Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Има такива места.
Със сигурност сте били на място, където е много хубаво, но фотоапаратът ви не може да улови красотата...
Един пример от мен: Триградското ждрело
Ходил съм няколко пъти, снимал съм много, но на снимки не може да се усети онова величие на скалите, което се усеща там, на място. Просто фотоапатът ми е безсилен там
Според мен много повече зависи дали има подходящо място, на което да застане човек, за да може да заснеме пълното величие на откриващата се гледка. пример - най-величествените снимки на гранд каньон които съм виждал са все от горе, успяващи да покажат едновременно дълбочината и големината му.
ecobo, ами светлината? тъй като не съм ходил (голям минус, ама ще стане някой ден:) и нямам идея как са разположени, как пада светлината по-привечер? някаква заигравка със сенките вечерно време?
вярно е, от това което виждам и от това, че не съм ходил и съдя само по снимките, не ми се вижда чак толкова впечатляващо както всички го описват.
Светлината е все кофти, слънцето там залязва в ранния следобед, щото на запад има голям връх. Аме трудни са за снимане тия скали, май наистина само с някоя по-висока авто-вишка може да се измисли нещо :-)
А на Триград който не е ходил, все едно не е бил никога в Родопите. Наблизо е и Буйновското ждрели, което е не по-малко впечатляващо.
Мястото което не можах да заснема, а намирам за едно от най-красивите в България, е в Рила - поглед на юг от билото над Говедарци, малко преди връх Малък Мечит. На хоризонта добре се вижда цялата верига на Скакавците, леко в ляво - и Мусала. Но между седловината пред върха и тези хубавини има цяла бездна, чиято дълбочина по никакъв начин не можах да покажа. Много любимо място ми е, там ми е сниман и аватарът.
За тези, които не са били там показвам един от неуспешните ми опити от преди няколко години...
Няма място, което да не може да се покаже със снимки. ПОне аз така мисля. Друг въпрос е, че пейзажисти като тези от National Geographic например, дебнат такива терени с дни за да нацелят правилното място и време за заснемането му.