Автор: ifcho
Дата: 22-04-09 02:21
Беше ми любопитно защо интересът към темата не е много голям. /по време на карнавала на Памбос мернах поне 30-40 фотографа, въпреки, че не видяхме много снимки тук/.
Преди малко ме споходи една мисъл, продиктувана от странната реакция на модераторите в един друг подобен форум /няма да споменавам имена за да няма после изчервили се/.
За същото съобщение, което съм пуснал тук, получих бан, като причината е спам ?!?
Предложението, което правя не е да дойдете да си купите билети и да увеличите печалбата на организаторите, а да получите правото да присъствате безплатно на което искате от всичките мероприятия от фестивала /плюс back stage, after party, и т.н. .../ и да имате възможност да се забавлявате /и евентуално да спечелите/ със своето хоби. А интересни моменти за снимане ще има без никакво съмнение.
Една особеност на фото форум-а е, че ако в темата няма поне малко спам за цвят, тя много бързо минава надолу.
В тази връзка ще помоля за малко повече активност, за да може темата да се задържи поне няколко дена актуална и ако някой не е имал възможност да я види, да поправим тази несправедливост.
Ето няколко посоки за коментар:
- има ли форумци, снимали подобни мероприятия и ако да, и имат желание да споделят някои технически подробности
- според Вас за направата на хубава снимка в подобни екстремни светлинни условия, до колко се увеличава фактора техника спрямо фактора умения на фотографа
- имам и един въпрос към ivodam /понеже често пише за качествата на 5DMkII/, дали при снимане на iso1600/3200/, 1/160, f5.6 с 5D-to, след обработка изображението ще запази прилична степен на детайла и поносимо ниво на шум.
естествено се снима без светкавица и естествено ако друг може да даде компетентен отговор/все едно с какъв апарат/ ще се радвам да го чуя.
Последно само да кажа, че половината места са все още свободни, така че ако сте в София по това време, помислете за възможността да се присъедините към групичката ;)
Поздрави.
|
|