Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Обир по пладне!!! Искам да споделя и моля за съвет!
Автор: YVR   
Дата:   24-07-10 02:34

Здравейте!

...историята е твърде дълга и прекалено невероятна, но ще се опитам да споделя накратко!

Преди една седмица опрях до услугите на фирма за дограма (името на която за момент няма да упоменавам!) и съответно възложих поръчка на същата тази! Естествено, както би трябвало да (и) се случва във всяка прилична държава, хората дойдоха в уречения час за монтажа. (Но тъй като държавата, в която живея не е от приличните, предполагам звучи доста невероятно факта, че изпълняват ангажимента си по време!)
В следващият момент, съвсен на кратко разказано, в рамките на два дни се случва следното нещо -

Помещението, което обзавеждам с PVC Се намира на 2 метра от къщата, където живея и представлява своеобразно ателие, в което работя, и искам да подобря. В самото начало на монтажа един от двамата работници заявява, че има да върши за кратко и друга служебна работа, така че аз оставам сам с единия работник. Не след дълго, на монтажника му се налага, да ходи по някаква си нужда в тоалетната и тъй като не разполагам със санитарен възел във ателието си, му предлагам, чисто по човешки, да влезе в апартамента ми. Заведох го, показах му каде, но ми се налагаше, поради това, че бяхме само двамата, да се върна при дограмата и инсрументите, да пазя, да не би някой, да гепи нещо, още повече, че всичко беше отворено от към улицата, а съседът ми е наркоман, а отделно - по цял ден обикалят цигани на всякаде. И тъкмо слязах в ателието и той за съвсем кратко време пристигна. Продължихме с работата, в някакъв момент се появи и колегата му!... Всичко вървеше нормално, като изклучим рекламацията, дето в последствие направих на част от нещата, поради некадърност и тъпота от страна на изработилите я! Но така или иначе дойде време да се разплатим и дооформим договора. Качвам се аз в апартамента си, влизам в стъаята, където предварително на удобно място бях приготвил парите, взимам ги, броя ги и установявам, че част от парите липсват! Броя пак, не е възможно, пак броя, но пари липсват, при положение, че тъкмо да дойдат да слагат проклетата дограма ходих до близкта банка да обменя пари и те бяха определена сума когато ми ги дадоха, същата сума е посочена и в бордерото, което ми издадоха! Няма начин, викам си, обрали са ме!
Слязох при "майсторите", казах, че нещо сумата ми не достига и че ще се наложи да тегля още; разбрахме се да ме чакат еди-къде си, за да се разплатим! Съответно така и стана. Що се отнася до мен аз изпълних всичките си ангажименти! Прибрах се вкъщи и веднага позвъних на фирмата, обясних ситоацията...
От тук на татък се започна ходене по мъките! Стигнах до там да званя в полицията, но някак си от фирмата бяха притиснали крадеца, той си признал пред тях и просто дойде да върне парите без и капка срам и извинение! Но въпреки това нещата стигнаха и до полицията, тъй като имах и съмнения за кражба на злато, което в последствие отпадна като подозрение, поради ред невероятни обстоятелства! Два дни се влача по полицията като малоумен, пиша разни неща, стоя с часове, обяснявам, отделно званя във фирмата, да обяснявам, че райберите, които са ми сложили се счупиха при лек натист, от там ми званят пак от полицията, и понеже не живея сам, а с родителите и сестра ми, се наложи да ходя и с баща ми при разследващите, та той също беше разпитван като свидетел... ваобще безкрайно грозна история!
В крайна сметка след два дни историята приключи! Презтъпника беше вече върнал неправомерно взетото, направи самопризнания за част от нещата, други отпаднаха като подозрение в хода на разследването!
В някакъв момент, докато се разнасям между вкъщи и полицията, дошли работниците от фирмата и подменили нещата които не работеха от дограмата! И когато всичко приключи, аз от достоинство позвъних във фирмата, да попитам дължа ли им нещо, в смисъла на пари, понеже бяха сложили някакви нови механизми на крилата на прозорците, щото с райбери не ставало по друг начин, при което ми заявиха, че да, дължа толкова и толкова! Става вапрос за не-голяма сума пари, но аз бях истински потресен от наглостта... Излезе, че въпреки всичко причинено ми от тази фирма, и на моите родители, и сестра, аз се оказвам в позицията на длъжник на минимална сума, която очевидно за тях стои над всякакъв морал!!!
В понеделник ще ходя да се издължа, срещо документ за "допълнителната услуга"

В нормална европейска държава, тази фирма, не би оцеляла на третия ден след грабежа, по всички установени законови норми!

Моля посъветвайте ме! Как да постъпя в случая???

Иначе си взех поука - ще си направя кенеф във ателието или ще ги пращам да се пикаят на улицата, ако на някой му се наложи!

....

Извинявайте за грубите правописни грешки, разчитам на това, че не сме в литературен форум!... Просто нямам нерви да поправям писмото си!

Речете нещо! Моля!

Отговори на това съобщение
 Re: Обир по пладне!!! Искам да споделя и моля за съвет!
Автор: nsirakov   
Дата:   24-07-10 02:40

на първо четене не разбрах... работника от фирмата за дограма те е обрал докато е бил в кенефа?
или така са ти направили дограмата, че някой друг после е влезнал?

Дата:   24-07-10 02:47

Работник от фирмата ме обра, докато го пуснах в къщата да пикае! Отделно дограмата я бяха направили така, че безпроблемно да ме оберът след това!

Накратко - фирмата за дограма дойде и ме обра!...

Автор: Diandimov   
Дата:   24-07-10 02:53

Ти що си им приготвил кеш?!

Плащаш им с чек, карта някаква или с банков превод, и това е!

Автор: novi4ok   
Дата:   24-07-10 03:16

"В нормална европейска държава, тази фирма, не би оцеляла на третия ден след грабежа..." - хубаво си го написал. И знаеш ли защо не би оцеляла? Защото първото, което би направил средностатистическият гражданин, след като вече е позвънил в полицията, е да напише името на въпросната фирма, за да знаят хората. А ти не щеш. Което е нелогично - защо тогава ни занимаваш с това? За да ти съчувстваме? Да те подкрепим морално? Или друго? Може би, за да предупредиш хората да не ползват услугите им, един вид - да ги предпазиш? Това би било хубаво. Ама без име не става...

Автор: tantris   
Дата:   24-07-10 03:17

Кещ на масата, работник в къщата ... Е ти наистина в коя страна (плянета) смяташ, че живееш?
Радвай се, че всичко е завършило ок.

Дата:   24-07-10 03:31

Въпросът е: аз, като потребител, могали да търся правата си по съдебен ред, предвид доказаното престъпление и причинените на мен и семейството ми морални щети! Аз очевидно мога, но смятате ли че това би дало резултат в положителна посока!? Или може би ще ме посъветвате да си притрая, да не давам гласност на проблема! Какво бихте сторили на мое място, като се надявам да не ме съветвате в минало време! Дал съм пари на масата, щото съм имал такива - за даване на маса! А пък що не съм си останал със старата дограма, а съм пожелал нова, е съвсем отделен въпрос!...

Дата:   24-07-10 03:38

не можеш да докажеш , че изобщо е имало пари оставени на масата....

Дата:   24-07-10 03:48

novi4ok

Прав си! Фирмата е "ЕЙ СИ ЕС" ЕООД - Благоевград!

Дата:   24-07-10 03:51

nsirakov

Мога да докажа! Престъпникът си призна пред свидетели, четерима от които бяха полицаи, върна парите пред свидетели!..

Дата:   24-07-10 03:54

Следователите са свидетели! Има доказано престъпление и направени самопризнания и то на няколко места, последното от които беше полицията!

Дата:   24-07-10 03:56

YVR написа:

> nsirakov
>
>
> Мога да докажа! Престъпникът си призна пред свидетели, четерима
> от които бяха полицаи, върна парите пред свидетели!..

аа това не го разбрах... браво че си го хванал

това променя нещата в твоя полза, но не мисля че може да подведеш фирмата под отговорност...

Автор: tantris   
Дата:   24-07-10 04:01

Публикацията е редактирана (24-07-10 04:03)

Дата:   24-07-10 04:03

Защо, нсираков, мислиш така, след като е факт че поръчката е към фирмата, а не към частното лице, обрало ме в последствие? Договора ми е с фирмата, а не с техния представител!

Между-другото, престъпникът се оказа брат на шефа на фирмта! Оказа се, че същият този няколкократно е лежал в ареста за подобни престъпления, едно от които е кражба с взлом! И всичко това е документирано във и от полицията!!!
Е?!

Дата:   24-07-10 04:33

Ми начи просто е болен. От клептомания. Не можеш да го виниш!

Автор: sunnyshot   
Дата:   24-07-10 05:22

Пий една вода и не се навивай допълнително. Животът е кратък, радвай му се!

Ако се биеш за нещо, нека то да е голямо. В случая не можеш да покажеш големи щети. Най много да си получиш обратно парите за дограмата. Заслужава ли си?

пп. а крадецът в държава като Диандимовата, отдавна щеше да е зад решетки

Дата:   24-07-10 05:28

Между другото, съдейки по реда на излагане на мисли и по правописа, автора на темата има едно "Кафка" въже на глезените.

Ако е ясно какво искам да кажа.

Не се задълбавай прекалено много, не търси под вола теле, нещата са прости - ограбил те е, това е.

Има съответните органи за тая цел.

Дата:   24-07-10 05:52

До тук визирам последните два коментара!

Не, не търся под вола теле! Търся си правата, тоест от понеделник в съда! А утре при адвокат! Не съм по-Читател на Кафка и не разбирам какво искаш да кажеш, Diandimov
! Освен това някак, вапроса е какво би направил всеки един от вас на мое място! Отсъдете нещата според вашия ред на мисли, не според моя правопис!

Относно краткостта на живота - това значили че трябва да го доизживяваме премазани от несправедливост и всякакви тънки форми на подтисничество?! Или можеби преувеличавам?!
Просто питам!

Дата:   24-07-10 06:01

Може да не си "По-Читател" на Кафка и да не знаеш за него, но ТОЙ знае за теб!

Накратко, издаваш някаква голяма смотаност/замотаност, какво би направил всеки от нас? НЕ ТОВА което ти си направил.

С мама и тати ли живееш още?

Дата:   24-07-10 06:13

Както и да е!

Всъщност се надявах на някой, който е изпадал в подобна ситуация, да сподели личен опит! Или може би такъв, който да поразсъждава върху правотоо му на достоен и справедлив живот! Иначе знам, че всеки се е свил в мишата си дупка и не сме е да надигне глава, дури и поради това, че животът му може да се окаже прекалено кратък, освен че е крайно жалък, в условията на иначе правова държава!... Може би!...

Знам ли!... Но очевидно в този форум важи - "търся под вола теле"!

Дата:   24-07-10 06:24

Diandimov

Не бе пич/ко!

Не живея с мама и тате! Живея от малко повече от година в София с гаджето си! Обвързан съм с работата си и за това реших, да отделя един месец, да се прибера в Благоевград и да стегна старото си ателие, така, че да мога да си бачкам на спокойствие, когато дойдем на гости на родителите ми! Просто съм от хората, които имат нужда да порисъват след вечеря или преди обяд или когато и да било! Та поради това исках да си оправя старата база!

Искам да помоля, всеки който е решил да се прави на психолог, и да ми дрънка глупости от рода на - "Накратко, издаваш някаква голяма смотаност/замотаност, какво би направил всеки от нас?..." и подобни недоразумения просто да забрави за темата и да се разкара на някъде! Търся друг вид разговор!
Моля ви, не се надценявайте! Дръжте се по-естествено!

Публикацията е редактирана (24-07-10 06:39)

Автор: sunnyshot   
Дата:   24-07-10 06:35

Не си ме разбрал. Препоръчах да си пазиш силите за по-големи неща, а не да ги хвърляш в безмислени битки, в които нямаш основание да искаш значително обезщетение.

Само мнение, изборът е твой.

А за дупките - не всеки се крие в тях. Просто някои си избират битките и не се занимават с безмислени такива.

Автор: тьма   
Дата:   24-07-10 06:42

и какво ще постигнеш с едно съдебно дело -нищо - излишно пилеене на още средства и дълго, предълго чакане за решение и изпълнение на решението - хаха, питай ме мен - едно дело го влача още от
2001 година

е, обади се там в някое предаване, напиши в някоя медия за тази фирма, поне и други да не се опарят

и да ти върнат тия парите за дограмата

Дата:   24-07-10 06:44

sunnyshot

Ок! Вече те разбирам по-добре! Приемам!
Но ако правата ми като гражданин, са малка кауза - примерно! Не става въпрос за обещетение! Става въпрос за морал!!!
Но си прав! - "Само мнение, изборът е твой."

Дата:   24-07-10 06:46

Човек, съчувствам ти, но не те разбирам.
Както ти е гъгнив и неясен изказа, така и цялата история е малко нелепа.

Дано да се оправят нещата.

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.