Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Малко помощ
Автор: Michael1   
Дата:   02-05-10 21:54

Здравейте момчета,значи аз имам няколко въпроса .Тъй като на скоро си закупих Panasonic DMC-TZ7
и нещо не съм доволен от качеството на снимката незнам дали е от ИСО-то или от нещо друго но искам да попитам дали някой може да ми предложи ревю на TZ7,нещо като това:https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=REVIEW&ARTICLE_ID=25
може ли да ме насочите какви исо-та и какви настройки да се използват защото все още съм начинаещ и не му разбирам много.Също така искам да попитам дали с TZ7 може да се правят снимки който отпред да са с фокус а отзад фона да остава без фокус и също така това F3.3 какво означава и дали на този фотоапарат може да се настройва ръчно.

П.П-Знам че задавам малко тъпи въпроси но съм доста начинаещ в тази сфера
Мерси предварително :)

Отговори на това съобщение
 Re: Малко помощ
Автор: sohk   
Дата:   02-05-10 21:58

Едва ли някой ще тръгне да ти обяснява тези неща, за това ти препоръчвам първо да прочетеш
ТОВА. И после да се поразровиш в нета когато това ти стане ясно. Проблема не е в апарата най-вероятно.

Публикацията е редактирана (02-05-10 21:59)

Автор: asahi   
Дата:   02-05-10 22:35

Тема само за момчета!

Автор: lakosta   
Дата:   02-05-10 22:51

Е...иначе се излагаме пред момичетата!

Дата:   02-05-10 22:55

Sohk,мерси преди 1 месец може би го гледах този сайт и бях прочел малко но сега ще седна да го прочета на дълго и на широко.
Апък вие какво вече се ебавате като съм писал момчета това не значи че трябва само момчета да пишат,писах го така по простата причина че повечето са момчета :)

Автор: sohk   
Дата:   02-05-10 22:56

Явно не си чел достатъяно задълбочено щом ги питаш тез работи :) ... или не си го разбрал

Автор: Mec   
Дата:   02-05-10 23:10

Ама то някои сме чичковци бе момче [smilie5]

Блендата ти няма как да е широко отворена щото матричният ти сензор е прекалено ситен и оттам забравяш за бокето ( онова размазаното на заден план).
Тука има едно друго момченце, снима с телефонче завалийката и после се мъчи в една програма да размазва задния план за да станело нещо като както става с дслр и обектив Ф1.4
Можеш и ти да пробваш като него, ако искаш.

Автор: niki_777   
Дата:   02-05-10 23:15

Ето ти ревю:

http://www.dpreview.com/news/0901/09012706panasonictz7.asp

За да разбереш от какво зависи "размазването" на фона прочети някъде за "Дълбочина на Рязко Изобразяваното Пространство" или на англ. "DOF"

Ето от тази картинка можеш да разбереш защо с компактните апаратчета с малки сензори (матрици) трудно се постига "плитък фокус".

И още нещо, не позволявай на "форумните играчи" да ти пречупят хатъра; бъди любопитен и не спирай да питаш:)

http://www.creationvideo.co.uk/blog/wp-content/uploads/2010/03/dof-chart2.jpg

Дата:   03-05-10 00:58

Мерси мноого на всички още веднъж.Аз ще питам но фотоапарата ми е такъв че не позволява много много ръчни настройки макар че и тези който са дадени мисля че са достатачни за начинаещ като мен хах.Сега чета в Ebook та дано схавана нещо [smilie5]

Дата:   10-05-10 19:42

Double[smilie5]
Абе имам един зор като снимам в HD и след това реша да го кача в някой сайт като например youtube и се появява един проблем че е много голямо като размер и също така немога да го обработвам с програми.Дали трябва да се преконвертира с някоя програма и ако може да ми кажете коя.Благодаря предварително :)

Автор: wiseacre   
Дата:   10-05-10 19:56

Aone Ultra Video Converter

цък

Автор: surg   
Дата:   10-05-10 23:13

Michael1
категорично имаш проблеми....
1. задаваш въпроси след като си купил апарат
2. не знаеш А Б В на фотографията
3. имаш апарат който няма ръчни настройки, НОТОЙ НЕ Е ЛОШ апарат сам по себе си
1. намери книжка за фотографията и я НАУЧИ в главата за това какво е ИЗО, бленда скорост, мерене, корекция и връзките между тях
неможе мина без това
2. за размазания фокус....с твоят апарат е по трудно защото няма ръчни, но н еи невъзможно...
и така
избери си обект на разстояние са речем 2 метра от теб, нека зад него на над 2-3 метра има разни неща , избери си програма ПОРТРЕТ ( тази програма, защото това е начина да накараш апарата да позлва по отоворена бленда от типа на 2.8 -3 - 3.5,а това дава и дефокусираният фон при добри условия) виж в ръководството какво е това, дай зоом оне 3-4, така че, лицето или половината на тялото да напълнят кадъра и снимай.....99% ще имаш размазан фон, при теб зоома и разстоянието зад обекта са двата фактора за това....експериментирай...
пробвай и в МАКРО режим.....снимай цвете при същите условия но на сантметри и вкл. макро режим...
2. по принцип снимай на РЕЖИМ Р, защото тук позволява да променяш доста неща, нагласи си ИЗО 50 - 100 - 200, според условията, колкото по надолу толкоз по добре, ползвай и режим на стабилизация МОДЕ 2, мисля, че беше шп добрият вариант,пробвай и прочети...някъде
ползвай най често МАТРИЧНО мерене, като прочетеш няколко книги, пробвай и точковото...

когато снимащ хора на много ярък фон, позлвай светкваица.....не го забравяй,
успех

Публикацията е редактирана (10-05-10 23:15)

Дата:   14-05-10 22:59

Мерси surg,да изчетох доста и мисля че сега г/д разбирам Но имам сега един въпрос отново:
Защо като снимам и като я кача на компютъра и ми се струва че има мъгла след като я мина с една програма на която има бутон "auto level"
и това нещо изчезва та въпроса ми е това възможно ли е да се коригира от фотоапарата или не.Ето пример
Без "аутолевел"
[URL=http://picturepush.com/public/3445245]
http://www2.picturepush.com/photo/a/3445245/640/3445245.jpg

[/URL]
Със "аутолевел"
[URL=http://picturepush.com/public/3445253]
http://www5.picturepush.com/photo/a/3445253/640/3445253.jpg

[/URL]
специално на тази снимка към скалите има мъгла но загледайте долу в низината :)

Автор: asahi   
Дата:   15-05-10 09:56

Това, което наричаш мъгла, е по-нисък контраст. Можеш да го увеличиш от настройките на апарата, но е по-добре да го правиш в някаква програма после, например Фотошоп.

Свикни с мисълта, че снимките винаги се обработват, дори и ти да не знаеш.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »