Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Светкавици на фасунги от FalconEyes - мнения ?
Автор: solar_sea   
Дата:   16-04-09 22:52

Загледал съм се по модела с променливата мощност (1-1/8) и съответно ме интересува всичко свързано с тях :) - до колкото използвания ги дават, каква повтаряемост има, горят ли често ?

Също така, може ли оптичното палене да се изключва/блокира в случай на on-site снимки, където примерно снимат и други хора ?

п.с. като знам, че ще ги ползвам от дъжд на вятър не мога да се убедя, че ми трябва сериозен блок, по-скоро търся нещо което след няколко проби да има резултат и да не удари много на дълбоко в джоба, все пак фотографията ми е хоби :)

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Светкавици на фасунги от FalconEyes - мнения ?
Автор: solar_sea   
Дата:   16-04-09 23:04

Още нещо - в какъв ъгъл разпръскват без да са им закачени допълнителни аксесоари ? - китайците не го споменават това в спецификаците си.

Автор: vaskoni   
Дата:   16-04-09 23:30

Genata....Genataaa, он знае най добре [smile]

Автор: HepBeH_XaMcTep   
Дата:   17-04-09 09:12

Аз обмислям бюджетен вариант за пъвра външна светкавица за аматьорски спортни снимки - планинско колоездене....
По-точно този модел:
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=18&cat=73&product=4088&show=additional#slides-pan...
Чакам да ми "донесат" sony hvl-f42am
През това време искам някаква "учебна"
(най-вече за снимки на едно състезание)

Публикацията е редактирана (17-04-09 11:55)

Автор: GenaDP   
Дата:   17-04-09 15:26

FalconEyes си променили наскоро спецификациите на светкавиците, без да ни уведомят. Вече спецификациите в сайта ни са променени, скоро би трябвало промяната да се отрази и в сайта на павилиона.

Преди и двата модела на Е27 с плавна регулация бяха 1-1/8, сега единият (MD-50SM)е с регулация 1-1/2 и отклонение на импулса до 1/10EV, другият (SS-50MR) е с регулация 1-1/32 и отклонение на импулса до 3/10EV. Ъгълът на светене и на двете тела е минимум 55 градуса по хоризонтала и 40 градуса по вертикала.

За SS-50MR е характерно, че при намаляване на мощността дължината на импулса силно намалява, така че при намалена мощност може да се ползва за "замразяване" на движението на свободно падащи предмети (пробвано е с предмет, падащ от около 2м. - потенциометърът за мощността трябва да се завърти малко повече от половината си ход)

Оптичното палене може да се блокира с малко черен картон/плат пред фото-датчика.

Ако искаш да експериментираш - моят съвет е да си вземеш от най-евтините моноблокове (SS-100MR). Цената от 129лв. не вярвам да те разори, а с/у допълнителните пари получаваш:
- ключ за изключване на оптичното палене
- моделна лампа с възможност за пропорционално управление (не че при мощност 60W има голям смисъл от пропорционално моделно осветление, но все пак...)
- автоматичен разряд на излишния заряд при намаляване на мощността
- вграден държач за статив и за чадър (за тея на фасунга държачът трябва да се купува отделно)
- възможност да ползваш всички модификатори на светлината за SS серията - софтбоксове, пчелна пита, клапа, спот, цветни филтри и т.н.

Публикацията е редактирана (17-04-09 18:33)

Автор: asahi   
Дата:   17-04-09 23:24

... (1) и икономисваш от фасунги [smilie5]
... (2) моделките ще си мислят, че си ПРО, а не аматьор.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »