Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Колко пари да си приготвя за Canon 50D или 5D на старо?
Автор: alex_G   
Дата:   10-04-09 13:59

Смаятам да минавам на Canon и съм си харесал 5D но като се поразрових установих че и петдесятката не е никак лоша.Та се чудя колко пари ще ми излезе такова тяло а за обективи по-късно ще мисля.

Отговори на това съобщение
 Re: Колко пари да си приготвя за Canon 50D или 5D на старо?
Автор: mastiff   
Дата:   10-04-09 14:10

50d я има за около 1900лв нова, стара не знам.
А 5d mark2 също е нов модел и е към 4500лв, ако говориш за стария модел 5д за около 2500лв можеш да си го намериш в много добро състояние.

Ако имаш паричките взимай нов 5д марк2, заслужава си парите!

Re:
Автор: pc_genius   
Дата:   10-04-09 14:13

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: alex_G   
Дата:   10-04-09 14:28

абе одавна следя базара и наистина имаше някои добри оферти ама тогава се чудих още. сега си навих че ще е фул фрейм за марк втори пари нямам достатъчно ама ако излезе някоя петица до 1.8к май ще си я взема. ама скоро е нямало оферта за 5д и се чудех до колко им е паднала цената

Автор: ivodam   
Дата:   10-04-09 14:29

mastiff: Брей, къде в България има нов 50Д за 1900 или 5Д2 за 4500?

Дата:   10-04-09 14:32

Ivodam Със сигурност не в магазина с надутите цени - photopavillion

С поръчка по интернет има, за нормални магазини не говоря.

Пример едепот-бг

Както и човек, който е достатъчно образован може да си поръча от чужбина, не съм казал, че цените са от бг магазин(гаранцията е канонска и важи за бг)

Публикацията е редактирана (10-04-09 14:34)

Дата:   10-04-09 15:12

mastiff: С поръчка по Интернет, значи ще плащаш и ДДС, нема как да ти дойде при сегашния курс на долара 50Д за 1900 лв., виж цената в bh и смятай заедно с транспорт.

Автор: chukov   
Дата:   10-04-09 15:28

Купи си 5Д
В момента не виждам по-добро съотношение цена/качество

Автор: PolarBear   
Дата:   10-04-09 16:26

Двата апарата са доста различни. Затова не би трябвало да се колебаеш кой точно - зависи от целите.

В момента има няколко оферти за 5Д, вкл. и разумни. Мисля, че актуалната цена на отличен екземпляр е около 2К лева. За мен си струва - качеството на образа е много добро и притежава характерна пластика, която доставя удоволствие.

Но пак повтарям - изборът зависи от задачите...

[shtrak]

Автор: asahi   
Дата:   10-04-09 16:44

Щом така питаш май никой конкретно не ти трябва. Задръж парите за след кризата.

Автор: BirdOfPray   
Дата:   10-04-09 17:35

И аз мисля като асахи - от въпроса ти и по-скоро от начина му на задаване ЛЪХА това, че нито единия нито другия ти трябват :)

В тази връзка - вземи си 50Д, защото като си вземеш 5Д - докато установиш след няколко месеца или година, че не е за теб... съвсем няма да можеш да го продадеш без значителна загуба - а 50Д ще се продаде по-лесно следващите 1-2 години :)

Публикацията е редактирана (10-04-09 19:22)

Автор: ilcoin   
Дата:   10-04-09 18:08

BirdOfPray [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: guciguci   
Дата:   10-04-09 18:22

Ами ще търсиш 5Д до 1700 лева,та след време като установиш,че не е за теб,да му вземеш 1500 поне. Няма смисъл от 50Д. Този ъпгрейд от 40Д ми се вижда малко безмислен. Ако ще вземаш кропка,вземай 40Д ,има ги по 1000 лева. Но аз те съветвам директно на 5Д,да не съжаляваш после.

Дата:   10-04-09 19:08

ivodam от сащ не е оферта да се купува, защото цените се дигнаха, долара пак се дигна и трето куриерите са скъпи. Канон 50д злиза почти 2100лв.
Но от ЕС с поръчка 7-21 дни е приблизително 950 евро, което са си около 1850лв с една година гаранция(от производителя мисля)
А нашите онлайн магазини поръчват къде по-евтино и надценките са им наистина високи! 10-15% може да ви се струват малко, но са си много за такива покупки...

Автор: Orlin   
Дата:   10-04-09 19:39

Ами то ъпгрейда от 20Д към 30Д беше безсмислен, от 30Д към 40Д също, от 40Д към 50Д пък хептен.

При положение че хората хвалеха 10Д що се мъчи Канон да прави нови апарати? Ей на, според Мартинов и стари не е трябвало да прави!

Иначе "за обективи после ще мисля" означава че май е рано да мислиш и за тяло. В такъв случай 450Д ще ти пасне идеално.

Re:
Автор: pmartinov   
Дата:   10-04-09 19:48

Няма такова нещо !

На канон винаги съм гледал като необходимо зло [smilie5]

Ще се разлигавят Никон без канон.

Дори се пооливаха преди години .
Искам Никон да е след канон така винаги ще получавам повече за парите си [smilie18]

Автор: Alex_G   
Дата:   10-04-09 20:30

Абе 5д ще е. Единстения недостатък са скъпите стъкла. А по-горе дето написах "за обективи по-късно ще мисля" имах предвид ,че първо трябва да си продам Никонските [smile]

Автор: samara   
Дата:   10-04-09 20:54

5Д...ама Мк2 [smilie21] ...има всичко за 2 години напред [smilie24] [ezik] [smilie18] [beer]

Автор: vga   
Дата:   10-04-09 21:00

дай да чуеме какви Никонски имаш, може да ти помогна по-бързо да дезертираш в другия лагер :)) а и ми е чудно с каква никонска техника си, която не те кефи, че си решил да минаваш на канон... пускай оферти!

Автор: Orlin   
Дата:   10-04-09 21:00

Ахам.
Този път съм съгласен с Мартинов. Конкуренцията е велика сила.

А Alex_G , ако ще трябва да продаваш Никонски обективи, защо не се поинтересуваш от Никонските тела? 50Д не виждам какво ще ти даде повече от 300Д и обратно. 5Д е друга бира, но пак трябва да се замислиш за какво ще го ползваш.

Автор: Alex_G   
Дата:   11-04-09 14:34

Orlin, смятам да ползвам апарата за пейзажи и портрети може би и макро това най ме влече да снимам, но съм си решил твърдо да е фул фрейм и си избрах Д5 по ред причини
1. Цена - както изглежда мога да си намеря Д5 до 2000 лв. в доста прилично състояние друг такъв с такава матрица за тея пари няма а Д700 даже не съм виждал в базара, а нов той е около 4000 лв. т.е. двойно колкото аз имам.
2.Обективите които аз имам ще изглеждат смешно на каквото и да е тяло от този клас освен можеби 50/1.8
3.най - важното -цените на хубавите обективи при canon са по-надолу от nikon т.е. ще дам по-малко кинти за стъкла.

vga- 18-55/3.5-5.6(китака) , 55-200/4-5.6 VR
и 50/1.8 общо взето все злета [smile]

Автор: BirdOfPray   
Дата:   11-04-09 15:21

ох...

Автор: ka7   
Дата:   11-04-09 16:38

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   11-04-09 18:40

pmartinov: Мартинка, с тази философия винаги ще си назад с половин до година - година и половина, при съмнителната парадигма, че непременно ще получиш по-добро от Никон. Я получиш, я не, а светът през това време отишъл още по-напред. И със сигурност ако получиш малко по-добро, ще е за доста повече пари. [smilie3]

Автор: kaloyan   
Дата:   11-04-09 19:26

Вземи си стълка първо, за 2к можеш да си вземеш 17-40Л, 70-200 4Л (дали от базара, дали ново), и аз бях се метнал на 5Д с някви скапани обективи, пробвах с на 1 приятел 5Д-то с моите обективи, и като се почнаха едни Errors, ;Д

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: