Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 форма на цифровите апарати
Автор: mihoinet   
Дата:   18-03-10 00:33

Колегата Карим Рашид задава интересен въпрос за формата на цифровите апарати:
http://www.youtube.com/watch?v=vK6nyp8fPrg

Отговори на това съобщение
 Re: форма на цифровите апарати
Автор: the_drug   
Дата:   18-03-10 00:38

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   18-03-10 01:27

в смисъл ако беше облечен в синьо е прав[smilie5] , но понеже е в розаво греши[smilie5] . А ти откъде знаеш, че е гей.

Автор: dau   
Дата:   18-03-10 01:30

То беше написано с мигащи розови букви на челото му [smilie18]

Автор: bozo   
Дата:   18-03-10 01:40

То не да е гей, а породист изкъртен педал, личи от първите 10 сек....

Автор: Chipsy   
Дата:   18-03-10 01:49

Ми той човека дизайнер на столове , какво се очаква от него ...
Най ме кефи първия коментар в Youtube под видеото :
dusker78 (2 months ago) 0 Reply
this movie is just sooooooooooooo amazing!
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie19] [smilie19] [smilie19]

Дата:   18-03-10 08:25

Добре де, как се получи така че всички наблягате на гея, а не на това което казва. [smilie18]

Автор: novi4ok   
Дата:   18-03-10 10:50

А какво има да се наблага на това, което казва? Говори пълни глупости, като всеки пишман дизайнер. Просто забравя, че освен "дизайн", което в последните 20 години се е превърнало в някаква фалшива мантра, има и едно много по-важно понятие - ЕРГОНОМИЯ. Може да си прави колкото си иска "концептуални" столове, но тези които видях далеч не изглеждаха удобни. Другият пич, на края, го каза много добре [smilie24] Какъв е този безумен пример с фотоапаратите? Нямали, разбираш ли, лента и хоп - дай да не изглеждат като старите лентови тела?? Явно тъпакът никога не е хващал тежък фотоапарат.
В службата имам две кифли - упс, пардон "колежки", които се сдобиха с "великия Pen" и скоро ме питаха: "Ъ-ъ-ъ-ъ, ти нали имаш разни познати, можем ли да ги продадем, че са много яки, ама са много неудобни тези..." [smilie18]

Автор: exile   
Дата:   18-03-10 11:05

Нали, пича е накъв си дизайнер на столове, ако искате да ви намеря телефона му да му обясните това-онова за ергономията? [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Мъка, мъка, пичове, мъкаааааа...

Дата:   18-03-10 12:24

exile
с теб съм съгласен: мъкааааа

novi4ok
виждам, че си капацитет в областа на дизайна, все пак казваш на един от най-успелите дизайнери в последното деситилетие колко е некадърен с неговата ергономия. Да те светна нещо, ергономията е ЧАСТ от дизайна(една от многото) а не е по-важна от него. Според теб защо след като ДСЛРите са най-удобни за снимане всички апарати не се правят със същите размери. Или айде по-лекия вариант, защо всички ДСЛРи не изглеждат по-един и същи начин, а все им сменят местата на копченцата. Според теб това което е удобно за теб дали ще е удобно за една жена или дете, а я свравни ергономията в азия с тази на скандинавските страни.

Автор: n1x0n   
Дата:   18-03-10 12:34

А ти откъде знаеш, че е гей.
Може би лакираните в бяло нокти подвеждат зрителя... [smilie3]

Колкото до ергономията - дайте да не бъркаме столовете с фотоапаратите и да не смятаме, че щом някой разбира от ергономия на столове - задължително трябва да разбира и от фотоапарати. Тя ергономията изисква пределно добро познаване на обекта на разработката.

С обектив отпред и 3" дисплей + бутони отзад, какъв точно редизайн ще направиш, дето няма да е самоцелна изгъзица?

Дата:   18-03-10 12:54

Не съм капацитет. Или поне не в областта на дизайна. Но за разлика от повечето хора (в това число и ти) правя разлика между промишлен дизайн (което включва в себе си понятието ергономия, всъщност - това е водещия компонент) и художествен дизайн, в който въпросния пич е "един от най-успелите в последното десетилетие". Когато ства въпрос за вещи от ежедневието, да ти кажа ли на кое място по важност отива "красотата" им, според разумните хора? Разбира се има и други - заради тях са измислени лафове като: "От студ умри - гъзар бъди!". [smilie18]

Колкото до фотокамерите - вземи едно оли-пен, сложи му по-дълъг обектив и поснимай с него. После ела да ми поговориш за невероятния му дизайн. Или за някой "изявен" естет (казано под черта, разгледах творения на споменатия по-горе и мисля, че са голям боклук в художествен смисъл), който прави мебели.
И още нещо - в последното десетилетие, известен и популярен не се става заради талант или качества, а заради добър PR и реклама. Пример - започни с американското кино (като най-тежък случай) и свърши с една камара "изявени" художници, музиканти или дизайнери. Дизайн? Смарт е адски симпатична и популярна кола, но се обзалагам, че не би си купил такава. Още примери искаш ли?

[smilie18]

PS. Сега видях, че си написал "колегата". Ясно що се пениш толкова.
Дикси!

Публикацията е редактирана (18-03-10 13:00)

Дата:   18-03-10 13:00

n1x0n
според теб има професия дизайнер на фотоапарати? Какво ще правим ако се окаже, че един от дизайнерите на Никон проектира и столове и автомобили и влакове и часовници и автобусни спирки. Обявяваме Никон за не ергономични и недообмислени.
всъщност професия има:)
Просто никъде не се срещал университет където да се преподава специално дизайн на фотоапарати.

Публикацията е редактирана (18-03-10 13:18)

Автор: CanoniO   
Дата:   18-03-10 13:08

Нямам звук на работа...
Как в общи лини предлага да изглеждат телата?

Дата:   18-03-10 13:13

novi4ok
Няма понятие художествен дизайн. Ако нещо е създадено за да е красиво то е склуптора не е дизайн (освен ергономията има и функция и естетика и тектоника и други неща, като най-основното е решаване на проблеми).

Дата:   18-03-10 13:16

CanoniO
Никой нищо не предлага (за сега). Човекът (гея) задеде въпрос.

Дата:   18-03-10 13:20

Каноне, сигурно нещо като това

http://www.geeky-gadgets.com/wp-content/uploads/2009/11/nova-dslr-camera-concept_1.jpg

Яко фиешънски дизайн.
[smilie18]

Дата:   18-03-10 13:33

novi4ok
пишеш без да си прочел. Това е студентски проект. и доколкото виждам на жената й е удобно да го ползва. Или пак идваме до това, че щом не ти е удобно на теб значи нестава, ти сам даде примера със Смарт-а - удобното за един е неудобно за друг.

http://www.geeky-gadgets.com/wp-content/uploads/2009/11/nova-dslr-camera-concept_2.jpg

аз ви пуснах линк на човек който зададе въпрос, вие нападнахте човека, обиждате проектите. Нито ви карам да излизате с него , нито да му сядате на столовете.

Автор: GenaDP   
Дата:   18-03-10 13:37

Автор: mihoinet
Дата: 18-03-10 00:33

Колегата Карим Рашид задава интересен въпрос

Аз пък не разбрах в кое точно сте колеги? [smilie5]

Дата:   18-03-10 14:02

ЖенаДП
колега е просото израз, който в случая мога да изпозлвам и в буквалното му значение, защото с него имаме една и съща професия.

Аз пък неразбрах защо все обръщате нещата на сексуална ориентация.

Публикацията е редактирана (18-03-10 14:03)

Автор: El_Fuego   
Дата:   18-03-10 14:06

Аз пък не видях някой да е коментирал досега твоята.

Дата:   18-03-10 14:16

ГенаДП се опита да я коментира, ти също поставяш въпроса. Мисля, че е достатъчно.
Ако някой иска да коментира такива неща, да влезе в специализираните форуми. Тук пуснах тема за дизайн на фотографски тела. Нито съм казал, че колегата е прав нито че греши. Исках да си кажете мнението и да стане полезна тема.

Автор: mondragon   
Дата:   18-03-10 14:17

Чичко Гугъл речи:

Дизайн се нарича естетическото и ергономично комплексно свойство на дадено изображение и/или изделие на приложното изкуство и/или промишлеността. Възможна е и употреба в разширен смисъл засягаща и конструкцията на дадено изделие.

Видове дизайн:

графичен дизайн
уеб дизайн
мултимедиен дизайн
моден дизайн

промишлен дизайн
Промишленият дизайн (или инженерен дизайн) е приложно изкуство, чрез което се създават или подобряват естетичните и потребителските качества на продукти.
Промишлените дизайнери използват познания по дизайн и ергономия, за да определят форма на обекта, местоположение на детайлите и отношение между тях, цветове, материал и други.

Автор: CyberGene   
Дата:   18-03-10 14:24

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: BAZA   
Дата:   18-03-10 14:28

Не се ядосвайте за нищо. Вижте какво става с GSM-те. Ще се скъсат за измислят разни щуротии и шарении, ако има хора да им се връзват всяка седмица да си купуват "нов". Но няма да направят стабилен, симпатичен функционален и на нормална цена. Като че ли софтуерът и чипът изискват 1000 левова кутия. Трябва да има 10 мега "камера" и 10 "функции", които 95% не ползват. Ама пуста снобария! Живи и здрави![smile]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: