Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Имам обектив 28-135 ИС.
най-общо... Какво печеля и губя, ако си взема конвертор 2х за него?
Пише:
Пълен автофокус до бленда 4.0 ( за по-"затворени" обективи е необходимо ръчно фокусиране )
Степен на увеличение: 2.0х
Предполагам, че обектива след конвертора ще стане 56-270.
Въпросите са ми:
ИС-а ще продължи ли да функционира?
Светлосилата ще се промени ли след конвертора?
Значи ли това, че на бленда по-голяма от 4 ще се налага ръчно да фокусирам?
Ако се налага ръчна фокусировка, ще работи ли подтвърждението на фокуса?
Канонския конвертор няма да можеш да го сложиш на този обектив, Сигма също мисля че няма да стане. Можеш да сложиш Тамрон или Кенко.
За минусите Джъмбо ти е казал. Обектива ти наистина ще стане 56-270, но на 6.7-11, което наистина си е пълна тъмница. Имай предвид че тези стойности на блендата които съм писал важат само за светлосилата, не влияят на остротата и ДОФ-а. Тоест ако мислиш че обектива ти ще е по-рязък защото ще снимаш примерно на бленда 8, това в случая не важи, ще е остър колкото на 4, просто ще влиза по-малко светлина. Малко объркано го написах май, но дано си разбрал какво имам предвид.
Освен това резолюцията на обектива ти доста ще падне, а 28-135 и без това не се слави с особена рязкост.
п.п. Пробвал съм конвертор 1.4х на подобен клас обектив- 70-300ИС и резултатите са доста разочароващи, с 2х не ми се мисли какво ще излезе.