Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за слейв светкавици
Автор: Lito   
Дата:   16-10-09 10:29

Здравейте!:) питането ми е следното... Снимам с никон който може да задейсвта светкавици посредством cls . имам sb-600 и sb-900 и работи перфектно с тях.. Интересувам се от други марки и модели светкавици ( по- конкретно, възможно най- евтините варианти), който да могат да се "палят" на същия принцип... Надявам се да няма разбор на правописа на писаниците ми, а отгори по темата:) Благодаря предварително !:")

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: autosvet   
Дата:   16-10-09 10:32

Няма как да ползваш ЦЛС-а със светкавици на други производители.

Re:
Автор: jivkojj   
Дата:   16-10-09 10:36

С тази мисля че може, но не съм 100% сигурен, а и цената е височка:

Nissin Speedlite Di866

http://shashinki.com/shop/images/NSS-DI866-1.jpg

Re:
Автор: didesignbg   
Дата:   16-10-09 10:36

Няма как да ползваш ЦЛС-а със светкавици на други производители.
Това не е вярно, по-скоро въпроса е защо би искал да го правиш.

Re:
Дата:   16-10-09 10:39

уж четох, че сигнала е същия като този който се ползва от фото клетките на dynaphos да речем, но явно не съм дочел :( та*ак...

Re:
Дата:   16-10-09 10:41

didesignbg от гледна точка на това че нямам достатъчно финанси за pocketwizard-и тъй като ми трябва безжично при всички положения ... :)

Re:
Автор: autosvet   
Дата:   16-10-09 10:47

Не говоря да палнеш едни слейв светкавици. ЦЛС се поддържа от СБ600/800/900 и Р200. Можеш да ги палиш и чисто оптично от единичен импулс в СУ4 режим. Можеш да сложиш някакви евтини радио синхрони и да си палиш другите светкавици оптично. Тогава си си само на М, без светкавиците да ти правят компенсация за вярна експозиция както е при ТТЛ-а който си се ползва безпроблемно с ЦЛС-а

Re:
Автор: Пешо   
Дата:   16-10-09 10:52

Светкавиците само на M. CLS s TTL е или за dинамични истуации когатo двамa трима търчат със светките около теб или за мързеливци които не искат да си дадат малко заор да се научат да си работаяt със светкавиците. Ако светкавиците стоят на стативi занaчи и ситуацията не е толкова динамична , че да изисква ТТЛ.

Re:
Дата:   16-10-09 10:53

Благодаря :)

Re:
Автор: didesignbg   
Дата:   16-10-09 11:38

Не никонските светкавици, поддържащи ЦЛС, нито ще са кой знае колко по-евтини, нито с нещо по-добри. Или събирай пари за никонски, или зарежи цлс-а.
При положение че имаш две мощни никонски светкавици, какво пречи да си купиш още две по-слабички никонски? За повече светлина май минаваш на друг вид светкавици...

Re:
Дата:   16-10-09 13:15

Благодаря за съветите... всичко до момента ми е доста полезно! само че ми се струва че тъй като разликата в цената на по слабите светкавици е към 100лв ориентировачно с тази на сб 600 по добре или още сб 600 или за уизърди да събирам и други осветителни тела:) май последното ще е най- разумно като инвестиция за напред във времето ! Благодаря ви още веднъж![beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »