Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 работа с фотошоп и дслр
Автор: niki999   
Дата:   26-04-10 15:24

Аko не мога да работя с фотошоп има ли смисал да купувам дслр. Илипърво да науча програмата и след това по сериозна техника.
мерси

Отговори на това съобщение
 Re: работа с фотошоп и дслр
Автор: sirkhann   
Дата:   26-04-10 15:31

Зависи колко добро въображение имаш и какво искаш да снимаш.

Автор: toddybear   
Дата:   26-04-10 15:32

Според мен едното няма общо с другото. Купувай си ДЛСР и гледай да правиш хубави снимки и да не ползваш фотошоп прекалено често.

Автор: sirkhann   
Дата:   26-04-10 15:33

И ако ще снимаш жени - да са много хубави, без дефекти, симетрични и да щракаш при перфектно контролирано осветление [smilie18]

Автор: rusinov   
Дата:   26-04-10 15:33

Приателю нали не задаваш въпроса сериозно? Че няма снимка без малко шоп (или много рядко) няма, но това дали те влече фотографията и искаш ДСЛР няма общо. Всичко е до желанието ти и до това колко сериозно ще се запалиш/занимаваш. [beer]

Автор: охо   
Дата:   26-04-10 15:34

..или по-скоро: Ако владееш добре фотошопа не ти трябва ДСЛР...[smilie18]

Дата:   26-04-10 15:41

Питам сериозно и се замисям че,като чета във форума повечето смимат и после яко фотошоп за да са и снимките ок.Имам турбо сапунерка която продавам и искам да взема 550д ама си нямам представа от работа с фотошоп и за това се чудя.

Автор: BoneFletcher   
Дата:   26-04-10 15:45

Съгласен съм с toddybear. А ако снимаш с DSLR и снимките стават кофти - снимай на АУТО, докато не започнеш да се чудиш кой идиот-програмист е измислил АУТО-то. Ако пък винаги снимаш на АУТО, определено не ти трябва DSLR.
Съгласен съм и с охо [smilie18] , даже бих те посъветвал изобщо да не снимаш с нищо и да не ползваш фотошоп, ако владееш Maya...

Автор: oduh   
Дата:   26-04-10 15:48

А за какво ми е телевизор, като не пуша?

Публикацията е редактирана (27-04-10 15:23)

Автор: compur   
Дата:   26-04-10 17:37

снимането с апарат е една част от процеса на получаването на снимката ти.

работата с фотошоп е друга страна на същия процес.

обаче, само с тези двете няма да може! ще трябва и още...

Автор: chados   
Дата:   26-04-10 17:57

Така и така е отворена нова тема за сопата, та да питам и аз нещо. То имаше на времето някаква тема по моя вьпрос, ама главата ме заболя да чета и да ровя точно за това което ми трябва.
А то е...Как се махаше онова сьобщение за лиценза дето изкача всеки пьт, когато отварям сопата.

Хайде, мерси предварително... и може и да почерпя по бирица...:) [beer]

Автор: wiseacre   
Дата:   26-04-10 18:10

Ако преди това не е излизало, може да си направил ъпдейт, тогава почва да излиза.

Автор: bozata   
Дата:   26-04-10 19:15

"Въпрос на стил" казало кучето и се облизало под опашката [smilie3]

Колкото повече ползваш фотошоп толкова повече снимката ти става рисунка. В това няма нищо лошо, просто трябва да решиш какъв е твоя стил (Преди време бях започнал една тема тук за фотографите и художниците но за съжаление се изкриви, стана много грубо и затова не искам да я повдигам отново). Аз например, предпочитам снимките да са колкото се може по-близки до оригинала и затова не ползвам (почти) фотошоп, Digital Photo Professional което идва с Canon DSLR ми е достатъчно.

По-скоро бих направил обратния аргумент: Ако ползваш DSLR имаш много повече контрол и по-малко ще ти е необходим фотошоп.

Автор: asahi   
Дата:   26-04-10 20:28

Последното нещо, дето снимах, не се нуждае от никакъв фотошоп. Инак съм твърдо за умерената обработка.

