Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Открадната техника!
Автор: dasoul   
Дата:   17-02-10 17:00

Здравейте,
вчера обраха квартирата ми в Банско. Взели са ми цялата техника с която работех. Откраднати са:
апарат Canon 5D MarkII serial 1130712424
обектив Canon EF 24-105mm L serial 732367
обектив Canon EF 50mm f.1.4
timer remote на Canon
лаптоп Apple Macbook Pro 15"

тази техника ще я купи някой, който се занимава професионално с фотография. Моля ви ако някой получи някаква информация за продажба на такава техника, или изобщо нещо по случая, да се свърже с мен! Телефона ми е 0887531254, казвам се Димитър.

Благодаря ви предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Открадната техника!
Автор: dePhil   
Дата:   17-02-10 17:12

Съжалявам, братле! [smilie2]

И аз минах през това, преди време, знам какво е.

Автор: dasoul   
Дата:   17-02-10 17:13

А накрая имаше ли щастлива развръзка или остана с празни ръце?

Автор: ecobo   
Дата:   17-02-10 17:17

Брех! И пак 5Дмк2! [smilie10]
Да няма 5Дмк2 мафия бе!!!
Ръчичките им да изсъхнат, м*дете им да изсъхнат, очите им да помътнеят, бял ден да не видят!!! [smilie9]

Автор: hitman_1   
Дата:   17-02-10 17:17

[smilie9] Гадове, да им изсъхнат ръцете и таш... май... им да еб... крадлива.
Къде си Цветанов.... спиш
[smilie9]

Автор: Amigo   
Дата:   17-02-10 17:21

Няма закони за престъпниците в БГ, няма [smilie23] И гнусното е, че има скапаняци, които най-малкото ще подозират, че става дума за крадена техника и пак ще я купят! [smilie23] [smilie23] Понякога обаче я пласирали в Македония или наоколо - така ми бяха казали преди няколко години, когато и на мен ми се беше случило същото [cool] [smilie9]

Публикацията е редактирана (17-02-10 17:21)

Автор: markiza   
Дата:   17-02-10 17:21

Гадна история [smilie8] ... може и любител да я купи, не си мисли, че само професионалисти снимат с такава техника.
Дано имаш късмет да я откриеш, че обира е бил направо жесток.

Автор: demolution   
Дата:   17-02-10 17:33

за 2-ри път през последните 2 седмици засичам таква тема,явно има някакъв подем на такива кражби което е доста притеснително...Дано си намериш нещата, и да, м/у др. не е задължително да е някой про. може да е всеки балък който да ги откупи и 100% ще се разпродадът по-отделно.
Успех...[smile]

Автор: minolta9   
Дата:   17-02-10 17:36

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: da.fo   
Дата:   17-02-10 19:44

Кофти ... преди 4 години ми откраднаха една турбосапунерка с карти,зарядно и тн и трябваше след това да вадя 14 документа а най ценното ми беше един органайзер с 500 телефона в него [smilie22]
Дано на такива крадци им изсъхнат ръцете а топките спрат да функционират [smilie9]

Автор: flipbeat   
Дата:   17-02-10 20:06

Съжалявам.

Автор: philipz   
Дата:   17-02-10 20:39

Лоша работа. Съжелявам. Дано успееш да си откриеш нещата.
Пусни обявата и в базара или направи линк към тази тема. Много хора които само купуват не минавата от тук.

Автор: assabg   
Дата:   17-02-10 23:09

Сори братле, дано има щастлива развръзка...

Автор: ogimag   
Дата:   17-02-10 23:19

Апропо- има ли във ФФ място където да има списък на открадната техника? Със серийни номера. Та като реша да си купя от базара напримел Марк 2 да погледна и да ми е чиста съвеста.
Въпрос към Админ. [smilie11]

Автор: fotolaik   
Дата:   17-02-10 23:26

Ето тук тук се продава един, но обявата е пусната в началото на месеца.
[beer]

Автор: ogimag   
Дата:   17-02-10 23:31

Ето как е на photo.net
Едва ли е толкова трудно да се направи и тук. Много по-лесно отколкото да се рови из форуми, обяви, базари и т.н.

The stolen equipment registry at photo.net is a place for crime victims to record serial numbers of cameras that they've had stolen. If you're offered used camera equipment, you can search by serial number to see if any items have been reported stolen by photo.net users

http://photo.net/neighbor/registry/

Автор: matio   
Дата:   18-02-10 10:24

Колега, моите най-искрени съболезнования!!! Каквото и да каже човек в тази ситуация винаги ще е малко. При мен се случи същото на 5-ти този месец... В малко по-голям "обем"
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1129727&t=1129727

Автор: Noam   
Дата:   18-02-10 10:25

Олеее ужас [smilie2]

Автор: Myth   
Дата:   18-02-10 10:48

[smilie9] [smilie9] [smilie22] [smilie22] [smilie22]
Ужас си е наистина това, не зная за повечето хора тук, но ако притежавах техника на подобна стойност и ме оберат... сума ти години няма възстановяване. Абе ужас, дано се намери.

Автор: doca   
Дата:   18-02-10 11:42

Колеги, мисля че публикуването на информация за съмнения относно ПРОДАВАНА ТЕХНИКА, няма да е от полза за потърпевшия.
Като че ли по- добре е на ЛС.
Дано се намери! Мамка им на крадливите боклуци[smilie9]

Автор: madbiker   
Дата:   18-02-10 12:18

Много непрйятно!

Подкрепям ogimag за предложението, нека все пак админите да помислят за формата! Всеки който купува от ФФ ще може да прави справка, само да няма злоупотреби със серийни номера на техника, която не е открадната.

Автор: sirkhann   
Дата:   18-02-10 12:25

Аз навремето предложих и на първо време да не се купува нищо от базара без документ за произход...

Автор: J0R0   
Дата:   18-02-10 12:36

1. Може да се направи секция в сайта (форум) където да се публикуват подобни обяви.
Обаче... колко ще се посещава тоя форум?
Ще влизате ли всеки ден да го гледате?
Едва ли.
Ако на някой нещо му е откраднато ще предпочете да го пусне тук в основния форум, където ще го видят стотици хора, а не на място, което никой не гледа и никой не чете, защото последното писано нещо там е от преди месеци...

2. Документи за произход може да има евентуално за нова техника, но в базара се продават и сума ти стари неща. Внесени отвън и т.н. Базарът е просто една възможност за публикуване на обяви. Замислен е именно за стара, втора употрема техника, за неща които вече не ти трябват и искаш да се разделиш с тях. Не е магазин.
Като си публикувате обявите в някой вестник, не ви искт документи за произход, нали.
Няма кой да стане посредник и гарант на хилядите сделки.
Ако някой иска сигурност - в магазина.

Автор: sirkhann   
Дата:   18-02-10 13:19

J0R0 - по 2) е въпрос на личен избор. Аз мисля да си огранича покупките на каквото и да било без документ за произход от базара, интернет като цяло или където и да било. Не смятам да пълня ничии джобове - нито на крадците, нито на контрабандистите, нито на никого, пък после държавата ни да ни е виновна, че била каква ли не. Както искаме да спрем кражбата на снимки, така искаме никой да не ни пипа и техниката, нали? Като искаме - ми всеки ще прави компромиси и ще спазва някаква дисциплина и ще станат по-хард нещата.

И си застраховайте техниката, не е толкова $$$ на фона на загубите после!

Автор: J0R0   
Дата:   18-02-10 13:48

sirkhann - да, така е.
Но не бива да се гледа на всеки, който си продава стария обектив, като на потенциален крадец.
Лично аз съм си купувал обективи от форумци, които всички тук познават, как да им искам документи, особено пък за обективи, модел от преди 5-10 години.
Тук наскоро имаше тема за фотобазар на живо, в клуба на филателистите. Мисля, че го парвят вече редовен.
Нека организаторите му да кажат, дали за всяка стока има документи за произход.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »