Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 искам помощ
Автор: Вели   
Дата:   08-06-09 15:12

Някой би ли ми помогнал със съвет, как да ползвам времена на експозиция по малки от 1/30 сек ( примерно, 1/4 ; 1/2 та даже и 1 сек) Имам Пентакс 200 д и файнпикс , но и при двата максималното време на експозиция е 1/30 сек и след това като възможност съществува само В! Предварително благодаря ако някой ми помогне с информация и съвет!!!

Отговори на това съобщение
 Re: искам помощ
Автор: darksorrow   
Дата:   08-06-09 15:14

не е 1/30, а е 30 сек, ффс.

ртфм.

Публикацията е редактирана (08-06-09 15:14)

Автор: BotsRevenge   
Дата:   08-06-09 15:39

darksorrow го е казал вече, но в случай, че обяснението му ти е останало неясно, да кажа:
цифрата 30, която виждаш означава 30 секунди, а не 1/30. 30" са преди B(ulb) режима.

И да, в упътването трябва да пише по-подробно [shtrak]

Автор: jorro_z   
Дата:   08-06-09 15:46

Вели,

объркващо е малко, наистина. Обикновено скоростите 1/хххх не се изписват с префикса 1/, защото се предполага, че 99 % от времето ще снимаш на скорости 1/хххх. Така че 30 го чети като 1/30.

От друга страна, когато скоростите паднат под 1/2 (изписвано като 2), тогава вече минаваш в диапазона на целите секунди, и тогава скоростите пак се изписват като цяло число (примерно 15''), но вече има символа '' след числото, което показва, че става дума за секунди, а не за части от секундата.

Обърни внимание, дали се изписва 30 или 30''. Има разлика, както виждаш.
[beer]

Автор: mihajlov2   
Дата:   08-06-09 15:47

Що не вземеш малко да се образоваш, вместо да задаваш точно такива въпроси?
На първо време прочети това:
https://photo-forum.net/ebook/start.htm

Автор: Вели   
Дата:   08-06-09 21:00

Благодаря на всички - грешкато ми е досадна, просто недоглеждане от моя страна. Но нали някой трябва да те светне... Още веднаж, благодаря на всички!!!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »