Автор: t.marev
Дата: 07-04-09 19:17
Един глас за Самсунг S 850. Купих си го миналата година август месец и съм много доволен от него. Причините да се спра на него са:
Марката - много надеждни неща на добра цена.
Много добър обектив - Шнайдер с петкратно варио - не се среща често при компактните апарати.Приравнено към филма, отговаря на 38-190 мм фокусно разстояние. Липсва му малко широкото, но пък "стреля" по-надалече.
Изключетелно лесно управление, логично построено меню - много важно за да не пропуснеш "зайчето".
Има всички ръчни настройки - за изкушените фотографи и творчески настроените експериментатори.
Не на последно място - по-голямата матрица.1/1.8 срещу 1/2.4 при другите.
Качеството на картинките е добро - лично мен ме задоволяват напълно, цветовете са детайлни, наситени и контрастни.
Прецизен баланс на бялото, цветни настройки,снимки на фоерверки.
Има разни екстри, като софтуерна стабилизация, която работи учудващо добре, серийни снимки, експонометричен клин/autobracketing/ т. нар. "умна" снимка,има даже снимки през определен, зададен интервал от време.
Като добавим и нещата характерни за по-сериозните апарати, като спотово измерване, плаващи автофокусни точки и макро от 1 см, апаратчето си е добро отвсякъде.
200 лв в Техномаркета, плюс 40 лв за 4 акумулатора АА със зареждалката и готово.
Да спомена и недостатъците - липса на визьор и кривия размер, заради който не можах да му намеря подходящо калъфче, та накрая си купих за 5 лв чантичка от сергиите и стана точно.
За любителите на видеото - прилично е качеството, вариото работи по време на снимки но няма звук - недостатък.
На тъмно, в повечето случаи автофокуса е на късмет, ама това май е общ недостатък.
Аз съм доволен от избора,апаратчето ме кефи, пък по-късно като прочетох и Бони какво е написал за този модел, пък той явно е виждал и други...мисля че си заслужава.
|
|