Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Как се снима ревю (модно)
Автор: antoan   
Дата:   08-03-10 21:45

Много ще ми бъде интересно да чуя за тънкостите при заснемане на модни ревюта. Въпросът ми е предимно към снимащите ревюта. Интересно ми е кой обектив ви върши най добра работа, настройките на фотоапарата- бленда-скорост, и не на последно място настройките на автофокуса какви са ви за оптимални резултати?[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Как се снима ревю (модно)
Автор: asahi   
Дата:   08-03-10 21:49

Светлината е най-важна, Антоане, другото са детайли. Осветителят на ревюто е най-добрият ти приятел. Поговори си с него, почерпи го - доволен ще останеш.

Автор: V-Power   
Дата:   08-03-10 22:03

E тва ще стане темата на века !!!

Автор: Magnifico   
Дата:   08-03-10 22:27

А цветя на каква бленда и каква скорост се снимат [smilie5] Нали беше напреднал, вече и съвети за техника даваше, до колкото помня [smilie8]

Автор: Shmidt   
Дата:   08-03-10 22:30

antoan

Избор на добра позиция

... и от там нататък .. няма точна рецепта.

Дата:   08-03-10 22:31

Светлината-ДА!!! Но малко повече ме интересува относно настройката на афтофокусната система, скорост,бленда....Преди няколко дни снимах така да се каже първото си ревю и останах малко разочарован от резултатите. Имам предвид, че на доста от снимките фокусът бе попаднал другаде или пък на някои снимки фокусът си беше върху обекта , но може би заради движението на моделите(които препускаха доста бързо) беше доста мек....А иначе осветителят ми беше приятел а осветлението му беше на 50 процента и си беше доста добро.[smile]

Дата:   08-03-10 22:35

Magnifico що пак със разправиите почваш, нали това е форум точно за обмен на опит. Плюс това искам да чую мнението на тези, които снимат ревюта от които мога нещо да науча....На всеки е ясно, че след 1-2 снимания на ревюта и метода проба грешка почти всеки ще почне да се оправя сам със ситуацията, а аз не искам да експериментирам а да чуя по-опитните....ОК?

Автор: boni   
Дата:   08-03-10 22:40

Използвай светлосилен обектив. Избери удобна позиция. Ако не си твърде близко до моделите и си с фул фрейм, 70-200/2.8 стабилизиран върши работа. Гледай скоростта да не ти пада под 1/200сек заради движението на моделите. Използвай камера, която ще се справи добре и на по-високо ИСО и която има бърз и точен следящ АФ.

Публикацията е редактирана (08-03-10 22:41)

Автор: harvester_vn   
Дата:   08-03-10 22:41

Skorosta i blendata zavisiat ot tova kakvo iskash da postignesh. Predpolagam si naiasno kak se otraziavat promenite im varhu rezultata. Shtom ti biaga fokusa, shtrakaj na AI (tova pri Canon, ne znam kakvo e ekvivalentnoto pri Nikon).

Дата:   08-03-10 22:50

То ако снимаш на скорост 1/200 наистина ще трябва и високо ИСО за да излезе и задния план.....[smilie11] Иначе аз снимах на М със стойности 1/125 или 1/100 и бленда 5, но явно скороста е била бавна...Но.....голямата грешка май е била, че съм снимал на централна АФ без следящ фокус.....просто по навик и от неопитност разбира се. Та за АФ настройките ме интересува.....

Автор: harvester_vn   
Дата:   08-03-10 22:58

ami kazahme ti za AFa

Дата:   08-03-10 23:00

За следящия АФ- ясно, но за централната точка допустимо ли е...?

Автор: asahi   
Дата:   08-03-10 23:07

В никакъв случай! Централната точка е за сватбари и туристи.

Дата:   08-03-10 23:15

asahi [smilie24]

Автор: Stoychev   
Дата:   09-03-10 00:17

Модно ревю може да се снима така, може и така... [smilie8]

Автор: nacho1   
Дата:   09-03-10 01:20

Stoychev, 2-ят линк е много зле според преставите ми за фотография (да ме извинява , ако е някой известен фотограф [smilie5] даже не ме интерисува колко пари печели [smilie18] )
След съветите на boni няма какво особено да се каже. Единствено да беше споменал според него кои системи са тези с бърз и точен фокус и с високо ИСО.
asahi, би ли споделил доводите си за афинитета на сватбарите и туристите към централната точка ? [smilie11] или това е някаква шега ?? [smilie24]

Автор: bpavlov   
Дата:   09-03-10 01:39

Най-голямата тънкост е да имаш обектив 200/2 или 300/2.8 Почвай да събираш от закуски

Автор: deadscreem   
Дата:   09-03-10 02:08

абе и само с централна точка и без следящ фокус става, ако знаеш как и къде да фокусираш...
аз бих те посъветвал да се опиташ да си помислиш какво точно искаш да предадеш... ако е просто дрехите първия линк на Stoychev е бомба, няма к'во да се каже повече от Бони - 70-200 на 2.8 и исо около 800-1600 би следвао да ти свърши перфектн работа. комбинациа скорост бленда е абсурд да се каже на изуст, всяка ситуация е уникална. се едно да предскажем каква ще цената на доматите на 4ти юни 2010 в супермаркет Хит между 13и15 и 16и20... разбираш че е невъзможно.
ако имаш достъп до гримьорната един широк обектив ще ти влезе много в работа.. пак зависи какви са ти целите и за каква работа са та наели.
аз като съм снимал ревю, имах за цел да заснема по-скоро цялото събитие от колко дрехите и моделите. хора, интерестни моменти, известни личности, гримиране, приготвяне и нам си още кво. така че си използвах цялото снаражение от обективи - от фиш до 300мм стигнах [smile]

Автор: pefoto01   
Дата:   09-03-10 02:16

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: TheOne   
Дата:   09-03-10 02:29

пускаш си ''сервото'' и всичко е тип-топ...
пък нека моделите пак да си шават...[smilie7]

Публикацията е редактирана (09-03-10 02:30)

Автор: pefoto01   
Дата:   09-03-10 02:32

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: novi4ok   
Дата:   09-03-10 03:33

Автор: nacho1
Дата: 09-03-10 01:20
Stoychev, 2-ят линк е много зле според преставите ми за фотография (да ме извинява , ако е някой известен фотограф [smilie5] даже не ме интерисува колко пари печели [smilie18] )

[smilie10]
За тези, които не са погледнали - въпросният линк е към MAGNUM. Няма да комнтирам. Скоро имаше някакви теми за нивото на форума и пишещите в него.

[cool]

Автор: Chipsy   
Дата:   09-03-10 05:48

novi4ok написа:

> За тези, които не са погледнали - въпросният линк е към MAGNUM.
> Няма да комнтирам. Скоро имаше някакви теми за нивото на форума
> и пишещите в него.
>
> [cool]
>

Абе за нивото на пишещите не знам , но снимките и според мен са много зле , това щото е черно-бяло, размазано и без идея е гУлемиЙО АртЪ , нали ?

Автор: dobriquet   
Дата:   09-03-10 07:32

Автор: caro-anton   
Дата:   09-03-10 08:18

това магнум не бяха ли пистолети и сладоледи? [smilie10]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: