Автор: novi4ok
Дата: 26-12-09 01:09
Първо мислех да не си правя труда да ти отговоря. Но, знаейки нивото ти, ще решиш, че е защото си прав и ще се почувстваш морален победител. А те виждам колко струваш и подобна мисъл ми е неприятна. Няма да си правя труда да ти обяснявам базови социални понятия като морал и етика - твърде далеч са от всеки селски манталитет. Но ще те светна за няколко бизнес понятия: "Пазарна етика", "Вътрешен пазар", "Защитен пазар", "Икономическа среда". Нали се пишеш търговец - нямам нищо против, но дори в търговията има известна доза мислене за последствията, защото те имат неприятната способност някой ден да се обръщат срещу теб. Та затова по-интелигентните представители на човешкия род отиват и учат - не за друго, а за да са "адекватни". Но за определени кръгове и среди това не важи...
Колкото до обектива - цената е абсолютно адекватна на световните - гледам, че в ибей вървят по около 400$. Но за България не е адекватна - т.е. не може да си го купи всеки и естествено - не ти е изгоден и на теб, защото няма да го препродадеш с 200-300 лв печалба. И не ми е "скъп" - напълно във възможностите ми е. Но ми е скъп в България - като всеки нормален човек, купувам на цени, адекватни на икономическата обстановка тук, а не на тази в Щатите или западна Европа, но заради теб и още няколко такива, тукашните цени са двойни на нормалните. И знам, че обективът не е нищо особено, но за мен това е просто кеф, който искам да си направя, а за теб - няколко мизерни левчета, които не си способен да си спечелиш работейки.
Някой ден ще порастнеш и ще разбереш за какво говоря.
![[smilie18]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley18.gif)
|
|