Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Кръвта поскъпнала
Автор: chicken   
Дата:   12-07-11 19:22

Преди време се наложи да се разходя до Русе, за да дам кръв за близък. Щото системата е такава, че трябва да се даде кръв в кръвен център който обслужва съответната болница. Та, имаше едни мангасаряни, дето обикаляха, и шепнешком питаха дали искаме кръв (като на Женски пазар цигарите). 80-100 пари. Накря ножа беше опрял до кокала и ми падна пердето та единия го подържах във въздуха. Още ме е яд, че не го поосанъчих, пък и да му пусна малко кръвчица, щом толкова му се "дарява" Както и да е. До днес. Оказа се, че тук, в Софето, под носа на власта най-официално си има кръвна "мафия" Дебелия мангал взима 400 лева на човек, на циганката, дето я праща вътре дава 40. На всеки два месеца ги точат. За 400 лева. Ако щеш. Няма кръв, нама операция. Духваш го и толкова. Сиреч мреш си.

Ми деба тая държава, деба тая власт, деба лентичките, дето ги реже оня малоумния горилек, деба европейските субсидии, деба престъпноста дето я борели, деба кашкавала от мляко и филийките с масло, деба тоя смотан народ, деба!

На всичкото отгоре жената не иска да избира екип, ама това си е нейна работа. Искат и 900 лева. Анестезията влиза в клиничната пътека или квото е там ама трябва да си плати 300 лева.
Ранна превенция на рака и подобни. Що? Пак да си заминеш, ама без пари и унижен. От държавата, лекарите, системата и оная мангалска паплач

Отговори на това съобщение
 Re: Кръвта поскъпнала
Автор: Marillion   
Дата:   12-07-11 19:26

chicken [smilie24] [smilie24]

Докато някои хора си играят на политици, хората мрът!

Автор: canonio   
Дата:   12-07-11 19:28

бе кръвта си е скъпа по принцип... ама що трябва роднините на болния да я купуват...
що не я купува дтржавата..

Автор: georgi969   
Дата:   12-07-11 19:31

ами какъв е стимула на хората да дават кръв?
Аз лично давам кажи-речи през година и все на приятели.Ама ако трябва да дам ей-така-няма даго направя.

Автор: achkata89   
Дата:   12-07-11 19:44

georgi969

Даряването на кръв е изключително полезно, за всеки здрав човек в активна възраст (20-50) [smilie3] .
Помагаш на себе си, помагаш и на другите...какво по-хубаво от това [smile]

Публикацията е редактирана (12-07-11 19:45)

Автор: Myth   
Дата:   12-07-11 19:53

Дебелия мангал взима 400 лева на човек, на циганката, дето я праща вътре дава 40. На всеки два месеца ги точат. За 400 лева. Ако щеш. Няма кръв, нама операция. Духваш го и толкова. Сиреч мреш си.

Ми деба тая държава, деба тая власт, деба лентичките, дето ги реже оня малоумния горилек, деба европейските субсидии, деба престъпноста дето я борели, деба кашкавала от мляко и филийките с масло, деба тоя смотан народ, деба!

На всичкото отгоре жената не иска да избира екип, ама това си е нейна работа. Искат и 900 лева. Анестезията влиза в клиничната пътека или квото е там ама трябва да си плати 300 лева.

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

ама иначе е сега ще се намери народ да ти обяснят, как управляващите нямат общо или, че тук леченията са "без" пари и в чужбина колко скъпи били или какво да искаш като плащаш толкова малко осигуровки.... или не знам си какво.

Дата:   12-07-11 20:06

Между другото и доколкото разбрах от служители, гербаджии са направили читави в някои отношения промени в здравното министерство. Но в структурата му. Засега няма потвърждение за благоприятни промени в работата му. Но това междудругото. Просто ми е болно, че се раздухват по медиите някакви свършени работи, всичко започва едно такова да лъщи, а отдолу ври и смърди.
Ми ние ако нямаме образование и здравеопазване... Ми аз ще си пратя детето да кара по други магистрали и околовръстни. Скоро четох, че българчетата станали най големите тъпанари в Европа!

Публикацията е редактирана (12-07-11 20:06)

Автор: мара   
Дата:   12-07-11 20:17

в кръвния център на военна болница например, изобщо не взимат от цигани кръв. защото има огромен процент брак. обясняваха, че не се проверява всяка дарена кръв, а цялата, събрана от съответна група или не знам кво точно беше, не запомних. ма от цигани не взимали. виж, на "клокотница" взимат. не знам кво правят. аз давам редовно. особено ако има нужда някой, па макар и непознат. що да не дам?
освен това май по едно време давах тук, пък пращахме бележка по факс в пловдив...ма не съм сигурна. пусни една тема, има русенци у форума, ще се намери кой да даде.
а па за екипа - ми и аз не избирам екип. който се случи. толкова съм се нагледала на проблеми с много подбиращи, че предпочитам да разчитам на късмет.

Автор: lumix   
Дата:   12-07-11 20:28

- Като войник съм давал 2 пъти ...забравих май 2 дена отпуска даваха
- като студент май 5 пъти по 1 път всяка година - тогава даваха 5 дена, т.е. да си извиниш неизвинените отсъствия
- като работник(по бай Тошово време) даваха 2 дена отпуск

След това съм давал за планова операция....общо около 30-тина пъти.

Бих дал и повече ако.....се даваше в поликлиниката до нас, а не на майната си...!

По бай Тошово време идваха в заводите и в поделенията ...и в Студентски град на крака....и който искаше даваше поне 80% даваха!

Автор: georgi969   
Дата:   12-07-11 20:32

Първият път , в казармата ни строиха и ни закараха в лечебницата.Заключиха и казаха-ще даватре кръв.А те дадоха 3 дни.следващата година като стар-сам отидох да дам-пак за 3 дни.После йкато започнах да работя минаха само 1 път-пак дадох,не помня за колко дни.от там нататък-само на познати.
Един колега разправяше как преди години партийният секретар ги карал да давт кръв под строй.ама пак имало кръшкачи дето не давали.

Автор: netLady   
Дата:   12-07-11 20:37

Преди време имаше разни кампании. Екипи ходеха по месторабота. Дарявах редовно, докато разбрах, че хората мрат по болниците тук, а разни афераджии изнасят. Имаше голям скандал. Не знам после съдиха ли ги, какво стана. Сега дарявам само за близки, приятели и колеги. Та виждала съм ги тия мангали. "Какоо, коя група търсиш?". И това е на 50м. от районното. Мангалите и ченгетата си пият кафето в едно и също кафеne. [smilie22]

Публикацията е редактирана (12-07-11 20:43)

Автор: мара   
Дата:   12-07-11 20:46

ми да. ей тва вбесява. няма лесен и бърз начин да се спре, защото няма как да забраниш на някой да дари кръв. всички далаверки и плащането стават без документ и на 4 очи. те го фанат след кат маса народ е видял как убил 2-ма 3-ма и пак с години се точи делото, па накрая се окаже, че и не бил ги убил, ми те гърбом се метнали на ножа един след друг...
а па въпросните ченгета вероятно даже не знаят по какъв формален повод да задържат мангалите.

Дата:   12-07-11 20:53

Маре, ако беше едновремешната милиция....мангалите нямаше и да припарят до центровете за кръводаряване!

Не е до милиция/полиция ....прекалено много хора печелят от кръвта на мангалите ....и за то е така!

А другите хора не дават защото няма кой да отиде и финансира подвижните кръводарител ски екипи .... и те така!

Автор: tnt   
Дата:   12-07-11 20:56

нещата се променят лека полека. Не мога да кажа по чий почин. В нашата фирма с над 500 човека, направиха списък на желаещите. Дойдоха медицински лица на място и взеха кръв.

Това е, безплатно, срещу отпуска и пакетче с шоколади./

Дата:   12-07-11 21:08

tnt [smilie24]

....значи можело!!!!

Автор: Rolleiflex2005   
Дата:   12-07-11 21:50

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   12-07-11 21:51

tnt, това го правят само в София, и то от дъжд на вятър. Иначе майка ми като повдигнала въпроса сестрата учудено я питала "Ама при вас кампании няма ли?" Ми не, тя живее в Лечковград. Там други неща са по-важни.

Автор: netLady   
Дата:   12-07-11 22:06

И сега дават бележка за отпуска, ама трябва да се надигнеш и да идеш по самоинициатива то центъра. По им е лесно да юдат роднините на болните.

Автор: tnt   
Дата:   12-07-11 22:21

да, в София. До колкото знам кампаниите са един път годишно. Може и да не е много, но е някакво начало, нали?

Автор: exo99   
Дата:   12-07-11 22:48

Автор: chicken
Дата: 12-07-11 21:51

tnt, това го правят само в София, и то от дъжд на вятър. Иначе майка ми като повдигнала въпроса сестрата учудено я питала "Ама при вас кампании няма ли?" Ми не, тя живее в Лечковград. Там други неща са по-важни.
...........................

Пак си го изберете футболистчето за кмет.

По повод за кръводаряването - първия път в казармата бяха ни строили и на плаца бяха оформили три пункта за взимане на кръв.
Та първи дадоха командира и нач. щаба.

Пжосле май никой не се ската.
Личният пример! [smile]

После и като студент и в работата съм давал - около 25 - 30 пъти.

Като студент съм давал и няколко пъти официално в центъра на "Лайош Кошут" за пари - имаше си ценоразпис и като ти източат 400 мл ти дават парите.
Мисля, че бяха около 40 кинта.

До преди две години съм давал и за близки и познати - за да представят бележка за операция.

Сега не ме одобряват - върнаха ме преди няколко месеца заради високо кръвно.[smile]

Ако сега имаше организация и правеха по фирми, казарми и при студентите, положението щеше да е доста по-добро.

А просташкото изнудване от лекари на близки на пациенти, оставам без коментар.

[beer]

Дата:   13-07-11 08:08

Тинто, като чета постовете на Rolleiflex2005 и exo99 за какво начало говорим. Както в няколко други теми писах, на нас това ни е най-големия проблем. Първо рушим като невидели, много борбено, революционно, дейно. И наред. Велики сме! Преборили се с комунизма. После нещо като не върви, пак старото ни виновно и накрая се оказва, че пак ще върнем огромна част от същото това, дето сме го разрушили, щото се оказва, че не е комунистическо а работещо. Да де, ама това няма да стане в близкото бъдеще, щото това не се прави само със заповеди отгоре. Като изтървеш народа да демократстщва ходи го гони после. През това време всички останали бивши комунистически са хванали бързия влак и с нашата волска каруца (като се има предвид, че май не са останали волове) ше ги гоним... Ама май ше си пеем "Как ше ги стигнем албанците" Пък нашите горе и стадото долу нека се плюят на червени боклуци и фашисти и незнамсикакви. Добре, щом им ги кара да се чувстват по-добре. Мен ще ме зарадва работеще държава с читав народ. Ама вече не вярвам.

Автор: джъмбо   
Дата:   13-07-11 08:41

всяка година кръводарявам... понякога и по 2 пъти годишно... кат на наркоман са ми вече свивките на лактите

хората ми се радват щото съм и 0+

само ми е досадно цялото бумащтване преди това... да вземат да измислят по-бърза процедура...

а да... то така или иначе не е по темата...

покрай 6 май беше имаше мобилен център за кръводаряване на Ал. Невски... с "работно" време 10-14

минахме с гаджето около 11 и имаше хора а не ми се чакаше и се разходихме... към 13:30 като минах пак имаше хора които се опитаха да дарят включая и аз... НО "работното" време свършило...

ок персонала там бе кисел че са го накарали да бачкоти на празник... ама при наличието на доброволци да предпочетеше едно работно време пред няколко литра кръв.... е това не го разбирам.....

Дата:   13-07-11 09:33

Последно давах кръв преди година и нещо.
За планова операция.
Сигурно висях поне 2 часа....ама нали трябваше бележка та изчаках!
Направи ми впечатление, че мангустите май имат някакво предимство.
Даже преди мен на някакво цигане му отказаха защото се опитвал да даде за втори път за 1 месец.
Нали уж не се разрешава повече от 2 пъти в година и то през 6 месеца ....да ама не.
А наистина полицейското(в София) е на 100 метра, но някакви мургави "босове" те пресрещат на 50м от кръвния център....
Отделно повечето мангусти са и платени(официално) кръводарители....абе....[smilie9]

Дата:   13-07-11 09:40

Не може да е кръвоДАРИТЕЛ и да е платен. Абе бана работа. А иначе може през два месеца да се дава кръв. Но според зависи. Аз съм много добър за точене. Като ме закачат много ми се радват как пускам, ама със сегашния ми режим на работа и почивка и килограмите, които съм станал не мисля, че мога да си позволя да давам в момента освен при изключителни случай. А допреди година ме точеха като кон. Ако успея да ги убедя, че кръвно 50-60 си ми е нормалното и няма как да го накарам да скочи щото ще ми стане зле. Криво ляво след два шоколада и две коли се навиват. И после: "Ууу, лелче, ти що не ни станеш редовен? Я виж ко хубу пускаш! Ууууу, златци!...." До следващите разправии за кръвното [smilie5]. Но не е в това въпроса. Ония "босове" трябва да се разчистят и личните кампании по форуми и буци да се заменят с национални. И да се получи така, че за всеки да има кръв а не хората да се пазят за да дадат за някой приятел, ако не, не дай Боже, се наложи. А като видях майка ми с каква торба напитки и шоколади се върна вчера!!! Ми аз и само за това ще отделя време и кръв [smilie5]

Публикацията е редактирана (13-07-11 09:50)

Автор: Славов   
Дата:   13-07-11 09:50

Загубена държава .... [smilie23] [smilie23] [smilie23]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.