Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Продавам руски експонометър “Ленинград 6"
Автор: bbob   
Дата:   06-05-09 23:36

Продавам руски експонометър “Ленинград 6”-30 лв., София,
boji46@abv.bg ,тел.0887832468. /мога да изпратя снимка на имеил/

Отговори на това съобщение
 Re: Продавам руски експонометър “Ленинград 6"
Автор: mudman   
Дата:   07-05-09 00:51

прощавай невежеството, но експонометър на светломерът ли му викаш, защото това е малко завишено за ленинград 6. Ако ти кажа какви пари можеш да му вземеш, по- добре си го пази за спомени, или си го ползвай.[smile]

Дата:   07-05-09 00:56

Поразтърси се из базар аналогова техника, Рафи даваше един такъв(или Ленинград 8, не съм сигурен) за 6-10 лева.[smile]

Автор: t.marev   
Дата:   07-05-09 01:18

Ленинград 6 е прекрасен ЕКСПОНОМЕТЪР /светломер/! Вярно, че тази цена е малко височка, но не защото е лош, а защото такива уреди се ползват много рядко, даже има хора, които не знаят за какво и как се използва. На който му трябва, си търси предимно луксметър, но там цифрите са други.
Рафи продава Ленинград 4, който е подобен, но е без визьор, наистина без пари го дава човежа и пак никой не иска да го купи, защото малцина знаят как се използва.
Едно време Ленинград 6 струваше 75 лева, когато едно цветно филмче беше 4 лева, а кутия цигари 50-60 ст.

Автор: bbob   
Дата:   07-05-09 20:34

Не пишете за неща,които не познавате.На оригиналното описание,което го имам е записано експонометър!Тъпите ви забележки към хора,които не познавате са признак за ниска култура.

Дата:   08-05-09 00:32

Приятелю, обиждаш както мен, така и t.marev , а тук не сме се събрали за да се псуваме и обиждаме ненужно, а да обменим малко информация, идеи и малко истинска фотография. Ако не съм(сме) се изразил(и) правилно, можеш без да се ежиш и да се засягаш, все едно съм обидил някой твой роднина, да ми обясниш къде ми е грешката, без да се стига до допълнителни ненужни коментари от сорта на ниска култура, защото не вярвам във този форум да има такъв достоен за гореспоменатата проницателна и иначе толкова бърза експертиза, за човек, за който друго, освен някакъв артистичен, или друг псевдоним не знаеш.
Много добре знам за какво говориш...СВЕТЛОМЕРЪТ който продаваш (Ленинград 6) е наистина чудесен уред, много полезен, с една малка подробност, че захващането на иверконът му е по- слабо окрепен, и по този начин, често се износват ставичките, което само по себе си води и до амортизация на силициевата фотоклетка с която измерва светлината.Чудесно е ако е точен, което много силно ме съмнява, защото светломер от това поколение и на тези години винаги бяга(гледайки в сегашно време) с между 0.5 и 1.5 F от диафрагменото число, освен ако не е съхраняван м/у 5 и 18-20 градуса, далеч от влага и прах(малко по- различно е, ако светломерът е с батерия, което подозирам, че беше така при този модел, но принципа е същият, още повече, говорейки за градусите на съхранение). Виж ако е съхраняван във коженото си калъвче, вероятно и до 30-40 градуса може да издържи на натоварването, но отново не за дълго.
Отново казвам светломерът е чудесно устройство, аз лично обожавам да го ползвам. Вчера един чудесен човек от форума ми подари един Ленинград 8, за което съм му изключително благодарен... bbob успех с продажбата, очаквам бурна реакция на сегашният пост, но то си е за теб...

[shtrak] [smilie24] [beer] и със здраве.

Автор: t.marev   
Дата:   08-05-09 00:58

Ленинград 6 е много добър експонометър. Нарича се така, защото определя експозицията, но не е грешно да се каже и светломер, защото определянето става чрез измерване на светлината.
Независимо от терминологията, този модел е добър, не е със силициева пластина, а с някаква фотоклетка, не помня каква сулфидна беше, но работи с батерия 625, има бутон за проверка и калибровка на показанията. Когато съм го ползвал е давал много точни показания. Последно го ползвах преди няколко месеца, смених му батерията и работеше точно, макар че е на 20 години.
Експонометъра си има визьор, за по точно насочване, има си и млечен филтър за мерене на падаща светлина, а пък аз съм си направил и залепил една допълнителна скаличка от картон, с която можеш да си пресмяташ и строиш осветление.
Както и да е, това няма отношение към цената, защото нещата се променят.
Опитвам се да направя безплатна реклама на уредчето, пък колегата ако иска да се сърди!

Re: Продавам руски експонометър “Ленинград 6
Дата:   08-05-09 01:05

Така е.Под иверкон, имах предвид именно въпросният млечен филтър, иначе това с допълнителната скала е много интересно, жалко че нямам възможността да редя осветление.... поради простата причина, че нямам осветление.[smilie25] [beer]

Публикацията е редактирана (08-05-09 10:15)

Автор: penchev79   
Дата:   08-05-09 02:03

Има и хора, които си ползваме светломери :)
Аз лично съм на SVERDLOVSK 4 и съм много доволен.
ЛЕНИНГРАД 6 е добра машинка също.
Хубавото на тези светломери е, че не са със селенов елемент, а със кадмиев сулфид, който поне доколкото знам не старее с времето или от прекомерно облъчване със светлина.

успех с продажбата [smilie24]

Re: Продавам руски експонометър “Ленинград 6
Дата:   08-05-09 10:16

[shtrak] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР