Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Olympus Е-30 - ревю
Автор: valetvitor   
Дата:   09-04-09 17:35

Не претендирам за максимална изчерпателност, показвам предимно лични впечатления, натрупани по време на работата ми с апарата

Приятно четене

Отговори на това съобщение
 Re: Olympus Е-30 - ревю
Автор: dau   
Дата:   09-04-09 17:44

машинката е чудесна, само да имаше как да и боднеш и 85/1.2 [smilie24]

Автор: Amigo   
Дата:   09-04-09 17:47

[smilie24] [smilie6] [smilie6]

Автор: blr2   
Дата:   09-04-09 17:54

[smilie24] за ревюто. Аз да питам 12 битовите жипези пробва ли ги и как ти се струват?

Автор: boni   
Дата:   09-04-09 18:05

Аз се изкуших да драсна едно заключение в ревюто на Васко:)
Мисълта ми е за 50/1.0 кога ще видим за 4/3[smilie3] ??

Автор: dau   
Дата:   09-04-09 18:49

Бони, къде е коментара...

нищо не си драснал...

аз мисля че никога няма да пуснат... ще кажат че не им е таргет... те нов на 1.4 сигурно няма да пуснат... за 1.2/1 да не говорим...

иначе 25/1.4 палачинка е перфектния обектив [smilie24]

Автор: cicomanco   
Дата:   09-04-09 19:35

За следящия фокус въобще не съм съгласен!

Автор: magnifico   
Дата:   09-04-09 19:49

Що бе, аз много се радвам на АРТ филтрите [smilie25] Интересно е да видиш някъв по-АРТ резултат веднага след като си заснел кадъра. Пък и както е написано в рeвюто, РОУ файла остава недокоснат, тъй че ако не ти харесва после качеството, си имаш оригинал [smilie25]
Тънкостта е да снимаш внимателно, без грешки :)
Надявам се обаче със следващите модели да има повече контрол върху филтрите и настройкrте около тях, защото в момента примерно не може да се сменя блендата... става нещо като Р режим, но от менюто поне може да си контролираш баланс на бялото, исо и разни други.
Ето един кадър от днес. Директно от апарата е, непипнат. Ефект с винетиране :P

http://tranz.it/load.php?id=OyMBpsO6vHduwMGN272461

Публикацията е редактирана (09-04-09 19:52)

Дата:   09-04-09 20:21

Dau, пак спиш:) Казах, че съм го драснал в края на ревюто - чети там:)

Автор: GM   
Дата:   09-04-09 20:40

Ако направят ,като стария обектив 55/1.2 няма да е лошо[smilie24]

Автор: blr2   
Дата:   09-04-09 20:47

Кажете нещо за тия 12-битови джипеци де, не ви ли досърбя да ги пробвате?

Дата:   10-04-09 21:15

Това ревю показва достойнствата на 35-100/2.Самият фотоапарат , би трябвало да е по-детайлно разработен и да се дава повече информация за достойнствата му и постиженията на Оли- екипа!Мисля че ревюто е повърхностно(лично мнение)!

Автор: hotsnail   
Дата:   10-04-09 21:34

[beer]

Публикацията е редактирана (10-04-09 21:39)

Автор: morello   
Дата:   10-04-09 21:35

Аз го пробвах тоя апарат в синтезата и след като изчетох ревюто не се сещам за кое точно достойнство не е дадена информация. Всичко си пише. Апарата ми хареса, но 2000лв да му се искат не е реалистично.
Харесва ми ревюто, че е написано умерено и честно и не прилича на възхвална ода за постиженията на Оли-екипа. Оди-на-радостта-за-постиженията-на-великия-екип нито ги чета, нито ги вземам сериозно.
Интересно ми е дали цицманко може да даде пример за пропуснато достойнство[smilie6]

Публикацията е редактирана (10-04-09 21:37)

Дата:   10-04-09 21:36

hotsnail за пореден път налазва олимпуска тема...някой все пак трябва да замени pd [smilie3]

Публикацията е редактирана (10-04-09 21:37)

Дата:   10-04-09 21:39

ок изтривам поста не се сърди

Дата:   10-04-09 21:39

'айде де....[smilie3]

Дата:   10-04-09 21:40

hotsnail [smilie24] [beer] [shtrak]

Дата:   10-04-09 21:45

Обяснение на основните функции и снимки в цял размер с хубав обектив при различни ИСО-та, това е напълно достатъчно по принцип, за да се изясни картинката. Какво ми харесва на мене - цветопредаване, стабилизация, въртящ дисплей. Шума е ок, не ме бърка.
Какво не ми харесва - мижав визьор в сравнение с Д90/50Д и най-вече висока цена.
Оли, осъзнайте се, чудна е камерата но цената е висока за това пластмасово тяло без влагозащита.

Дата:   10-04-09 21:54

morello то май няма начин визьора да е като на Д90/50Д/А700. Ама се стараят хората колкото може.

• Field of view 98%
• Magnification 1.02x with a 50mm lens and -1 dioptre
• Eye point 14 mm at -1 dioptre

Дори на новите си апарати са сложили индикацията на праивлното място.

Остава да кропнат малко сензора в долния край за аспект 2:3

Дата:   10-04-09 21:58

Няма начин, глупости. На Е3 как има начин да е такъв, че и по-добър.

Автор: valetvitor   
Дата:   10-04-09 22:12

Автор: cicomanco

за това писах

"Не претендирам за максимална изчерпателност, показвам предимно лични впечатления, натрупани по време на работата ми с апарата"

Автор: violator   
Дата:   11-04-09 03:24

Приятно изненадан съм от изображението, предлагано от камерата при по - високи ИСО стойности. В тази връзка имам въпрос. Правен ли е кадър при продължително експониране и ниско ИСО? Ако да... какви са впечатленията на valetvitor? Втория ми въпрос е свързан с автофокуса в режим Live View. Какви са бързината и алгоритъма на работа сравнени с Е-520/510?
Нещо, което винаги ми е липсвало при Е-510 е бил броя на автофокусните точки, така че приятните изненади с Е-30 за мен продължават... разбира се също и подвижния дисплей. По отношение на дигиталните арт филтри съм настроен повече положиелно въпреки, че едва ли бих ги ползвал. Имам навика да прилагам обработки върху повечето от снймките си, и гледайки и други примери с тях смятам че рзултата може да бъде полезен, в качеството си на ориентир при заснемане на сцени с идята за послеследваща обработка извън фотоапарата.

Цената на Е-30 стои "интересно" [smilie11] между цените на Е-3 и Е-520, но както е писано и в текста към ревюто "- Дълго време на пазара липсваше представител на Olympus в т.нар. среден клас DSLR камери....", така че появата му е логична.

Дата:   11-04-09 08:36

Не критикувам никого , но фотоапарат освен на светло , би трябвало да се покаже как се държи и в най-гадноте условия.С510 съм правил безупречни кадри на 1/5 ,а Е-30 може доста повече!На тъмно с неговата стабилизация може да се снима на сравнително ниско исо ,което в комбинация със светъл обектив дава чудесна картинка без толкова дразнещия за някои шум!

Дата:   11-04-09 09:20

Ами според мен в ревюто е показано много добре какво може стабилизацията. Има пример при 1/10сек и 180мм приравнено...
А ти Дамяне, щом имаш повече опит с Е30 може да покажеш допълнително какво може камерата - ето отворили сме тема по въпроса:)
Дай да видим малко кадри, демонстриращи достойнствата му. Дай примерно следящ АФ при насрещно движещ се обект и т.н.
Ако покажеш добри кадри, можем да ги включим в ревюто (ако си съгласен).

Публикацията е редактирана (11-04-09 09:50)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: