Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля за мнение
Автор: k7   
Дата:   27-10-09 18:21

На един приятел сестра му иска да си взима този копмлект на пентакс.А по въпроса с пентакс съм малко бос. МОЛЯ за мнение дали си заслужава.
Благодаря предварително за всички отзовали се

пс. Не ми дава дава да постна линка, пише ми нещо за някакви повече от 100 непрекъснати символа...

Pentax K-x (Black) kit с обективи 18-55mm и 50-200mm
12.4 мегапиксела, 2.7" LCD, LiveView, 11 точков автофокус
- 12.4 мегапиксела CМOS матрица (23.6 x 15.8 мм)
- вграден стабилизатор (Sensor-shift Shake Reduction)
- система за самопочистване от прах (Dust Removal)
- чувствителност: 100-12800 ISO
- 11-точков автофокус
- скорости 1/6000 - 30 сек. + B
- визьор с 96% покритие на зрителното поле
- 2,7 инча LCD дисплей (230000 пиксела)
- функции LiveView и Face Detection
- HD видео (1280x720), 24 к./сек.
- серия снимки: 4.7 к./сек.
- слот за SD/SDHC памет
- тегло: 515 гр. (без батерии и памет)
- размери: 122.5 x 91.5 x 67.5 мм
Цена: 1 399.00 лв. с ДДС

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: photostoykov   
Дата:   27-10-09 18:37

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=47&product=5659&show=additional

Re:
Автор: asahi   
Дата:   27-10-09 18:38

И за какво и е?

Re:
Дата:   27-10-09 18:47

Благодаря photostoykov

asahi , според мен просто иска да снима.Едва ли е нещо сериозно.

Re:
Дата:   27-10-09 20:42

Е що за едно просто снимане трябва да дава 1400 лева?
Въпросът (ми) е сериозен. Ако н езнае какво и се прави по-добре да си даде парите за курс, екскурзия, здраве и т.н.

Re:
Дата:   27-10-09 21:01

Пейзажи предимно /току що разбрах/

Re:
Дата:   27-10-09 21:04

Да си взима една сапунерка и да не си хаби парите за неща, които тежат и трябва да се учи да работи с тях. Един статив + познания в пейзажната фотография помагат много повече от супер-дупер ДСЛР.

Re:
Автор: guciguci   
Дата:   27-10-09 21:05

К7 ,а си бос в Пентакс [smilie5] . Я си признай,да не е за тебе тоя комплект.[beer]

Re:
Дата:   27-10-09 21:12

Аз си имам Никони разни...

Публикацията е редактирана (27-10-09 23:31)

Re:
Автор: deathzone   
Дата:   28-10-09 12:56

Абе като има, после ще е яд, че не може да снима и така ще се запише на курс. Да си го купи това е моят съвет.

Re:
Автор: ilcoin   
Дата:   28-10-09 13:07

И аз като асахи.
@deathzone - имам лични наблюдения в тази посока и те са точно противоположните. Хората се плашат, объркват от многото неща, които трябва да знаят и в крайна сметка не става нищо добро, освен една камара пари заровени в нещо което не се ползва и което в момента в който излезе от магазина му е паднала цената наполовина.

Кажи на жената да иде в магазина и да си купи една щракалка, пък после ако я влече да надгражда.

Re:
Автор: martinis   
Дата:   28-10-09 14:38

А не ви ли минава през ум, че сигурно вече отдавна и е умръзнало на "жената", която може и ученичка да е, да щрака с "щракалка"..?
Да купува! По-лесно ще надгражда после, а ако наистина и се види непосилно, по-изгодно ще продаде този комплект и ще си вземе "щракалка".
Интересно ми е как и колко ще надгражда "щракалката" дето я карате да си купи???[smilie7]

Re:
Автор: ilcoin   
Дата:   28-10-09 15:02

Имам приятелка, която при подобна ситуация се сдоби със dSLR. Знаеш ли какво се случва сега? Апарата стои в една чанта в гардероба, а тя се кефи на една сапунерка на Канон (и снима доста добре). А положих усилия да и помагам да напредне, но тя просто се уплаши от апарата.

Щракалката за 200лв след 2 години ще струва 20, и ако не е имало смисъл за нея е по-добре, отколкото да купи апарат за 1400 който след 2 години ще е към 700. Чуждите пари лесно се харчат ...

По темата все пак, какво трябва и не трябва да му заслужава на апарата? Ще снима не по зле от другите dSLR-и от ниския клас. Апарата е чудесен за парите си + богатите възможности за закачане на разни евтини обективи от пазара + доста качествените обективи в комплекта го превръщат в чудесна алтернатива за начинаещи. Въобще, Пентакс е чудесен избор за хора с ограничен бюджет. Дано да съм помогнал, след като помогнах да ти оспамят темата
[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »