Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Споделете впечатления от Nissin Di622 за Canon
Автор: ivansa   
Дата:   23-01-10 15:49

Молба към притежателите на тази светкавица.
Споделете как се държи в ETTL режим.
Ако някой е правил сравнение между нея и Canon 430EX, какви са разликите.

Благодаря на отзовалите се.

Отговори на това съобщение
 Re: Споделете впечатления от Nissin Di622 за Canon
Автор: universum   
Дата:   24-01-10 10:39

И аз бих искал да чуя подобно мнение. Начинаещ съм и нищо не разбирам от светкавици, а предложенията на Nissin (в случая съм с Никонско тяло) са доста по-евтини от никонските светкавици.
Защо няма тестове на светкавици в раздела с ревютата.
Metz също имат примамливи предложения в ниския клас.
Но някой трябва да ги препоръча. Както Кен Рокуел примерно препоръчва SB-400 за начинаещи.

И естествено моля за извинение тези, които ще сметнат поста ми за извън темата. :)

Публикацията е редактирана (24-01-10 12:54)

Автор: GMir   
Дата:   24-01-10 21:02

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: analgina   
Дата:   24-01-10 21:48

Светкавицата си светка много добре за мен, но има един основен недостатък. Синхронизира се само до максималната скорост на вградената светкавица. При мен най-много до скорост 1/250. Като порастна и си купя по-хубава, тази ще е повече от идеална за slave. За 220 лева си е повече от идеална (поне на мен ми излезе толкова от Англия миналата година.

Автор: georgivelev   
Дата:   24-01-10 21:53

Снимам с Nissin 622 с Никон D40. Като за първа светкавица е отлична, струва около 100 лева повече от Nikon SB400 но за сметка на това е 2 пъти по-мощна и главата и се върти във всички посоки, което е много важно.

Ползвам я с батерии 2800 mAh но не издържат особено много.

Мога да я препоръчам ако никога преди това не си снимал със светкавица.

Разликата с никон SB-600 е че синхронизира до максималната скорост на вградената светкавица (1/500 за моя апарат) и това я прави не особено подходяща за fill-flash през деня.

Е, сигурно ще дойде ден когато ще се ъпгрейдна на SB-600 но засега резултатите напълно ме удовлетворяват

Автор: georgivelev   
Дата:   24-01-10 22:10

а има и още нещо,

за да ползваш по-голямата скорост на синхронизация със SB-600 с фотоапаратът ти трябва да е поне от класа на D90, тоест, за моята D40ска Nissin 622 върши повече от идеална работа.

Та, поне според мен, ако си с нисък клас тяло и нямаш намерение да се ъпгрейдваш скоро, Nissin 622 е добро бюджетно решение, но за по-висок клас апарат може би е по-добре да си вземеш Nikon (Canon за колегата започнал темата)

Автор: mitadoc   
Дата:   08-05-10 09:02

И мен ме интересува за Канонско тяло 450Д какс е държи Ниссин-а.Инаè като цена е поносима-близо 190 лв от ибея,пък и фирмата се води голям японски производител на светкавици-поне така пиши в сайта им.

Автор: cameraman   
Дата:   08-05-10 09:21

Преди няколко години бях комплектовал към Канон 400Д светкавица Сигма 500СТ супер... Ползвах комплекта около година, но си беше томбола да улучиш точната експозиция.... пръстчето задължителнотрябваше да стои на врътката за корекциите.... След един два гафа/ за радост не фатални/ се реших да се отърва.... Сега вече съм доволен, защото не се налага да правя компромис... Ако има някой виновен за снимката това не е светкавицата.... Снимам с Канон 580ЕХ2 в комплект с 40Д... Ако нямаш отговорни снимки със светкавица, можеш и да пробваш с някой компромисен вариант за канон, но....

Автор: ivansa   
Дата:   08-05-10 09:48

Аз, след като почетох, попитах и доста време се чудих, накрая си купих 550EX за 330лв и си реших проблема.
Върши ми работа.[smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »