Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 за кандидатстване в НАТФИЗ
Автор: sail_away   
Дата:   20-04-09 18:12

Здравейте! Днес отворих сайта на НАТФИЗ и видях, че са променили някой неща за кандидатстването. Препоръчителната литература е малко по съвременна, и за изпита не се изисква снимките да са от филм ( поне не го пише де) [smilie24] .
Сега се замислям дали да не се пробвам и там, понеже досега си бях наумил в НБУ фотография.
Вие, какво мислите за новите изпитни правила? Дали са ги променили, защотото са непосилни з аповечто кандидатстващи или са решили да се осъвременят малко и те.
П.С. ето линк http://www.natfiz.bg/index.php?id=3111&did=15&sid=19

Отговори на това съобщение
 Re: за кандидатстване в НАТФИЗ
Дата:   20-04-09 18:15

п.с.2
За мен това да не се приемат компютърно обработени изображения си е яко консерватино и остаряло. Все пак не сме 86-та. Нали е академия за изкуства, защо те ми слагат такива големи граници за представяне на моето изкуство. Ами аз може да не харесвам цветовете, които излизат от фотокамерата ми, може да искам да си тонирам снимките преди печата... доста странно

Автор: PiToMeN   
Дата:   20-04-09 18:26

Махнали са доста простотии от изискванията, но пак си трябва сериозна подготовка. До колкото помня провеждат кандидат-студентски курс, без който няма да те пуснат(това по слухове). проучи и не се отказвай от НБУ.

Автор: asahi   
Дата:   20-04-09 18:58

От НАТФИЗ не желаят да им представяш изкуството си и уменията в обработката.
От НАТФИЗ желаят да видят как снимаш.

Автор: Canon   
Дата:   20-04-09 19:07

Добрата снимка и под скъсана фотошопия се познава. /перефраза на народна мисъл/

Ама не от всички, трябва поне малко грамотност за това.

Автор: ffwd   
Дата:   20-04-09 19:52

Живко, ще има парти в киното тази вечер - ще ви дойда на гости след 22:00! [beer]

Автор: galina   
Дата:   20-04-09 20:15

"Нали е академия за изкуства..." - именно АКАДЕМИЯ е - за това се държи на класическите процеси. PiToMeN - слух е това за курсовете - вярно е, че помагат, но не са задължителни в никакъв случай.

Дата:   20-04-09 20:23

И аз чух такива слухове за изпитите :) А от НБУ не съм се отказал, но НАТФИЗ ми се струва стъпало по сериозно. Все пак в НБУ първите две години уиш разни общи неща за всички визуални изкуства.
Дими, там съм :)

Публикацията е редактирана (20-04-09 20:23)

Автор: SeIsheR   
Дата:   20-04-09 20:38

galina te ne sa zadyljiteln ama koito dade pari za tqx samo toi 6e vleze ako pita6 men kandidatstvai i 2-te pone v 1 6te te priemat ama NATFIS e ne6to mnogo trudno daje i da si perfekten vav vsi4ko pak moje da ne vlezne6

Дата:   20-04-09 20:46

SeIsheR, не говоря на изуст - имам известни наблюдения. Тези курсове са много полезни за хора, които не са копирали и проявявали ръчно например. Учат се основни неща, които са си една доста добра база, но в никакъв случай не са достатъчни. А колкото до това, че който даде пари за тях влиза...звънни в учебен отдел да попиташ колко струва курса и сам ще разбереш, че говориш небивалици.
И последно, всяка година повече от половината приети не са от школата. [shtrak]

Публикацията е редактирана (20-04-09 20:47)

Автор: Lalinda   
Дата:   20-04-09 21:13

Автор: asahi
Дата: 20-04-09 18:58

От НАТФИЗ не желаят да им представяш изкуството си и уменията в обработката.
От НАТФИЗ желаят да видят как снимаш.

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Така де, модите в обработката минават и заминават, а снимането си остава...

Ако зависеше от мен, направо бих държала да ми се представят цветни диапозитиви. И то 6 x 6, не друг формат.
[ezik]

Автор: paperdoll   
Дата:   20-04-09 21:15

асахи, именно :)

снимките може да са тонирани.. но не трябва да има колаж.
това решение за дигиталните кадри се прави за улеснение :) да се види композиция и работа със светлината като цяло на какво ниво са. иначе за осъвременяването... в 3-ти и 4-ти курс. а първите две години се учат класическа чернобяла фотография и цветна фотография, с диапозитив. не може да не се научиш как се снима, проявява и копира :) в нов български не е много оферта според мен..
а това за този т.нар. курс (фотошкола всъщност) не е вярно :) от моя курс (11 сме с двама чужденци) само двама колеги са ходили на школа :) и струва приблизително колкото два мои семестъра ;) иначе има и 5-дневни консултации през лятото, те са полезни.. това от личен опит :)

Автор: Insight   
Дата:   20-04-09 21:16

Преди 20-на години идеята, дето индивид без никакви вързки във НАТФИЗ(ВИТИЗ по него време) беше абсурдна.... бих спретнал парти ако нещо се е променило в този период ;-)

... след един разговото по онова време идеята Ричи Блекмор да разбива китари в апаратурата , изведнъж ми се стори много логична.

Дата:   20-04-09 21:24

paperdoll , Ивке ти ли си това хахах?

Дата:   20-04-09 21:28

лорка съм, галчеее ти ли си бе [smilie18]

ааааа ти си йее [smilie5] [beer]

Дата:   20-04-09 21:31

Намериха са бе!

Дата:   20-04-09 21:32

[smilie8] [smilie5] [shtrak]

Дата:   20-04-09 21:34

Хаххахаха

Автор: pavlina_vd   
Дата:   20-04-09 21:36

Изискванията- сега, в този си вид са идеални.Всеки, уважаващ себе си творец, който смята да се занимава по-сериозно с фотография трябва да има всички тези знания, които са неизменна част от процеса на работа. Който има серозни намерения - може да се подготви за кръговете. А за останалите- като мен... на които им се струва непосилно едва ли не... НБУ. Късмет на кандидатите. [smilie6]

Автор: Han_Solo   
Дата:   20-04-09 22:21

pavlina_vd написа:

Който има серозни намерения - може
> да се подготви за кръговете. А за останалите- като мен... на
> които им се струва непосилно едва ли не... НБУ. Късмет на
> кандидатите. [smilie6]

Хм, а от къде си вадиш извода... в НБУ мисля не са толкова несериозни колкото ти се струва все пак виж в НБУ кои преподават там и какви курсове има виж тук:
http://www.nbu.bg/index.php?l=923
в раздел Визуални изкуства... и ако ти се струва че имена като Енчо Найденов, Петър Абаджиев, Александър Нишков, Динамир Предов, Антоан Божинов ще се занимават несериозно с преподаването на фотография... ами като се видя с тях ще им го кажа [smilie3]

Дата:   20-04-09 22:33

мдам кажи му го на предов, другите не знам как са :)
а знаеш ли как стоят нещата със "студиото" там? [smilie5]

аз съм си анти-нбу и тва е :)

Дата:   20-04-09 22:39

Ники, потърси начин и форма за независимо допитване до студентите. Резултатите ще те впечатлят.

Автор: Han_Solo   
Дата:   20-04-09 22:44

paperdoll написа:

> мдам кажи му го на предов, другите не знам как са :)
> а знаеш ли как стоят нещата със "студиото" там? [smilie5]
>
> аз съм си анти-нбу и тва е :)

Знам как е там, поназнайвам и в Натфиз как е... а за казването - ами като се видим с теб очи в очи... но бих могъл да им кажа , ако имат време да надникнат тука.
Иначе и на двете места ако имаш желание ще научиш нещо полезно и на двете места ако те мързи ще киснеш по кафенетата и ще си пропускаш лекциите... ама в НБУ е по-либерално в това отношение

Дата:   20-04-09 23:23

и как е? :) има ли осветление, фонове (и още сто неща)? аз съм чувала, че се ползват като експонати по време на лекции осветителните тела..

Автор: Canon   
Дата:   21-04-09 10:09

Lalinda написа:

> Ако зависеше от мен, направо бих държала да ми се представят
> цветни диапозитиви. И то 6 x 6, не друг формат.
> [ezik]
>

Направо дагеротипии да представят. Ами така де, от началото на фотографията. Или поне една албуминова емулсия да забъркат.
А то - некви нови технологии, възникнали 100 години по-късно.

И да няма измама - кадри само от камера обскура (пинколка по днешному).
Никаква мереща автоматика [smilie23]
[smilie5]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »