Автор: wess_music
Дата: 05-04-09 10:51
Сърдечно благодаря на всички Ви
Г-н Янков,
мониторът ми е необходим за графична работа.
Аз съм само един обикновен фотолюбител и естествено това да не е с основно предназначение заради, кото смятам да го купувам.
Композитор и нотен типограф на свободна практика съм и подготвям партитури за оркестър. Вече имам втори проект, който се налага да се работи на А2(60/42 см) формат.
Това е простата причина, за която ми трябва, а и предстои работа по филм - на част от монитора се гледа картинката в малък формат, а на останалата се разполага софтуера, с който се записва - прави се заради синхтона.
Нищо кой знае какво специално, сами виждате.
"asahi", това е самата причина, заради която се колебаех между двата - да не си изкривя врата - шега няма, още повече че имам намерението и да го въртя на 90 градуса (ако стане, но не условие).
Непрекъснато седя и меря с линията пространството на работното ми поле и това ме възпира, защото мониторът трябва да е разположен на височина 15 см. (толкова е висок МИДИ мастеркиборда на който свиря)при това работно място.
"Вземи си компа и иди в Еппъл център"
Това не ми хрумна. Благодаря.
Въпреки всички предужеждения по нета към Синемите, ти си прав, нищо не пречи да помъкна PC-то само, за да видя дали и с него ще работи.
"pefoto01": "от колко метра ще го гледаш" - от 70-90 см. Нотите са фрафични символи и е пълно с разни точици и какви ли не допълнителни "чавки". Точката на 30" е около 0.25 мм. От по далече не би могъл да се ползва за графичната работа, заради която основно ми трябва.
На 22 инчов съм работил, но 1050 пикс. не са достатъчни за вертикална страна.
1600 биха били супер за височина, но този формат 16*10 дето се наложи през последните години, просто ми идва в повече.
Благодаря за съветите, клоня към размисли по отговора на Г-н Янков, който ме укоражава - за HP-то. Относно цената - и аз съм го мислил, че два 24" са по-евтини от един 30".
|
|