Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Скърцащ EF-S 18-55 IS?
Автор: d_ave   
Дата:   03-04-09 09:06

Хайде една петъчна тема – стабилизирания китак започна да скърца при фокусиране:) само дето скърцането не е като от зъбно колелце, а като от триене на гума в гума, определено звука е различен. Също така скърца само на определено място – малко преди 55мм. Скърцането го има и при ръчно фокусиране, като се завърти по-рязко фокус-а. някой имал ли е пдобен „проблем”? порових в google, но точно такива симптоми не открих. Работи си напълно адекватно, фокусира без проблем, не забелязвам някакво затормозяване по хода на фокуса, само дова дразнещо изкърцване. Да го водя ли в сервиз или няма смисъл? Не ми се разглобява автофокусен обектив, с ръчни имам вече бая опит, но там е друго нещо – няма толкова пластмаса, която да може да се прецака:)

Отговори на това съобщение
 Re: Скърцащ EF-S 18-55 IS?
Автор: Canon   
Дата:   03-04-09 09:26

Пясък?

Дата:   03-04-09 09:28

Тц, чувал съм пясък в обикновен китов, по-скоро стърже. това е точно като скърцане на гума, все едно гумена подметка в балатум.

Автор: imitev   
Дата:   03-04-09 09:36

Следващия китак...

Автор: Canon   
Дата:   03-04-09 09:44

Питай Зентекс, другото е гадаене на боб

Дата:   03-04-09 13:37

Сега отскочих до Зантекс - всичко е ОК, познах, че скърцането е от гума- - има уплътнение в предната част, предпазващо от прах, което скърца от допира с фокусния елемент. тъй че, някой ако му се появи такова скърцане, да знае от какво е и да не се шашка:)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »