Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за Nikon Capture NX2
Автор: Stef1   
Дата:   30-03-10 11:26

Отскоро я разучавам с видео уроците от нета, но така и не разбрах как да оправя проблема с небето. Искам да кажа, че имам една снимка с езеро на което се отразява небето нормално, облаци се виждат и т.н., но горе всъщност небето е грозно бяло! Мъчих се, какво ли не правих да го оправя, но се получава само синьо, облаците от отражението ги няма, опитах да копирам отражението, да го rotate, ама и това не мога да направя, дано сте ме разбрали и ми помогнете. Благодаря!!

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за Nikon Capture NX2
Автор: Alex-dan   
Дата:   30-03-10 11:38

Shift+Ctr+A - Color Control Point, доста е удобно за корекция на небе и запълваща светлина. Плюс плъзгачите за експониране и сенки/ярки области за да изкараш детайл ако го има... Ако го няма въобще трябва да ги рисуваш наново [smilie5]

Автор: plamendoc   
Дата:   30-03-10 11:42

Има няколко начина НО ако е прегоряло небета забрави там просто няма информация.Най -бързо дай ню степ и с четка+ си селектирай небето после избираш за селекцията Д-лайт /или криви /преди това може да си провериш дали не е прегоряло като маркираш квадратчето доло в дясно над хистограмата

Автор: didesignbg   
Дата:   30-03-10 11:43

Това се оправя лесно, с ъпгрейт

на задапаратното[smilie3]

Дата:   30-03-10 11:44

Принципно такива хватки се мислят предварително-правят се отделни кадри за небето и отражението и после се наслагват

Дата:   30-03-10 11:48

Е тя снимката е много стара, а няма ли някакъв начин да се копира небето от отражението, да го rotate и да го сложа горе?

Автор: Canon   
Дата:   30-03-10 11:50

ми смени си цялото небе, ама във ФШ

Дата:   30-03-10 11:52

Фотошоп обаче ми е мъгла малко, сега тепърва ги разучавам и двете и първо Capture NX2, че по-лесничка

Автор: ecobo   
Дата:   30-03-10 11:54

Я и аз да си кажа "проблемите"
Дръпнах си трайъл на последната версия да го пробвам. Резултатите ми харесват. Обаче с тия контролни точки не ми се получава, защото има някакво отместване на инструмента за селекция. Слагам точката, но не мога да й местя плъзгачите. Ето какво имам предвид, курсора е върху точката и искам да я селектирам, а то селектира 100 пиксела наляво [smilie2]
То не че са ми притрябвали много тия точки, ама е странно...

http://img535.imageshack.us/img535/5833/91541828.jpg

Дата:   30-03-10 11:54

Не става в Кепчъра ,учи фотошоп

Дата:   30-03-10 11:59

Кобо тя си селектира подобни пиксели по съседство или намали размера и /цъкваш в опциите на точката да ти показва какво е селектирала/,или ползвай четка за селекцията.За по-голяма прецизност после може да наслагаш точки на местата които не искаш да се засегнат от промените по първата точка[shtrak]

Дата:   30-03-10 12:04

Тя пък много сложна ФШ, ако ви се намират някви уроци на български, било то видео или read only ще съм благодарен, ако не- каквото има. Аз съм си качил пач на Български, че да знам какво правя като си играя

П.П. Иначе каквото научих на Капчъра съм доволен, не е лоша програмката

Публикацията е редактирана (30-03-10 12:05)

Автор: Alex-dan   
Дата:   30-03-10 12:27

No pain, no gain... Няма как всичко да стане автоматично и при това да е върха :) По торентите има, пишеш Фотошоп, дърпаш гледаш и така...

Дата:   30-03-10 12:52

plamendoc, не ме разбра [smilie8]

Автор: diver   
Дата:   30-03-10 13:49

ecobo Не би трябвало да бъде така -дърпай отново!

Автор: compur   
Дата:   30-03-10 14:56

ecobo пробвай с дестия бутон на мишката!

Дата:   30-03-10 15:14

Хм, странно. Това се случва само като работя с таблета. Закачих мишока и всичко е ОК. Странно е, защото такова нещо не се получава с нито една от другите ми програми [smilie8]

Автор: Mec   
Дата:   30-03-10 16:13

ecobo подобни гадости са ми са се получавали след изправяне на бъчвообразните кривения от 35мм обектив в Capture NX2. Нещо се обърква програмата с координатната й ситема.

Автор: MarinY   
Дата:   30-03-10 16:31

Ecobo, Капчърът има проблем при работа с таблет. Движението на курсора е изместено и е различно, дали минаваш през кадъра или през останалото поле на екрана. Доста е гадно и ползвам само нормална мишка. Таблета е за ФШ-то.
Другото е, че ползвайки нормалната мишка, трябва да махнеш стилото от таблета. Пак си пречат.

Дата:   30-03-10 17:10

MarinY, даа, разбрах и аз къде е проблема, явно не е в мен [smilie3]

Дата:   30-03-10 20:16

Аз използвам таблета за селекции ,но верно че нещо не се разбира с кепчъра[shtrak]

Автор: jivkojj   
Дата:   30-03-10 20:38

Сигурно таблета е Wacom? Ето какво даде първото търсене с гугъл:

Fyi, the problem started reoccurring intermittently for me last week so I contacted Wacom technical support. They were very helpful & responsive -- as part of the triage they had me set the tablet service, via the Windows 7 Control Panel (adminstrative tools / services) to 'Startup (Delayed Start)'. It takes a little longer for the service to start at bootup, but I am not seeing any further issues.

Иначе по темата - аз как се справям с проблема с небето - меря по небето, натискам ae-l, след това си кадрирам нормално и снимам. след това или с d-lighting или с кепчъра "нормализирам" останалото. Ето пример с правен с горната процедура и д-лайтинг:

http://87.121.7.213/site_pics/195/v_1219000064_Marburg_re.jpg

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »