Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 "фотоапарата ми не фокусира"
Автор: ErotilA   
Дата:   23-07-09 02:47

...няколко пъти го направи миналата седмица. Като му отвих обектива от тялото и ремъка падна на земята. Толкова се е изтъркал че дори и номера му не се чете. За сега съм на ръчен фокус, щото моторчето си няма ремък за да фокусира. Как мога да разбера серийния номер на ремъка за фокуса!?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: tvk75   
Дата:   23-07-09 03:04

а какъв ти е апарата, ако може,,,

Re: "фотоапарата ми не фокусира"
Дата:   23-07-09 03:17

никон е но ми се отлепи надписа и не знам какъв модел е, трябва да проверя в гаранционната карта, само да не се окаже нещо по сериозно щото мирише от време на време на бакелит, дали не са ми заминали четките на двигателя ...

Автор: MarinY   
Дата:   23-07-09 04:08

Ремък ще си намериш.
Това което ме притеснява е миризмата на бакелит. [smilie11] .
Прилича на проблем в електрическата схема. Виж да не се е разхлабило заземяването и по-скоро, да не е клеясало релето за зареждането, че ще трябва да си сменяш и акумулаторите. А, да не забравя, не ползвай 72 Ампер/часовите. Държат с едно зареждане 4-5 години, но могат да ти стопят пердето.
[smilie2]

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: tvk75   
Дата:   23-07-09 06:50

трябва да се сложи ключ-маса, на минусовия полюс [smilie24]

Автор: asahi   
Дата:   23-07-09 08:12

Пак си затискал зелето с апарата.

Автор: deadlirics   
Дата:   23-07-09 08:31

Ако апарата със сигурност е никон мисля че ще стане ремък от ЗАЗ 968 А. Миризмата на бакелит идва от това че ремъка е превъртал в шаибата. Същата шаиба можеш да замениш с маховик от същото возило. Ефекта е поразителен[smilie7] [smilie7] [smilie7]

Дата:   23-07-09 09:18

еее това е много добре иначе четките много трудно ще ги намеря разправят внос от Китай са, докато дойдат с куриерската фирма не мога да им платя бензина, ще звънна във Вазовските заводи те поне са в Русия и ще мога да си фокусирам пак

Автор: vaskoni   
Дата:   23-07-09 09:38

[smilie18] [smilie18]

Re:
Автор: danbi   
Дата:   23-07-09 10:12

Тия никони не бяха ли германска марка... какъв Китай? [smilie8] [smilie8] [smilie8]

Re:
Автор: compur   
Дата:   23-07-09 10:50

неее! Никон е таджикистанското поделение на заводите Мир, които са поддъщерна фирма на Литовския завод Чук, който пък е бившия завод Сърп, сега притежание на втората поддъщерна фирма на четвъртия братовчед на осмия син от третата жена на другаря Берия, който пък се оказва всъщност агент на СС с кодовото име Ноктон, но всъщност е двоет агент и за Британските тайни служби МИ6, с кодовото име Тефлон, откъдето и названието на материала за производството на ремъците, които... абе объркано е ма щъ съ оправиш! [smilie5] [smilie5] [beer]

Публикацията е редактирана (23-07-09 10:54)

Автор: asahi   
Дата:   23-07-09 11:53

Изпрати СМС със съдържание Fokus на кратък номер 1865 и ще получиш код за активация на АФ.

Re:
Автор: tziko   
Дата:   23-07-09 11:56

Много ми е странно как знаеш разни неща за устроиството на апарата(ремъци, четки, мотори...), а не знаеш к'ъв модел е само защото му е паднал надписа, или аз нещо не съм разбрал правилно. Гледам в "екипировка" си написал д80 и д90, виж на кой му стой надписа и остава да е другия(ако са ти само тези)[shtrak]

Публикацията е редактирана (23-07-09 11:57)

Автор: CanoniO   
Дата:   23-07-09 12:00

Човека откровено си прави майтап с вас[smilie5] Гледам двама души дори са потеглили[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: tziko   
Дата:   23-07-09 12:06

https://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gif

Автор: Yanakiev   
Дата:   23-07-09 12:10

Занеси ремъка на ренген да видят серииния номер

Автор: svetalcho   

Е добре де ръчен фокус с манивелата не става ли?

Автор: caro-anton   

Не е истина... отлепил се надписа... [smilie10] ... корем ме боли от смях...

Еротила, не се притеснявай, и моят автофокус не работи (особено на сутринта след тежка вечер)...

Автор: nacho1   
Дата:   23-07-09 12:32

аз пък моя ремък си го смених с конопено въже - никакви проблеми. И понеже ми стана скучно да ми кове фокуса на 100% безотказно сега съм го налял с епоксидна смола за да стегне фокуса там където трябва. [smilie3]

п.п. за миризмата на бакелит не се притеснявай ... значи наистина е пластмасов качествен обектив. Колкото до лепенката - ще ти разпечатам на принтера една за да знаеш точният модел на апарата си поне, а ако ми разрешиш да щракна някоя твоя моделка поне веднъж, бих ти пуснал и втора лепенка с нещо по-скъпо като модел за да си ги менкаш като ти изпусне единият автофокус на "по-бърливият" модел [shtrak]

Автор: nikola_bathory   
Дата:   23-07-09 12:49

еротила, купи си сапунерка, ще имаш АФ [smilie5]

Автор: Yanakiev   
Дата:   23-07-09 13:01

Питай някой хирург дали може да ти имплантира автофокуса в зеницата така проблема ще е решен форевър...само като се движиш без апарт ще ти е малко объркващо заради маркерите на AF фокуса.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »