Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 относно снимането на концерти и подобни прояви
Автор: amon_amarth   
Дата:   14-04-09 15:09

интересува ме мнението на хора, които снимат концерти, банкети, разни такива светски събития.
какво предпочитате вие, да снимате със светкавица или със светлосилен обектив.

предполагам повечето ще кажат комбинация и от двете, но все пак ако трябва да се избира кое предпочитате вие.
и за концерти каква бленда разбирате като достатъчно светлосилен обектив

ще помоля без много спам и хора, които не са снимали нито 1 концерт или някакво подобно сибитие и са решили да си почешат малко езика:)

Отговори на това съобщение
 Re: относно снимането на концерти и подобни прояви
Автор: stoyan_5   
Дата:   14-04-09 15:13

ще помоля без много спам и хора, които не са снимали нито 1 концерт или някакво подобно сибитие и са решили да си почешат малко езика:)
---------------------------------

Сякаш ни каниш да вземем участие ...[smilie5]

А иначе никоя светкавица не може да замени светлосилния обектив, поне с 4 бленда в дългия край ...[smilie8]

Автор: asahi   
Дата:   14-04-09 15:29

На концерти снимат тези, които са акредитирани от организаторите. Те снимат при условията, определени от организаторите. Най-често условията са:
1. Снимат се първите 2, 3 песни или 10 минути.
2. Снима се без светкавица.
3. След приключване на времето за снимане фотографите излизат отвън.

Понякога организаторите допускат в публиката малки фотоапаратчета и не контролират тяхното използване. В повечето случаи обаче това е изрично забранено.

Твой избор е с какъв обектив ще снимаш.

Автор: martinrousev   
Дата:   14-04-09 15:53

Ако си сред публиката бая здрава светкавица ще ти трябва.

Re:
Автор: dau   
Дата:   14-04-09 15:59

На концерти задължитено без светкавица... иначе унищожаваш всичко... по банкитите можеш да си плющиш колкото искаш...

Автор: mardraum   
Дата:   14-04-09 16:32

Като ти гледам ника ми е ясно какво искаш да снимаш [smilie5], не съм спец но на такива концерти доста светлосилен обектив обектив ще ти трябва, ако се снима без светкавица, много е тъмно. Иначе на концерта на IN FLAMES на 29 март стана точно както asahi е написал имаше няколко фотографи пред сцената на първата и втората песен и после излязоха но доколкото видях снимаха със светкавици.

Публикацията е редактирана (14-04-09 16:35)

Дата:   14-04-09 16:47

asahi: знам за акредитация знам, това не е нещо, което ме притеснява. и ще имам възможност да снимам целия концерт от сцената или на макс 15 м от там.
аз просто искам да чуя мнение на хората които се занимават с това.
мерси все пак за разяснението

dau: за това съм съгласен че всичко като осветление се онищожава

Дата:   14-04-09 16:50

mardraum: не говоря само за такива концерти (аз там основно отивам да се разбия, а не да снимам) :)
по-скоро говоря за концерти от типа в спортна зала Варна, ФК, и други подобни, разни ресторанти където си правят банкетите. но за банкетите ми е ясно, че светкавицата е незаменима :)
основната ми идея е концерти тип в зала, където имам възможност да мурдам сериозно към сцената

Автор: asahi   
Дата:   14-04-09 16:50

За 15м - 70-200/2.8 и повече късмет и опит.
От сцената - 17-55/2.8 + късмет и опит.
Светкавицата е ненужна.

Автор: ErotilA   
Дата:   14-04-09 16:55

... винаги тази тема много ме кефи, дори ипо време на снимки тези които могат да синмат са и двали да ме питат: Аджеба що плющиш с тая всеткавица като си на 40 метра от сцената. Умирам да се кефя че не разбирам какво ме питат.

Дата:   14-04-09 16:57

asahi: 70-200/2.8 няма такова животно при мен, но може да пробвам с 50-135/2.8 SDM

ErotilA: абе така, но аз лично започвам да се замислям повече за обектив, отколко за светкавица, понеже нищо не остава от осветлението

Публикацията е редактирана (14-04-09 16:58)

Re:
Автор: dau   
Дата:   14-04-09 17:03

е то на кропка за Пентакс 50-135 е същото така че нп [smilie24]

Дата:   14-04-09 17:07

и аз мисля че ще е най-удачния вариант, сега останаха само да събера 1800 лв ;)

Дата:   14-04-09 17:21

Прецени първо какво точно ще снимаш и от какво разстояние ще снимаш. много неща са нужни но основно подходяж обектив светкавица и фотоапарат и някой който да знае как да си служи с тях. И широкоъгълен ще ти свърши работа и дълъг обектив пак според случая, къде ще се намирате вие и какво ще снимате. За официалните акредитации и мероприятията има условия, но техниката трябва да я имате преди това.

Автор: gianev   
Дата:   14-04-09 17:50

Често снимам по концерти в клубове, зали и други места.Не съм акредитиран но не е било забранено снимането.Наемали са са ме музиканти да им заснемам участие.Даже и днес ще ходя на едно такова.Винаги снимам без светкавица ,но понякога условията са го налагали, слагам на -2ЕВ светкавицата.Веднъж снимах на един рок събор изцяло със светкавица, просто осветление нямаше, мъждукаха две лампички ,колкото да се вижда къде са музикантите.Ако зависеше от мен въобще нямаше да снимам, но бях поел ангажимент към музикантите.

Автор: GenaDP   
Дата:   14-04-09 18:36

Там, дето има свирня - има и светлина. Със светкавици на подобни места снимат само пишман-фотографите, или най-добрите, дето са абсолютно наясно кво правят...

Автор: джъмбо   
Дата:   14-04-09 18:39

например сигма 50-150/2.8 [cool]

Автор: stoyan_5   
Дата:   14-04-09 20:58

Тук станало интересно ...
...слагам на -2ЕВ светкавицата...[smilie8]

А някой опитвал ли е с дистанционна светкавица /тя при обекта, а вие с телето/?
Аз съм се кефил и на такава схема.[ezik]

Автор: ivodam   
Дата:   14-04-09 21:01

Снимам от време на време музиканти и диригенти от/на симфонични оркестри. Снимал съм няколко пъти в Зала "България", включително от Президентската ложа. Никога светкавица! Канонският 70-200 на 2.8 без стабил е чудесен за целта.

http://4coolpics.com/pics/0082/027810082958.jpg

Автор: flipbeat   
Дата:   14-04-09 23:43

онзи ден на айс кюб в зала универсиада беше най-тъмният концерт, който съм снимал...и излиза айс кюб...целият в черно, на черен фон и със синьо-червена контра...приказка...
като видях, че ни вадят сложих светкавициона и направих 2 кадъра.
грозотия.

Автор: popov   
Дата:   15-04-09 00:12

Светлосилен 50/1.4 или 85/1.8 е най-добре за концерти с осветлението, което правят в България (не зала "България", а по принцип). Доста са ни тъмни концертите, с малко изключения.
Светкавица - никога!
Именно затова намирам парадоксално пускането свободно на лелки със сапунерки бляскащи през целия концерт, а хора с ДСЛР не! [smilie11]

Автор: bozo   
Дата:   15-04-09 00:24

Всичко зависи от пространство и осветление.

Автор: bauer   
Дата:   15-04-09 00:25

Ако не е добре осветено си дозапълвам със светкавица на -3 (макс до -2). [ezik] [smile]

Автор: Пешо   
Дата:   15-04-09 08:20

Аз съм снимал с няколко светкавици дистанционно но в клуб. и имах достъп преди това до сцената да си подредя нещата. Ако няма къде да ги скриеш светкавиците, че да не се вижат и ли пречат забрави просто. Става въпрос за малки светквици тип Сб-800. Особено ако пук се познаваш с осветителя и знаеш схемата на светенето е яко, защото знаеш каво ще се случва и можеш да си "гелнеш" светкавиците подходящо....[smilie3]

Дата:   15-04-09 08:57

Не бъдете категорични. Ако се знае как да се използват светкавиците винаги трябват и допълват светлинната схема на снимката. Да не споменавам че имам доста снимки на сцена с бленда 8 на тъмно и ефектите са достатъчно добри и то без особени намеси на обработващи програми.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: