Автор: da.fo
Дата: 28-06-09 01:13
Миналата година ходихме до Охрид и реших за един ден да отскочим и до Тирана. Отначало имах малко притеснение. В първото село спряхме и седнахме в местното барче. Дойде една сервитъорка с голо пъпче да ни обслужи - казах ееее значи сме все пак в Европа ( няма фереджета). След това продължихме към Елбасан а от там от един абсолютно стръмен и тесен път през билото на една планина към Тирана. Имах чувството , че ако за миг се разсея и ще сме долу в урвата. Такова преживяване не съм имал от както съм шофъор от 1981 година. Стигнахме в Тирана и си мислех да взема да поизвадя я кабели за свещи я нещо друго , че да не остана без превоз. Колата ми е Еспас 3-ка 1999 год. ама си викам знам ли ако им се прииска да я краднат старата ми барака с какво ще се прибирам. Гледам обаче , че на всеки 15 коли 13 са с трилъчната звезда а и много джипове има и все наточени. Паркирах в една уличка до центъра , разходихме се , поснимах доста с R-1то , купихме си сувенир (бункер) , седнахме на обяд в едно заведение на центъра до джамията и хапнахме. Цените като при нас , бирата ми хареса а хората едни усмихнати,дружелюбни, ведри лица ...а бе с две думи мислех си ,че ще попадна в 19 век а то май сгреших. Останахме много доволни макар и от еднодневната ни екскурзийка. Вярно е ,че при всяко разминаване или изпреварване колите свирят и не се знае кой на кого и защо свири ама се свиква - никой не ти показва среден пръст. На връщане се снимахме до бункерите,и по стръмния път бях вече по опитен и смел )))
В профила си имам мисля 3 снимки от Албания - паметника на Скендербек(Георг Кастриоти му е истинското име, но след завръщането си от Турция където е бил даден като заложник и са му наложили исляма се отказва от тази религия и започва яростна съпротива срещу турците ), един от големите бункери и табелата на едно село с името "IBE" - )))
Публикацията е редактирана (28-06-09 01:17)
|
|