Автор: tnt   
Дата:   26-04-10 20:29

първо фотошопа

Автор: Sassho   
Дата:   26-04-10 20:32

Най-добре е корекциите да са в RAW конвертора, за Шопа да останат дреболиите.
@niki999 не ти трябва да разбираш от фотошопа за да снимаш с DSLR, но ако задаваш такъв въпрос явно не ти трябва и DSLR[smilie7]

Автор: juslen   
Дата:   26-04-10 20:54

От въпроса излиза че задължително трябва да се ползва Photoshop и да се обработва всяка снимка за да стане хубава.

Всъщност един DSLR в RAW формат и с подходящите настройки си снима отлично.
После само едно конвертиране в JPEG и се получават отлични снимки,с предостатъчно качество.

Автор: imitev   
Дата:   26-04-10 20:55

Само да уточним - конвертирането в джипег не се води обработка във Фотошоп ?

Автор: juslen   
Дата:   26-04-10 21:06

Не се води,примерно аз ги конвертирам в Capture NX2

Автор: Suggs   
Дата:   26-04-10 21:15

Можеш да минеш и без Photoshop.
Ползвай DPP [smilie5] .

Автор: marin_mv   
Дата:   26-04-10 21:19

Защо искаш да си вземеш DSLR? Занимава ти се сериозно с фотография? Възможностите на турбо сапунерката те ограничават вече? Или просто имаш възможност да си вземеш DSLR щото сега е гъзария? Има доста въпроси на които сам трябва да си отговориш. И какво разбираш под "повечето смимат и после яко фотошоп за да са и снимките ок"? И кога една снимка е ОК за теб?Фотошоп може да използваш само за да конвертираш от RAW в JPEG, просто да изрежеш нещо, да коригираш, да промениш изцяло снимката ....За всичко трябва да имаш идея, да знаеш за какво го правиш.Иначе нали знаеш - когато незнаеш какво искаш, получаваш това което не искаш :-) и накрая и ти може да си от тези дето обясняват на всички колко безмислени са DSLRти и как нямат бъдеще и телефоните правят по-добри сними и т.н и т.н. и т.н..... :-)

Автор: imitev   
Дата:   26-04-10 21:41

Значи ако обработката се прави с някоя програма за HDR - това не се води "Фотошоп".

Това да уточним...

Както и коя снимка е "хубава"...

Аз лично си снимам за кеф и спомен, а си купих ДСЛР защото сапунерите имат много шум и дълбок ДОФ.

И снимките от сапунерата си ги обработвах в шопа също.

Публикацията е редактирана (26-04-10 21:43)

Дата:   27-04-10 10:11

Ако съм обидил някого с въпроса си сори,мерси за отговорите.

Автор: Mec   
Дата:   27-04-10 12:20

Абе niki999 ,
що си мислиш че трябва задължително да е фотошоп ???
Моите снимки дето ги качвам по сайтове минават през фотошопа само за да махна EXIF-а от TIFF файла и при конвертилането му към JPEG да ми е удобно да гледам колко килобайта става снимката. Например на този сайт има ограничение от 350КВ. Обработка във фотошопа не им правя никаква.
А иначе възможните обработки на RAW файловете във фирмените софтуери на Никон и Канон са напълно достатъчни.
Другото което се прави във фотошопа са измишльотини и фалшификации, като например да изрежеш една голяма пчела от една снимка и да я залепиш нескопосано върху друга снимка с по-малки пчели, с цел събиране на точки от Б рейтинга. Ама кого лъжеш по този начин ? Аз мисля че лъжеш най-вече себе си ако се занимаваш с подобни игрички.
На сайтовете за сток хотография никога няма да ти приемат подобна снимка, въпреки че тука си гласуват за нея.
Ако искаш да ставаш художник, по-добре се научи да рисуваш, щото фотошопа няма да те научи на никакво изкуство. Фотошопа може само толкова колкото набора от четки и др. инструменти и плагини. Това е. Друго не може.

Публикацията е редактирана (27-04-10 14:59)

Дата:   27-04-10 12:41

Е това е отговор на въпроса мерси на мес.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »