Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Възможността да купуваш скъпо фотографско оборудване прави ли те...
Автор: mitadoc   
Дата:   21-03-10 16:31

...по-добър фотограф?
Хайде малко да разлаем кучетата[smilie24]
Ето един житейски казус-тук има професионалисти,както и аматьори.Професионалистите са тези,които си изкарват парите с фотография.Те могат да са уникални,добри,средни,лоши.Следователно могат да печелят луди пари или просто да съществуват.Аматьорите изпозлват свободното си време,както и средствата,които са си отделили за това хоби или просто начин на живот.Те могат да са също от уникални до посредствени.Всеки купува техниката според нуждите и според възможностите си.Тъй като ме обвиниха,че все искам с "пръдня боя да правя" или добавяйки "с трици маймуни да ловя",питам аз:"Това,че ще си купя по-скъпата техника,ще ме направи ли по-добър и успешен фотограф?"Една подсказка-занимавам се през свободното си време,не печеля пари от това,просто се разтоварвам и се опитвам да създам нещо интересно и красиво,заснемяйки и обработвайки даден кадър.Някой беше казал нещо много умно в една от първите ми теми-ако техниката те спъва и не можеш да се развихриш докрай и това продължава доста време-тогава сменяй.
Чакам мнения.

Визитка:
Митко,Пловдив,непушач,28-годишен,женен,зодия овен
450Д
18-55 ИС
50/1,8 МК2
Цайс Зонар М42 200/2,8

Прилично свободно време,доста идеи,чиято реализация се спъва от незнанието,а не от финансите.

Вие сте на ход.

Отговори на това съобщение
 Re: Възможността да купуваш скъпо фотографско оборудване прави ли те...
Автор: nsirakov   
Дата:   21-03-10 16:35

хубавата техника ти позволява да снимаш ситуации или да снимаш в светлинни условия, в които не можеш да се вместиш със сапунерка...

въпрос на приоритети

Дата:   21-03-10 16:37

Не знаех,че техниката,която съм описал,че имам е сапунерска[smile]

Автор: nsirakov   
Дата:   21-03-10 16:41

кой пък говори за теб специално

а и ти каза "Чакам мнения"

сега излиза че си писал , искам да спорим

написаното от мен остава в сила...
смени сапунерка със 450Д и сериозна техника с някой марк... същата хава

техниката ти позволява да се вместиш в светлинните условия и ситуации (разбирай бързина на фокус и прочие) което няма да можеш с по-ниския клас ( айде да не е сапунерка щом си докачлив).. дали обаè ти ще снимаш такива ситуации или в такива светлинни условия е въпрос на приоритети

аз снимам с 350Д :) не смятам че за момента ме "ограничава" в нещо за да го сменям

едит
като натисна " не става нищо преди да ги натисна 2 пъти когато излизат 2 "" същото е с буквата ЧЧ (трябва да се натисне 2 пъти за да излезе иначе стават разни лиазони и други аксони ààèòз (маЙ САМО с гласните) що?

Публикацията е редактирана (21-03-10 16:43)

Автор: oleven   
Дата:   21-03-10 16:47

В повечето случай възможността да имаш скъпа техника те прави по-добър фотограф.
Снимане на птици например със сигма 70-300 APO едва ли ще успееш да хванеш точния момент и фокус да не говорим за качество.
Но този до теб със скъпата техника ще има закован и качествен кадър.
В други случай скъпата техника ти пречи да направиш нормална снимка [smilie18]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   21-03-10 16:50

Качествената техника помага ама в кошара не вкарва

Автор: n1x0n   
Дата:   21-03-10 16:50

Предпоставка е, но не е гаранция.

Автор: danvan16   
Дата:   21-03-10 16:55

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: asahi   
Дата:   21-03-10 17:14

Рецептата за хубавата снимка е 50% светлина, 40% фотографско умение и 10% техника.
За какво питаше?

Дата:   21-03-10 17:39

asahi, в тези 50% светлина не влизат ли и % от техниката? Не говорим по принцип щото по принцип може да се получи и перфектен кадър 1:100000.В тези 10% техника каква точно имаш предвид? тела, стъкла, софт боксове и оборудване за студио ?

Автор: asahi   
Дата:   21-03-10 17:41

Не, в тези 50% влиза само светлината. В онези 10% са нещата, изброени от теб. А в 40-те е умението да се справиш с наличната светлина и техника.

Дата:   21-03-10 18:03

Асахи,питах за 10-те процента[smilie24]
Пак казвам-пуснах темата,защото ме обвиниха,че с моята техника съм искал с "пръдня боя да правя".Все пак това бяха тежки думи от професионален фотограф.И исках да попитам-да троша ли с чук "пръдните" или да си живея живота и да не си го слагам това изобщо.[beer]

Автор: чепат   
Дата:   21-03-10 18:09

нали сам казваш, че снимаш за кеф

Дата:   21-03-10 18:10

Нормално е про фотограф да ти каже, че с 450Д и стълката, които си изборил няма смисъл да се занимаваш. То и 450Д се смята за висок клас сапунер.

Автор: тьма   
Дата:   21-03-10 18:16

На мен ми се струва, че има и още някакъв много важен процент - да умееш да виждаш нещата, иначе и прескъпата техника не помага[smile]

Автор: djfroggy   
Дата:   21-03-10 18:24

Твърдо не те прави фотограф.Малко се ядосвам,че се набутах с техниката,която през последните 1-2 години ми илезе меко казано колкото нова кола.Осъзнах,че не мога да снимам добре.Тепърва имам мнооооооооооого да се уча и експериментирам.[shtrak]

Дата:   21-03-10 18:32

Кое няма смисъл?Няма смисъл хобито ми ли?Кой е той да ми казва кое в моя живот няма смисъл?[smilie10]
Все не мога да разбера човек ви задава въпрос и вие започвате да философствате-всичко друго казвате,вятър на устата си правите,но не и отговор на точно зададения въпрос.
Ето още една случка:
Влизате в хранителен магазин.Вземате си месо-свинско да речем.Питате продавача:
-Хубаво ли е?
-Няма смисъл да го вземате,на тази цена какво очаквате?Купете си най-скъпото-това ще го хвърлите в боклука...
-Добре,а сиренето как е?
-Ти,луд ли си?Сирене за 10 лв килото и искаш да е от мляко?Вземи си сирене от 27 лв,другото е безсмислено...
Отивате в магазин за мебели-трябва да купите бюро за детето.Питате отново:
-Хубаво ли е това бюро за 220 лв?
-Виж сега-ако купуваш нещо,купувай като хората-това бюро от ПДЧ само ще си го биеш в главата и няма да те изкара години.Вземи си от махагон само за 3200 лв-детео ще е много доволно...
Отивате в Техномаркет/Технополис...Търсите телевизор с ЛСД екран:
-Хубав ли е този Самсунг?Гледам,че е на промоция?
-Човече не се занимавай с глупости-това е само 3-та серия на Самсунг и струва 1200 лв.Мислиш ли,че няма да изтормози очите ти и псоле да го хвърлиш от терасата?Вземи си 6-та серия,600 херца сканиране,42 инча само за 6700 лв.Другото е боклук.

Още да обяснявам ли?Колко от вас реално в живота си правят тези покупки или мислят по този начин?Защо живеете в панелки?Те ще се разпаднат след години.Защо не живеете в тухлена кооперация с гараж под терасата?

Автор: Славов   
Дата:   21-03-10 18:38

Естествено, че не те прави фотограф техниката, но просто апарати от рода на твоя, кайто и да ги хване немогат да направят нещо като д3-то + хартблея с който се запознах днес.....

Аз ако ида с моята кола на рали някво, какво мислиш ще ми кажат ....

Автор: yanee   
Дата:   21-03-10 18:39

ти, сега да не о4акваш отговор на вси4ки тези въпроси, които зададе в темата ... според мен, май искаш да 4уеш определени отговори, такива каквито о4акваш или предпо4иташ да ти споделят ... кой каквото е преценил това ти е казал, бъди поне малко благодарен

Дата:   21-03-10 18:40

Обаче аз съм сигурен,че с моята техника един добър фотограф ще направи повече чудеса,отколкото аз с апарат за 12 000 лв и със сегашните си знания.

Автор: Славов   
Дата:   21-03-10 18:41

За това спор няма .....[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   21-03-10 18:53

Не,напротив-очаквам всякакви отговори.Просто и аз изказвам мнение.Да не речете после-пусна тема,пък мълчи[smilie18]

Автор: boni   
Дата:   21-03-10 19:07

Зависи в кой жанр снимаш. За спортна фотография, диви животни и т.н. си трябва по-скъпа техника.
За портрети примерно може да постигнеш чудесни резултати да кажем със Зенит и един стар 135/2.8 общо за 100лв. Или с един средноформатен Киев .
Та така - подскажи какво обичаш да снимаш първо:)

Автор: boni   
Дата:   21-03-10 19:08

Има достатъчно велики фотографи, които са снимали с елементарна от днешна гледна точка техника.

Дата:   21-03-10 19:12

Статика...предимно.
Портрети,пейзажи,някой друг репортаж.Животни не снимам,състезания не ме интересуват.[shtrak]
Сега вече нямате оправдания да не отговорите компетентно.[ezik]

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.