Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на фотоапарат
Автор: simplicissimus   
Дата:   07-04-09 16:00

Добър ден, добри хора!

Дошъл съм при вас се едно важно питане относно една много отговорна задача. Задачата е да си купя фотоапарат, вмествайки се в бюджетни ограничения, налагащи горна граница на цената около 300 лв.
Опитах се сам да открия оптималната машина, но уви, колкото повече модели съпоставях, толкова повече се обърквах и накрая съвсем се отказах да търся нещо по-добро от Пентакса купен преди 3 години.
И именно тук се надявам на вашата помощ - вероятно бихте могли да ме насочите към няколко модела, които да се вместят в горепосочената цена и същевременно да сте останали с добри впечатления от тях.

Или с две думи - кой според вас е най-добрият фотоапарат, който може днес да се купи за 300 лв.?

Благодаря предварително за съдействието.

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на фотоапарат
Автор: Orlin   
Дата:   07-04-09 17:05

Честно казано за 300 лева не е от голямо значение какъв апарат ще си купиш.

Нека да е от реномирана марка - Канон, Никон, Сони, Панасоник, Пентакс, Фуджи... то май други не останаха.
Не казваш какво ще снимаш.
Важното е да ти хареса на външен вид и размери. Ако държиш да управляваш процеса - трябва да има ръчни настройки. Ако не - всичките дават горе-долу сходни резултати.

Автор: zaiko   
Дата:   07-04-09 17:22

Ей това е по-добро от всички, до 300лв:

http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09026821

Бони беше правил нещо като ревю за него, аз съм снимал доста - супер готина картинка и уникално добър на високо исо [smilie24]

Ако намериш черен, че по-професионално изглежда [beer]

Автор: swy   
Дата:   07-04-09 17:35

За 309лв. или 319лв. вече не помня а и цените се променят постоянно можеш да си закупиш FujiFilm s5700/s5800 ... за цената си е направо бижу !Има добро макро, 10х зуум 5/6 настройки за баланс на бялото и много други положителни качества,удобен е и е лек :) препоръчвам ти го аз съм с такъв и не съжелявам .. като за начинаещ това е перфектен фотоапарат имайки предвид и финансовото затруднение :)

Автор: simplicissimus   
Дата:   07-04-09 17:38

Благодаря на всички за отговорите!

Фотоапарата ще ползвам основно за пейзажи - природни и "градски", общо взето да мога да си направя качествени снимки като пътувам насам-натам ми е целта. Но идеята ми все пак е не да вземам нещо, което да е "колкото да си щракам", а все пак да е прилично. Смятате ли, че може да се намери в тази ценова гама фотоапарат със сравнително високо оптично приближение? Това например за мен е една от важните "екстри".

Публикацията е редактирана (07-04-09 17:40)

Автор: photostoykov   
Дата:   07-04-09 17:49

Независимо, че снимам с Никон и Фуджи, моята препоръка за компактен апарат е за гамата "Пауър Шот" на Канон!
Мисля си, че моделът А570 IS напълно ще те задоволи, ако все още се продава!
Но виж това:
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=2812&show=additional#slides-pane-0
За съжаление линкът е много дълъг и ще трябва да си го отвориш с копи/пейст.
Просто избери апарат с най-широкоъгълен зум-обектив, напр. 28 мм в широкия край (приравнено към стандартите за 35 мм филм), оптична стабилизация, вградена в обектива и възможност за ръчни настройки на блендата, скоростта и баланса на бялото.
Това е. Успех!

Публикацията е редактирана (07-04-09 18:17)

Автор: yakumo   
Дата:   07-04-09 17:57

Последно заглеждах този

За тези пари - толкова, не съм снимал конкретно с него, но поне по параметри изглежда ок, а от компактните, които са ми попадали, пауършот са ми правили най-добро впечатление в ниския клас.

Ама не му е широчък зума... [smilie2]

Автор: blr2   
Дата:   07-04-09 18:03

Виж наистина този Самсунг. Поне на хартия изглежда много добре и цената му е повече от приемлива.
Иначе, аз препоръчвам Канон А590IS. Вероятно може да се намери за 250 лв някъде. Нормалната цена е 299. Отново, за парите си е супер. Имам преки впечатления от него и те са позитивни. В сравнение със Самсунга има две неща в повече: оптичен визьор (понякога е много необходим, колкото и да е скапан) и възможност за закачане на адаптор за филтри и приставки (не видях Самсунга да има такава възможност).
Имай предвид, че и двата работят с АА елементи, което е добре, но ще трябва да включиш в бюджета си и 30-50 лв за елемнтите и зарядно, ако вече нямаш.

