Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся баш майстор :)
Автор: dikimee   
Дата:   01-04-10 00:26

Трябва ми човек, който да модифицира едни китайски светкавички (на батерии) да палят по първи импулс - четох , с фотоклетка ставал номера. Ако може и консумативите да влизат в услугата, ще е супер. Няма значение дали е красиво или не, важното е да работи.
Знам че има готови фотоклетки с Hot Shoe, ама те са по 15 лева минимум, а за толкова съм купувал и самите светкавици :D Нещо евтино (и китайско, очевидно) ще е супер, да върши работа докато се науча как се работи с wireless flash. [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Търся баш майстор :)
Автор: asahi   
Дата:   01-04-10 00:52

Вероятни не оценяваш труда на този баш майстор. Това, че си намерил евтини светкавици, далеч не означава, че цялото ти начинание ще е евтино.

Автор: autosvet   
Дата:   01-04-10 00:55

Ми поне час и половина е труда + материалите пак ще дойде поне на цената на два синхрона с фотоклетки.

Автор: alex_stand   
Дата:   01-04-10 01:08

Ами те не "палят ли по първи импулс " ?

Автор: pefoto01   
Дата:   01-04-10 01:38

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: platinum   
Дата:   01-04-10 10:37

Схема за фотосинхронизатор:
Тиристор MCR100-6
Резистор 22К
Фотодиод 2бр. търсят се

На Анода на тиристора се подава сигнал от средния контакт на светкавицата, между Гейт и Катод на тиристора се поставя резистор 22К, паралелно на резистора се свързват последователно свързаните фотодиоди.
За да пали нисковолтови светкавици на схемата може да се подаде сигнал към анода през паралелно свързани кондензатор 47nF и резистор 510К.

Това е засега нещото, което съм сглобил и работи, но не зная модела на диодите.
Поздрави!
Юлиан

Автор: asahi   
Дата:   01-04-10 11:00

Твоята схема се запушва лесно от постоянна околна светлина.

Автор: dikimee   
Дата:   01-04-10 12:08

Чe нeщо нe ми e яcно товa e очeвидно.
A зa eвтиниятa кaзaх, зaщото видях в бaзaрa cтaри рycки cвeткaвици модифицирaни c фотоклeтки зa по 10лв бройкaтa, но нe бяхa нa бaтeрии, a c ток от мрeжaтa. Прочитaйки горнитe поcтовe излизa, чe нaй-добрe щeшe дa e дa ги взeмa зa чacти.
Инaчe Photo Eye от Dynaphos ce очeртaвa кaто нaй-лecното рeшeниe :/

Автор: fotorafi   
Дата:   02-04-10 17:09

Оптически синхронизатори на Уномат-/палят от лъч до 25 м/ цена 15 лв. 0886-711-193
По-евтино от това сам си ги майсториш или слагаш по един китаец да ти пали светкавиците[beer]

Публикацията е редактирана (02-04-10 17:10)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »