Автор: danny_falin
Дата: 26-12-09 14:22
Привет,весели празници на всички
искам малко помощ за избор на статив,
искам да има някакви деления по които да се водя като правя отместване за 360 панорами, добре ще е и по хоризолтала и по вертикала да има някакво отбелязване на отместването, че ми омръзна да си търся някакви точки в кадата по които да отместя, и само да предполагам с колко съм отместил
искам нещо читаво, защото вече имам един ефтин статив който се убедих че освен да държи светкавица за нищо друго не става
,нестабилен, калпав, много калпав, като направя няколко снимки и апарата се "навежда" и отмества по вертикала, колкото и да съм го затегнал, ей такива преживявания
нямам някаква фиксирана максимална сума която съм отделил, ако е нещо което си заслужава няма да се колебая, смятам само веднъж да купувам статив, все пак да не е прекалено скъп, това ми е хоби :)
ако някой от вас има такъв статив и иска да го продаде, спокойно може да остави едно лс.
обиколих павильона и синтезиса (виртуално) но или ми липсват знания или няма нищо такова (аз въобще не съм сигурен дали това което искам съществува де, но предполагам, че не съм първия на който му се снимат 360 панорами)
благодаря предварително
|
|