Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 SB-900 - що за глупост
Автор: J.J.R.   
Дата:   29-04-10 13:21

Що за глупост е тва инженерно решение, високият клас светкавица (SB-900) на никон, ВЕЧЕ да не поддържа TTL с филмовите тела на никон(без F6), при положение че SB-800 го поддържа.[smilie23]

Отговори на това съобщение
 Re: SB-900 - що за глупост
Автор: didesignbg   
Дата:   29-04-10 13:52

Е що за глупост е всички нови обективи да нямат пръстен за диафрагма?

https://photo-forum.net/joro/emoticons/money09.gif

Автор: pmartinov   
Дата:   29-04-10 13:54

Никонския ъпгреит е бавен ,но никъде не е обещано че ще е вечен.

Канонския е бърз- смяна на баьонета и пей сърце [smilie24]

Публикацията е редактирана (29-04-10 13:55)

Автор: mixmike   
Дата:   29-04-10 13:56

ти па, те повината обективи нямат автофокус с новите тела нисък клас[smilie10][smilie5] [smilie24] [beer]

Автор: sirkhann   
Дата:   29-04-10 13:56

"баьонета"

[smilie18]

Мартинов, толкова си неграмотен, че няма накъде. Как такива хора успяват да си позволят скъпа техника, не разбирам [smilie11]

Публикацията е редактирана (29-04-10 13:57)

Дата:   29-04-10 14:00

Аз знам как се пише [smilie5]

Пиша го и по двата начина редовно [smilie18]

Незнаешите сами се издават sirkhann [thankyou]

Автор: Георги   
Дата:   29-04-10 14:09

мартинка я кажи колко са скапани канон

и как от канон еос 650 за 100 лева мигрира на никон ф4 и се роди [smilie11] [smilie5] [smilie10]

Дата:   29-04-10 14:19

Георги няма опит със светкавици [smilie5]

За това играе спамер [smilie18]

През 93та EOS 100 беше 1000DM

През 97ма F5 беше 2000$

Нямат нищо общо двата апарата .

Но преди това бях вече пробвал EOS 1N

Светкавиците предопределиха да мина никон .

Георги ако някога ти се наложи да снимаш със светкавица и на теб ще ти се наложи да смениш байонета с по-тясен :)))

Дата:   29-04-10 14:28

Хуу, и ква е технологичната нужда да няма TTL на всички филмови без F6 и старите цифрови?[smilie23]

Автор: dd5   
Дата:   29-04-10 14:28

Много хсъм съгласен с Мартинов за работата на Никон със светкавици !!!

И на филмови ,и на цифрови тела [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   29-04-10 14:41

Точно така dd5 и на филмови и на дигитални

SB-28 ми беше първата истинска светкавица .

Родих се с нея [smilie24]

Преди това имах 540EZ [smilie2]

Като влезех в фотото и на операраторките им се доплакваше защото знаеха какво ги чака .

За всеки кадър проби тестове мъка,мъка...

Или преекспониран кадър или недоекспониран ,но никога равен [smilie18]

Публикацията е редактирана (29-04-10 14:42)

Автор: snooper   
Дата:   29-04-10 14:45

Мартинов, неумението на фотографа е редовно оправдавано с техника [smilie24]

Дата:   29-04-10 14:50

[smilie5]

Взех си SB-28 и станах изведнъж умеещ [smilie24] [smilie18]

Кеф ти контражур , кеф ти задно !

И операторките вече се усмихваха още като видеха негатива [smile]

Дата:   29-04-10 14:53

Абе стига с тва канон никон, едно време и тн, реална причина за липсата на TTL в SB-900 НЯМА. Явно просто така са решили никонците. [smilie23] Ся кво да тръгна да си купувам SB-28 щот не са искали да оставят TTL-а в новата ли...

Дата:   29-04-10 15:02

Мартинка, кажи му да си купи D3x, човекът. Обясни му колко са невероятни новите цифраци, D3s с Tipa award-a ... [smilie5] Кеф ти динамика, кеф ти детайл, кеф ти шум...

Дата:   29-04-10 15:04

Екобо е доволен [smilie24] [smilie5]

МОЛЯ БЕЗ ЗАВИСТ [smilie18]

Дата:   29-04-10 15:19

И аз щях да съм доволен, даже от Канонски неволи мислех да минавам на Никон, щото винаги съм си мечтаел за Никон, но не съм имал възможност да си купя хубаво Никонско тяло и какво се оказва сега.. Ами те всички тела, изключая D3x, носят усещането за морално остаряла техника. Аз смених няколко Канона, пък все същите Никони седят... не, че са лоши, ама, Каноните почнаха да стават хубави...

Колкото до бързината на Канон. Ако се разровиш, ще видиш колко съм ги псувал. Ама с тонове. Но напоследък нещо им е станало и правят наистина умопомрачителни неща.

- Новият 70-200 скри топката на Никонския, вярно, че цената е друга, ама все пак е ...
- Новите тела на Канон - 7D, 550D - бижу работа.
- Новите принтери на Канон - особено големите Прографи 8300, 6300 - направо са надминали себе си.

Постоянно "бълват" нови неща, подобрени и направени, не е като да спят като Никонските си колеги, дето вадят едно тяло всеки три години, после му слагат един S и бутат още две години с него. [smilie5]

Инак и аз много харесвам Никон... D3x... [ezik]

Дата:   29-04-10 15:33

Конкуренцията движи прогреса .

Автор: jivkojj   
Дата:   29-04-10 15:37

Колкото до бързината на Канон. Ако се разровиш, ще видиш колко съм ги псувал. Ама с тонове. Но напоследък нещо им е станало и правят наистина умопомрачителни неща.

Ключовата дума е напоследък. Все пак канонци догонваха 2 години. Сега след 3-4 месеца на Фотокината Никон ще изкара новите си модели и нещата пак ще се обърнат.
Все пак фирмените политики са различни - едните вядят рядко тела, но с големи разлики или ако заизкарват често, то го правят като различни класове. Другите си подменят телата постоянно и спират старите.

Отделен е въпроса, че норода кълве на мегапиксели, и цанон са си направили добре сметката тук - ентри телата са най-наблъскани. Едно време докато имах Д40 и го видеше някой, първия въпрос беше "Колко мегапиксела е?" Като чуеше отговора "6", казваше присмехулно-презрително - "Хе, че моя телефон е с 12" [smilie18]

Дата:   29-04-10 15:43

Сега съм с Д 700 и нямам намерение да го сменям -мога да го допълня с някое тяло с повече мегапиксели[smile]
А ЦЛС-а как бачкааа-забравих какво е това да мъкна моноблокове по разните обекти за снимане

само дето някой път ме учудва приятно-уж не е радио,само от директна видимост бачка а наскоро скрих едно сб 600 зад един бар и пак светеше-не когато си иска а винаги като експонирах,и то на около 15 м от апарата

няма какво да си кривим душите-от 2003 до 2007 бях с канон-като купих д 300 друго стана

Дата:   29-04-10 15:49

jivkojj - Никоните пък точно токъм матрици куцат, милите, щото не могат да догонят. Тук пък никонци завиждат зверски [smilie5]

Иначе, отвори dpreview- има хронология на телата, кое кога е излязло, по дати. И после говори кой-кого догонва. Да не коментираме Никон колко време догонваше 5D и 1Ds.

Автор: didesignbg   
Дата:   29-04-10 15:50

Както са застинали нещата при никон на 12, ще се върне пак неприятната ситуация отпреди 3-4 години. Канон с профи репортерски камери с по 8-10 Мп и невероятно нисък шум, а никон да отговарят с 4мп ... Да не говорим за многопикселните гаубици, където нещата бяха 12 мп срещу 21 [smilie10]

Дата:   29-04-10 15:52

sirkhann ,

за това си прав-първото ми цифрово тяло беше Олимпус Е -10,ама на 20 000 к издаде багажа,2003 г по свястно и поносимо от към цена тяло от 300 Д нямаше...

Автор: jivkojj   
Дата:   29-04-10 15:59

sirkhann, зависи на кое викаш догонване, щото все пак матриците които са в никонски тела са по-безшумните. От друга страна тая мания за мегапикселите я тресе само част от хората.

Например аз сега с моя Д90 в 70-80% от снимките са на 1/2 резолюция. Ще ми бъде тъпо когато новите никонски тела излязят примерно с 15Мпикс. и аз пожеля да сменям по-нагоре.

Дата:   29-04-10 16:03

16 ще бъдат [smilie3]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »