Автор: mixmike
Дата: 23-11-08 11:05
Не си прецаквай машината !!!
Мислите ли, че някой ще остави процесора си да работи на параметри, по-ниски от тези, на които е способен, и така да изостане в състезанието? Аз силно се съмнявам - според мене всичките тези процесори са си изстискани до дупка и тактовата честота, определена от производителя, си е най-добрата. Ако клокваш, само изнасилваш нещата.
Процесорите не се произвеждат, а се "добиват" според определена спецификация. Тестват се за честотата, която са определени и се маркират като такива. Много често "партидата" се оказва доста по качествена и издържа доста повече "ръчкане". Отделно...ако AMD или Intel започнат да губях битката по между си в някой клас процесори, се е случвало да премаркират по-горен клас процесори, като по слаб, само и само да запълнят пазарната ниша и да издухат конкурента.
Едно време си играх. Става. Вече не е толкова актулано обаче, не се печели кой знае колко, щото рябва и ново охлаждане да купиш, а по някога, цената на доброто охлаждане е по-висока от това, да купиш процесора на по-висока честота.
Точно в момента, новите процесори са доста хладни и не е нужно изобщо друго охлаждане освен бокса (освен за абсолютно екстремен клок). Лично аз си го смених с такова за 28лв, за да ми е по-тихо
Да, едно време се правеше, защото беше по-изгодни, купиш си процесор за 2, добър охладител и работи на 3
Мдам, а сега си купуваш процесор на 1,6 и го правиш на 3,2, или от 2 на 4 и отгоре. Intel Core2Duo, e първия висок клас процесор, който позволява 100% клок (двойна производителност)...преди имаше едни целерончета със 100%, ама за тях не си е работа.
и изведнъж някой си решава, че може да зареже 90% от надеждността, за да спечели 5% производителност
Истинските клокъри, подлагат машината си на зловещи тестове след клока, така че да гарантират надеждността й. Недейте говори глупости. Клокнат и перфектно "настроен" компютър е 100000000 пъти по надежден от лайното, което ще ви сглобят в първата компютърна фирма в която влезете да пазарувате.
модерните процесори имат шина с фиксирана пропускателна способност и там е истинското тясно място.
Пфахахахахахахаха - брях, вЕрно? И тя кво?
"Модерните" процесори...пфахахахахахахаха
аз лично повече глупости в 5 поста не съм виждал дори в тема на 12 годишни в data.bg
ако не ми вярвате, влезте във форума на HardwareBG и дайте линк към темата тук ![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
Публикацията е редактирана (23-11-08 13:43)
|
|