Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Различни цветове с ляво/ дясно око
Автор: harvester_vn   
Дата:   03-08-09 18:03

В една друга тема малко по-надолу Vasil_TP казва че на 99% от хората занимаващи се с фотография им трябвало очен лекар, та се сетих за едно мое малко смущаващо откритие от преди месец...

Случайно погледнах с лявото око през визьора на апарата и ми направи впечатление че виждам цветовете по-наситени отколкото когато гледам с дясното око. Отначалло помислих че нещо в момента не е наред, но се оказа че е постоянно. "Явлението" се наблюдава само когато гледам през визьора на апарата и то не винаги, а при определени ситуации, когато снимам към морето например.
Ясно е че явно нещо не са ми наред очите, също и че това не е медицински форум, но ми е интересно дали някой друг има подобни проблеми, дали е предприел нещо по въпроса и т.н.

Отговори на това съобщение
 Re: Различни цветове с ляво/ дясно око
Автор: profusion   
Дата:   03-08-09 18:08

да и при мен едната бленда...ъъъ ириса де е отворена леко повече и за това [smilie5] често се среща

Автор: rhyan   
Дата:   03-08-09 18:10

Защо не отидеш на очен лекар. Сигурно е възможно да имаш някаква форма на далтонизъм. Има едни кръгчета с цифрички при докторите. Питат те кое число виждаш. Може когато ги гледаш с двете очи да виждаш нормално, но само с едното око да се окаже, че не разпознаваш някои цветове. Тъй като винаги си гледаш с двете очи е нормално сигурно да не виждаш разлика.

Не съм доктор - спекулирам на темата, но според мен не е невъзможно.

Re:
Автор: neuromancer   
Дата:   03-08-09 18:11

виж сега, никой не е идеален. И единия крак е по-дълъг от другия, и с едната ръка сме по-сръчни, това да не е машинно производство на конвейер [smilie18]

Дата:   03-08-09 18:17

Абе така е, ама ми се стори странно, пък и се чудя на кое око да вярвам [smilie5]

А не лекар не ходя. щото ме е страх да не ме накарат да сложа очила [smile]

Автор: rhyan   
Дата:   03-08-09 18:26

Да, очила, поляризирани ще те карат да сложиш. Или градиентни :)))))

Автор: папач   
Дата:   03-08-09 18:34

Напълно нормално е явлението когато си гледал дълго време с едното си око във визиора и като погледнеш с другогото да има голяма разлика в цветовете.
Имам много часове с видеокамера и се е налагало да поснимам с другото око /за отмора/ или да я подпра с друга си ръка.
Лекарите казват,че често натоварваното око не се амортизира, а напротив-доразвива се и се доусъвършенства, а другото остава ленливо и е възможно с него да появят проблеми в последствие.

Дата:   03-08-09 18:35

Само да не са циркулационни или крос [smilie5]

Автор: sirkhann   
Дата:   03-08-09 19:42

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: asahi   
Дата:   03-08-09 19:48

Цветното зрение при човека по принцип е доста калпаво. Мозъкът оправя някои проблеми, но далеч не напълно.

harvester_vn, постановката на опита ти е погрешна и оттам идва резултата. Ако си отпочинеш и двете очи и се прегледаш на колориметър ще се изясни какво и дали ти има нещо.

Автор: ksuhorukov   
Дата:   03-08-09 20:10

И при мен е така. Наблюдавал съм.. баланса на бялото ми е различен с двете очи през визьора.

Автор: джъмбо   
Дата:   03-08-09 20:17

аз съм го усещал като снимах с про видео камера с чб визьор... с лявото око виждам по-синкаво сравнено с дясното... където бе по неутрално сиво

Автор: sirkhann   
Дата:   03-08-09 20:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: d_ave   
Дата:   03-08-09 20:53

и при мен е така - с дясното виждам определено по-топли цветове и вичко леко ми червенее. дяното е на обратно и е доста дразнещо. правил съм си тестове, нямам далтонизъм, просто дясното е по-"прецакано" от към баланс на бялото:))) на всичкото отгоре то ми е и с по-голям диоптер, та маай скоро ще поочна да гледам само през лявото през визьора:)))

Автор: Lalinda   
Дата:   03-08-09 22:02

Мъжете имат проблеми с цветното зрение доста по-често от жените.

Прегледайте се.
Не че има лечение, но поне ще сте наясно какво може да ви е.

С възрастта ще става още по-зле... Подгответе се.

Автор: dimitar_p   
Дата:   03-08-09 22:25

Абе то и аз имам подобен проблем, то за тва брат ми ме базика. Аз му викам, че с едното око виждам леко червено, а с другото леко синьо, а той ми отговаря, че ми остава само зелено и съм готов.

Автор: джъмбо   
Дата:   03-08-09 22:28

отивам да си взема една лопата и кирка и да последвам съвета на баба ви лалинда да се копна овреме.....

http://www.ishihara.hit.bg/

ако виждате това не ви трябва лекЪр [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Автор: thomas   
Дата:   03-08-09 23:18

По принцип това надали е разлика в очите, по-скоро в начина, по който мозъкът обработва информацията. Не съм се замислял за очите в този аспект, но нещо, за което съм чел много подробно, е разликата в това как мозъкът обработва слуховата информация от двете уши. Ето как стоят нещата там.

Чутото в лявото ухо се обработва от дясното полукълбо, и обратното - чутото в дясното ухо се обработва от лявото полукълбо. И двете полукълба обработват чутото в различен аспект. Смисълът се хваща предимно с помощта на дясното полукълбо, лявото възприема по-добре мелодия и ритъм. При левичарите функцията на полукълбата е симетрична.

Разбира се, при нормално слушане това няма значение, защото тогава звукът влиза и през двете уши. Когато обаче слушате примерно с телефонна слушалка - нещо, което природата не е предвидила, проблемът почва да се проявява. Ако слушате с "неправилното" ухо, чувате също толкова прекрасно, колкото и с другото, само че разбирането като че ли закъснява. Лично съм установил, че ако слушам с дясното ухо, информацията ми влиза сякаш на забавен кадър. Ако слушам с лявото - всичко е наред. Повечето хора и хабер си нямат, че това е така и сигурно или се чувстват тъпи, или мислят, че онзи отсреща им говори някакви сложни и неразбираеми фрази.

Напълно възможно е, и ако на някой му се рови, нека потърси, с очите положението да е аналогично. Двете очи сами по себе естествено, че виждат еднакво (освен ако едното има някакви дефекти от типа на диоптри или астигматизъм), само че мозъкът нищо чудно отново да разделя задачите за "двата процесора" и единият да се занимава с контраста и контурите, а другият - със сатурацията :-)

Автор: hoseto   
Дата:   04-08-09 00:15

ОТКРИВАМ ГРЕШКА В ТЕСТА. НА ФИГУРИ 7 И 8 СЕ ЧЕТЕ 15 НА 8 ДАВАТ ЧЕ ТРЯБВА ДА Е 6 . ТАКА ЛИ Е

Автор: riddick   
Дата:   04-08-09 00:27

А хората с нормално зрение откриват грешки в теста [ezik]

Така е[smilie24]

Автор: d_ave   
Дата:   04-08-09 00:38

аз заради тоя гаден надпис по средата половината 6-тици ги чета като 8-мици:)

Автор: мара   
Дата:   04-08-09 04:50

къф тест?[smilie11] [smilie5]

Автор: tofo   
Дата:   04-08-09 09:01

[smile]

Публикацията е редактирана (04-08-09 09:21)

Автор: Orlin   
Дата:   04-08-09 09:06

Не знам...

Аз на всички фигури от теста чета "ishihara.hit.bg" ...
Търся пушка да се гръмна...

То е ясно че надписа е за да не се печатат и поолзват незаконно, но добре надписа да беше "не сте си платили".

Автор: tofo   
Дата:   04-08-09 09:20

[smile]

Публикацията е редактирана (04-08-09 09:21)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »