Автор: ecobo
Дата: 07-05-09 18:33
Днес ми беше тъпо, не ми се бачка нещо след 6-те почивни дни. За да "убия" времето, си поиграх с новата версия на ДПП. Предо време бях правил едни сравнения между ДПП, С1 и АКР, сега сравних ДПП 3.5 и новия ДПП 3.6, използвах същия файл.
тест
Новия ДПП е МНОГО подобрен във всяко едно отношение - това вече си е прекрасна програма, която вади максимума от РОУ файла.
Най-напред се набива на око много по-добрия микроконтраст и по-добрата детайлност, специално финия детайл. Това личи прекрасно на сравнителните кропове.
Тоналното разпределение е подобрено доста, няма го вече онова плоско "пластмасово" изображение - файловете са плътни и с приятен "обем" - почти като при Никон
На трето място - ДПП вече успешно "връща" прегорелите участъци - нещо, което в предните версии беше невъзможно.
Не съм тествал за вярност на цветовете, но по субективини впечатления цветовете са доста по-добре, човешката кожа е с почти естествен цвят, свинското розово го няма вече
Само да уточня, че на тестовите картинки белият баланс е различен, защото не помня какъв е бил, когато съм правил първия "тест".
|
|