Автор: hustler   
Дата:   07-04-09 18:32

Който и да е Canon Powershot ще е най добрия избор

Автор: nastradin2   
Дата:   07-04-09 18:55

Зайко добре те е посъветвал. Аз имам такова Самсунгче. Добра работа върши. Ако нямаш много големи изисквания - ще ти хареса. Лесно се работи с него и не е претенциозен. За по-качествена машинка ще ти трябва по-висок бюджет.[cool]

Автор: gianev   
Дата:   07-04-09 18:55

И аз избирам подобен апарат за подарък, обаче при мен много важно условие е компактността, тоест самсунга отпадна,иначе съм снимал с него, наистина много добра картинка като за този ценови диапазон, и оптически е много добре и на шум също, приемливо до 800 ИСО, недостатък му е само малко бавния автофокус и на сумрак не лови, но си има ръчни настройки за такива случаи, S1050 е на същото ниво като качества ,дори малко по-добре.Хареса ми един модел на Панасоник LZ10-прилични качества за цената си има и настройки ръчни,но малко едричък ми дойде затова изборът ми се сведе до тези два модела : Sony W150 i Pentax A40 .Сонито фокусира направо мигновенно и точно, има и оптичен визьор, изглежда стилно обаче като го хванах ми стои ръбесто в ръцете на усещане и едни дребни копченца, малко по-сложно се управлява сравнено с пентакса, примерно триенето на снимки е усложнено.Пентакса фокусира малко по-бавно,обаче е приятен на пипане, по удобни копчета и като видях ,че и снимките са излезнали по-качествено от на сонито избора ми се сведе до Pentax A40.

Автор: t.marev   
Дата:   07-04-09 19:17

Един глас за Самсунг S 850. Купих си го миналата година август месец и съм много доволен от него. Причините да се спра на него са:
Марката - много надеждни неща на добра цена.
Много добър обектив - Шнайдер с петкратно варио - не се среща често при компактните апарати.Приравнено към филма, отговаря на 38-190 мм фокусно разстояние. Липсва му малко широкото, но пък "стреля" по-надалече.
Изключетелно лесно управление, логично построено меню - много важно за да не пропуснеш "зайчето".
Има всички ръчни настройки - за изкушените фотографи и творчески настроените експериментатори.
Не на последно място - по-голямата матрица.1/1.8 срещу 1/2.4 при другите.
Качеството на картинките е добро - лично мен ме задоволяват напълно, цветовете са детайлни, наситени и контрастни.
Прецизен баланс на бялото, цветни настройки,снимки на фоерверки.
Има разни екстри, като софтуерна стабилизация, която работи учудващо добре, серийни снимки, експонометричен клин/autobracketing/ т. нар. "умна" снимка,има даже снимки през определен, зададен интервал от време.
Като добавим и нещата характерни за по-сериозните апарати, като спотово измерване, плаващи автофокусни точки и макро от 1 см, апаратчето си е добро отвсякъде.
200 лв в Техномаркета, плюс 40 лв за 4 акумулатора АА със зареждалката и готово.
Да спомена и недостатъците - липса на визьор и кривия размер, заради който не можах да му намеря подходящо калъфче, та накрая си купих за 5 лв чантичка от сергиите и стана точно.
За любителите на видеото - прилично е качеството, вариото работи по време на снимки но няма звук - недостатък.
На тъмно, в повечето случаи автофокуса е на късмет, ама това май е общ недостатък.
Аз съм доволен от избора,апаратчето ме кефи, пък по-късно като прочетох и Бони какво е написал за този модел, пък той явно е виждал и други...мисля че си заслужава.

Автор: martinrousev   
Дата:   07-04-09 21:53

Аз харесвам Canon A590 IS.
+ Работи с АА батерии
+ Стабилизация
+ има Aperture priority и full manual режим.
+ Интуитивно според мен меню

Струва към 220 лева. Ще ти останат за батерии със зарядно, карта и калъфче.

Автор: blr2   
Дата:   07-04-09 21:56

Ако е паднал до 220 лева е супер оферта.

Автор: martinrousev   
Дата:   07-04-09 22:22

Във Павилиона е 260 със карта и чантичка което оставя 40 лева за зарядно с батерии.
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&product=2812&show=additional

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »