Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Ima li filtri za Canon A75?
Автор: db   
Дата:   08-09-04 19:33

Ako nqkoi znae ne6to po temata 6te sym blagodaren da spodeli!

Отговори на това съобщение
 Re: Ima li filtri za Canon A75?
Автор: ivcho   
Дата:   08-09-04 19:34

niama rezba i ne moje da se zakrepi!

Дата:   08-09-04 19:36

Mnogo kofti!
Nali ima edin adapter za dopylnitelni obektiwi, tam ne move li da se zakrepi?

Автор: georgie   
Дата:   09-09-04 08:05

Razbira se 4e ima..Sto za vapros ?!

Дата:   09-09-04 17:25

OK, търсих аксесоари за Canon A75 и видях 4е се продават само обективи.От къде мога да си взема филтри за апарата? Стандартни ли са?

Автор: volokin   
Дата:   09-09-04 17:32

има резба![smilie24]

Автор: ararat   
Дата:   09-09-04 19:45

Canon Conversion Lens Adapter LA-DC52C for Canon A75 - цената му е около 48.50 лв.

Дата:   09-09-04 21:40

ОК, това ще го намеря.А какви филтри ще паснат за моя апарат.Има ли стандарт за резбата?

Автор: stoevmobile   
Дата:   09-09-04 21:45

ми то ararat го написа, щом има 52 у името, то и филтрите ще ти са на 52мм[beer] [beer] [beer] .
за canon S1IS e LA-DC52E и си купих съответните[smilie5]
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Автор: stoevmobile   
Дата:   09-09-04 21:47

стндарта за резбата, в смисъл едра/нормална/финна и т.н. комай си един, за всички апарати и принадлежностти[beer] [beer] [beer]

Дата:   10-09-04 17:54

Super!skoro moj e da se snabdq![smilie6]

Автор: Thor   
Дата:   10-09-04 18:02

можеш да вземеш и по голям размер филтри ,има разни адаптори като да речем можеш да ползуваш филтри от 67мм на обективи 52мм ,аз например ползувам такъв адаптер и така качвам филтри от 62мм които имам на обективите ми от 52мм ,но първо провери за адаптори дали можеш да намериш там където си ..

http://images3.fotopic.net/?iid=yfdxv2&outx=600&noresize=1&nostamp=1

адаптора е на средната снимка [smilie7]

Дата:   10-09-04 18:07

Ем, по принцип ако има филтри 52мм има ли смисъл да слагам по-големи, 4е и с адаптер?Може би има смисъл ако имам ве4е такива.За в момента нямам никакви.

Дата:   10-09-04 18:13

ами има смисъл ,ако решиш в бъдеще да си вземеш фотоапарат с по голям размер обектив няма да се набутваш за нови филтри ,а хубавите филтри си струват бая пари ,ако купуваш филтри за по 100-на лева единия ,мисля че е по удачно да използуваш един филтър за няколко обектива от колкото да вземеш филтър за всеки обектив .[smilie7]

Дата:   10-09-04 18:20

Интереснотъй като не съм наясно със стандартите.52 мм сигурно е най-малкия, та може би си прав за това.Имам още едно запитване,Продават telephoto convertori както и wide anglei mcro лещи, та на тях може ли да се постави въпросния филтър или трябва да избирам или tele covertor примерно или филтър?

Дата:   10-09-04 18:40

ами филтри можеш да поставиш на независимо какъвто и да е ,обектив ,теле конвертор ,микроскоп,далекогледна тръба и др. оптични елементи от този род ,вече си зависи от филтъра той може да бъде от филтър чисто и просто който да предпазва от прах или замърсяване или надраскване на въпросната леща до филтър който по някакъв начин ще промени образа от тебе зависи какъв ефект искаш да получиш и съответно ще избереш правилния филтър ,има и макро лещи но до колкото ми е известно те не се слагат на всички обективи а са правени за даден обектив и пак това зависи от теб дали ще решиш да вземеш дадена макро леща към обектива за който е направена ,така е има макро лещи които изпълнават ролята на телеконвертор по принцип аз бих избрал телеконвертор който се слага между обектива и фотоапарата ,но ако няма такъв избор няма начин да не използуваш макро леща ,ако искаш да получиш дадения ефект ..а иначе има разни обективи и най различни размери имам фотоапарат с резба за филтър 39mm,49mm има най различни няма да се учудя ако има и 10mm,15mm както и по малки от 10mm..[smilie7] а широкоъгълните конвертори се слагат на предната част на обектива и ако нямаш пак избор да използуваш широкоъгълен обектив няма начин друг освен да ползуваш широкоъгълен конвертор ,аз бих предпочел широкоъгълен обектив същотот мисля и за телеконверторите ,но ако питаш мен това си е просто залъгване вместо да си пръскаш парите по разни такива приставки ,посъбери малко повече пари , поизчакай и си вземи един DSLR...[smilie7]

Публикацията е редактирана (10-09-04 18:57)

Дата:   10-09-04 19:09

по принцип за този апарат има ей тези аксесоари.
Обективи:
Теле конвертор 2.4x TC-DC52,

Широкоъгълен конвертор 0.7x WC-DC52,

Обектив за макро снимки 250D (52mm),

Адаптер за конверторни обективи LA-DC52C

...и ве4е на тях си слагам въпросните филтри.има ли къде да про4ета пове4е за филтрите.знам, 4е има разли4ни видове.А кой кога се ползва?сигурно ще е полезно да се ориентирам от кои филтри да запо4вам да купувам!

Дата:   10-09-04 19:27

добре каква им е цената на тези аксесоари/обективи/конвертори задай въпрос на solo5 той е в кючека с тея приставки и има може би най добри впечетления ,но ако са доста скъпички най добре изчакай около нова година цените на дигиталните DSLR сигурно ще се смъкнат още и най добре да опиташ от DSLR свят..[smilie7]

Дата:   10-09-04 19:48

H hm, хващаш ме неподготвен.Ако можеш да ме светнеш какво ще ре4е DSLR ?[cool] undefined

Автор: solo5   
Дата:   10-09-04 20:03

Thor [beer]
Има голяма разлика щото моите са за Samsung, а тези са за Canon.
Ararat каза, че LA-DC52C for Canon A75 е около 48.50 лв, докато SLA-3537 за Samsung v50 е 25лв.
А аз съм доволен щото на мен SLA-3537, SCL-T3755, SCL-W3755 for Samsung v50 ми излязоха около 200 лв, а си вършат работа [shtrak] [beer]

Дата:   10-09-04 20:05

DSLR - означава цифров огледалнорефлексен фотоапарат е аз имам в предвид тези на които им се сменят обективите ,защото има и такива на които не може да им се сменя обектива такива са Оlympus E10 и Olympus Е20, може да има и други но да не са ми известни .. та ето ти пример за DSLR :

http://www.dpreview.com/articles/canoneos20d/
[smilie7]

Дата:   10-09-04 20:09

hm imam cenite za wsi4ko po otdelno tuk pred men

Обективи:
Теле конвертор 2.4x TC-DC52,265lv

Широкоъгълен конвертор 0.7x WC-DC52,222lv

Обектив за макро снимки 250D (52mm),208lv

Адаптер за конверторни обективи LA-DC52C48lv
dosta po-skypi4ko idwa!

Автор: solo5   
Дата:   10-09-04 20:14

743лв [shtrak] не са ли множко за апарат който струва 500-600лв [smilie11]

Дата:   10-09-04 22:16

Направо си е жив обир ако ме питаш!
Ама за DSLR още нямам пари.Хм 1500$ не са ми по джоба.А и за тях обективите сигурно струват майка си...
Пък аз много искам да си имам пълен набор от обективи и филтри щото взех много да се зарибявам, ама този Canon май няма да ми излезе на сметка.

Публикацията е редактирана (10-09-04 22:18)

Автор: OneEnthusiast   
Дата:   10-09-04 22:52

Един въпрос - има ли значение дали ще си купиш 62мм филтър и после адаптор към 52мм или е по-добре 52мм филтър и после адаптор към 62мм (за широкоъгълен обектив например).
Сиреч по-голям филтър и после адаптор към по-малка резба или обратното? Или просто няма значение?

Thor, може би ти ще кажеш :-)

Мерси предварително!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна