Автор: jester
Дата: 15-05-06 18:58
g06ky!! Само дето Таря си тръгна от групата, но това е много офтопик.
Аз като виден центрист, бих казал, че и двата подхода са правилни и е най-добре, когато чувстваме нуждата от истинските неща и им се отдаваме, когато можем, но в същото време не се правим на коне с капаци за модерните средства, колкото и да са профански. Аз съм ценител на винила, на лентата и на класическите автомобили например, но:
1. През уикенда снимах втория международен конкурс по Салса. Ужаст е да снимаш подобно нещо - много бързи танци при ниска осветеност, много често цветът на кожата на двамата танцьори се различава с 9 бленди, носят се искрящи дрехи, всичко е хипер динамично. Как да се напаснеш към всичко това - USM мотори, L - обективи, бърз процесор на цифровия фотоапарат, превключване на ISO, флаш карти, лаптоп...бърза електронна светкавица. Улавяш магията на танца, момента, но с помощта на бездушната електроника. Само седмица по-рано купих един ролфилм, извадих от прахта един стар, мехов 6 х 9 Фойгтлендер, заредих ролката, пренавих, докато в прозорчето отзад се появи номерче, кадрирах през перископа и щракнах един пейзаж върху сребърната лента. Прекрасно - оргазъм!!! Но Фойглендера нямаше да ми помогне при танците.
2. Иска ми се да имам Форд Мустанг от старите, края на 60-те. Много хром и никел, истинска ламарина, кожа и дърво. Но дали ако недай си боже стане инцидент, дали Мустангът ще ме опази по-добре от 6 еърбега, АБС, система за контрол на налягането в гумите, 24 зони на контролирана деформация, пиропатрони и т.н.
3. Бях един ден в zgrync, послушах малко музика у тях. Не исках да си тръгна. Магията ме беше обзела напълно, няма такъв звук. Но как щях да си доставя дори и бездушното удоволствие на музиката докато карам ски, ако не беше малкият ми MP3 плеър, който се побира в длан и ми свиреше с окастрени честоти, компенсирани от компресирани честоти??
|
|