Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 продава се Nikon 5700
Автор: assens   
Дата:   01-03-04 11:48

Един приятел ме помоли да пусна следната обява, ако някой се интересува да му пише...

Prodawam malko izpolzwan Nikon 5700 sus 256 Mb CF (na 6 meseca) za $600.
Aparata e perfectno rabotest I ne e "refurbished". Za poweche
infomarnaciq emailto: nikon5700@abv.bg

Отговори на това съобщение
 Re: продава се Nikon 5700
Автор: boni   
Дата:   01-03-04 14:28

!!!!!!!!!!!!!Опасна цена

Автор: Brummaker   
Дата:   01-03-04 14:34

Доколкото се поразчу тук,из форумите,новия Панасоник с 12 оптично варио ще се продава в БГ за 600-650 евро.Разликата евро/долар е малка.Разликата между двата апарата всеки я знае...[smilie3]

Автор: machine_head   
Дата:   01-03-04 14:56

re Brummaker:

ей тука леко се изказа неподготвен. нито разликата долар евро е малка, а разликата доста клони в полза на никона....

Дата:   01-03-04 15:35

[smilie3]
ъкъ ! Твърдо не съм съгласен !
[smilie23]

Автор: jumbo   
Дата:   01-03-04 17:40

разликата всеки я знае и тя е в полза на 5700, голям праз като има 12 варио, никона има 8 обаче имаш качествена ЕД оптика освен това голяма 2/3инчова матрица чупещ се дисплей метално тяло изход за професионална светкавица запис на RAW да изброявам ли още?

Дата:   01-03-04 17:44

Да Jumbo!Кажи за светлосилата на обектива и за буфера.
Иначе пак ДА: голям праз,че има варио х12 и бленда 2.8 по целия обхват......баси?![smilie10]

Дата:   01-03-04 17:51

буфер ли и за какво ми е аз искам да изкарам пари от апарата а с панасоника повярвай ми няма да изкараш много освен ако не работиш за жълт труд за друго не става

Дата:   01-03-04 21:52

Brummaker, снимал ли си с панасоника и никона?

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   02-03-04 10:13

А някои да е снимал и с двата ? [smilie25] Нали за това е ИТ, да не се налага да си правиме лични впечатление от първа ръка за всеки конкретен модел, между хилядите...още повече, че има доста, които въобще нямат единичен представител по нашата ширина [smile]

Дата:   02-03-04 10:40

аз не сам казал че панасоника не ми харесва!
само че ако поразгледате малко samples ще се убедите че приемуществото ама хич не е в полза на панасоника

Дата:   02-03-04 11:33

machine_head , дай samples за двата апарата. Ще е интересно да видим, въпреки че са несравними (не са от 1 клас). Можем да сравняваме само цялостната снимка в екранен размер, а не равноплощни кропове от изображението. За списание разбира се, Никона е с > matrix/pix..но ако ще снимаш за себе си и за новия конкурс на фотофорум с Панасоника, 1/2.5" CCD = 35 - 420mm zoom F2.8 large-aperture Leica DC VARIO-ELMARIT Optical Image Stabilizer са доста решаващи преимущества[smilie3] . И това samples е само част от нещата. Един апарат се купува най-вече спрямо конкретните ти нужди - всеки си отчита маса фактори, като размер, бързодействие,интерфеис, дизайн, функционалност и маса други. Каква е тази мания за гигантография! В доста фотофоруми на първите места още стоят снимки, правени с 2 мгп. олимпуси с добър обектив и широк опт.зоом, правени от автори, които имат и снимат за други цели с апарати с много пиксели :)) и лентови.
Ще ти дам пример: Можеш ли да сравняваш samples от един, да кажем Weltax 6/6 мех !?! модел 2-световна с просветлен Тессар (Йена) 75/3.5 с мижав "Нютон" визьор с какъвто и да е samples от съвременен 35 мм.апарат? ..върху един и същи тип филм при бл.8. Ми Weltax ще го яде по всички направления, и то яко. Това не пречи масата хора да си купуват съвременни 35 мм. апарати, заради другите им предимства.

Дата:   02-03-04 12:14

аз верно съм тъп ама до сега не съм видял професионален обектив да е с голям зум най-много до 3х защо ли?????
по едно време снимах с един 28-200 и сега като гледам снимките ми иде да се ритна [smilie10]

Дата:   02-03-04 13:04

И този Панасоник и Никона не са проф.апарати.

Дата:   02-03-04 13:06

никона е полупрофесионален нещо което не може да се твърди за панасоника

Дата:   02-03-04 13:44

"полупрофесионален" ми е полуясно понятие. Срещам го в брошурите, но не съм виждал каталози. Разбирам го, като апарат, с които в определени случаи може да се вършат и професионални задачи. За един любител не винаги един полупрофесионален апарат (например Канон А1) е по-добрия избор от любителски (Канон ЕОС 300) например.

Дата:   02-03-04 20:57

re Mobby_Dick :

ами върви на pbase и е пълно с каквито си искаш. Специално взех участие в дискусията щото щях да си купувам такъв и съм разгледал доста снимки. Айде сега върви из другите форуми и виж колко много хора са доволни от обектива...

не искам да споря с тебе щото ги разбираш нещата, ама аз пък съм изгледал доста снимки и си вярвам на очите. Преди време пуснах във форума че ми шумят снимките и щяха да ме отрепят ама на мен пак си ми шумят и това е. Сега с fujito си дигам на 400 и всичко ми е наред и съм си хепи. На който му тряба зоом да да взема панасоника, на който му трябва качество да взема никона.

в крайна сметка всеки си решава за неговите пари какво да си вземе.

Дата:   03-03-04 09:29

тази мисъл я намерих днес и май има нещо вярно:

shoot wide - leave footprints
shoot zoom - leave nothing

[smilie8]

първа  назад  1     всички  напред  последна