Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Светкавични проблеми :(
Автор: LSK_Lindemann   
Дата:   25-12-09 22:19

Здрасти :) Абе утре вечер съм на РД и ще снимам ама пустата му ламбица на хапарата не спира да ослепява народа като фокусира [smilie11] Цъкнал съм BULB FOCUSING на OFF ама пак го прави и много се дразня. Става въпрос за E-420 в S режим, някой ще ми каже ли как да го оправя плс :( И горе-долу какви настройки да сложа за снимане в слабоосветена стая??? Колебая се между S режим на 1/60s със светкавица (ама мига та се къса) и спортен режим (от готовите) пак със светкавица, където чудно защо не го прави този проблем, но тогава пък нямам власт над други настройки. Хелп, щото искам да забия рожденичката и ако направя лоши снимки ще си намаля шансовете [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Светкавични проблеми :(
Автор: asahi   
Дата:   25-12-09 22:22

Разходи рожденничката навън и и направи хубави снимки.
Менюалчето какво казва по въпроса?

Автор: Danhill   
Дата:   25-12-09 22:26

ми как ще фокусираш иначе?
един съвет : опитвай се да фокусираш на по-контрастни места по обекта и после прекадрирай за му е по лесно на горкия Е-420,
ако го улесняваш и той няма да светка така отчаяно[smilie3]

Дата:   25-12-09 22:30

Ok :) 10x, ще пробвам да не ослепя гостите [smilie5]

Автор: Мартин_Илиев   
Дата:   25-12-09 22:56

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   25-12-09 23:03

Ръчен фокус на парти с много неконтролируемо движещи се алкохолизирани тийнеджъри ???? И да имах търпението да се боря, пак не мисля, че ще стане. А и ми е много чудно що го прави само в ръчен режим [smilie11] И то когато опцията за фокус със светкавица е изключена [smilie11]

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   25-12-09 23:05

LSK_Lindemann - просто си се набутал с това Оли още като си го купил - самато му концепция е дълбоко погрешна - както виждаш, така са го конструирали, че да фокусира колкото се може по-точно [smilie10] - пък за какво му е това, много по-добре да го бяха конструирали с мисълта, че ще му се наложи да сваля мацки [smilie24]

Сериозно сега - не зная дали на Олимпусите може да се изключва тази функция - вероятно може - но дори да намериш откъде, аз не те съветвам да го правиш. Ако камерката ти напира да фокусира по този начин, повярвай и, тя си знае. Както са те посъветвали вече по-горе, опитай се да фокусираш на най-добре осветените и най-контрастните места. Всяка камера си има праг под който използва това подпомагане на фокусирането, а над него - не. Така че в случаите, в когато фокусирането без спомагателната просветка е допустима идея, камерата ти сама ще се откаже. Не мисля, че ще е чак толкова голям проблем просветката за гостите, също така - в края на краищата милиони камери по света фокусират върху милиони хора точно по същия начин и никой до сега не е ослепял [smile]
[beer]

Дата:   25-12-09 23:14

[beer] [beer] [beer] Мерси :) А иначе си прав, Олито не е пичеловец. Виж един Марко или Д еди-кой си номер по стават [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: tvk75   
Дата:   26-12-09 00:06

най-добре си изключи АФ асист-а, води се AF ILLUMINAT в менюто и т,н,

Автор: tvk75   
Дата:   26-12-09 00:07

а, и не си се набутал с Олито, не слушай умните глави [smilie5]
мацки не се свалят с голям апарат,ами с други работи [shtrak]

Автор: FilipPanchev   
Дата:   26-12-09 03:58

С големи обективи? [smilie6]

Автор: mitakabus   
Дата:   26-12-09 07:40

FilipPanchev , тука в тоя форум така ли му казват...
[smilie18] [smilie18] [smilie18]
..в някой форум за коли ще "ще ги свалят с ГОЛЯМ СКОРОСТЕН ЛОСТ" сигурно! [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »