Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Някой да е пипал A620 (Canon PowerShot A620)
Автор: hav   
Дата:   30-11-05 12:32

Интересува ме качеството на корпуса: сглобката, бутоните скърцат ли, вратичката как е? А и ако е щракал с него - някакви други впечатления.

Намерих един руски FAQ, и там няколко души се оплакват от Made in China последствията. Как мислите: това типично ли е за руснаците (оплакването), дали там се внасят по-некадърно направените стоки, или навсякъде са еднакви.

Моят трябва да пристигне от Щатите, а не от Русия - дали има значение това за качеството на изработката?

Други питания нямам, освен "Дали има някаква полза от тия конвертори, които ги правят за PowerShot-ите?" Интересува ме Wide конвертора.

Отговори на това съобщение
 Re: Някой да е пипал A620 (Canon PowerShot A620)
Автор: solo2002   
Дата:   01-12-05 07:34

Имам А620 от 2 месеца. Много е добър апаратът и няма да съжаляваш. Сглобката при мен не беше от най-добрите за съжаление. Бутонът Display например се натиска по-трудно и не прави характерното клик като при останалите бутони (наблюдавано е и от други собственици на А620). Друга забележка е, че на едно место отстрани на апарата не бяха прилепнали добре панелите и при малък натиск правеше едно пук. Това се оправи като понагласих натегнатостта на болтчетата на корпуса. Също така нещо, което дразни беше наличието на 1-2 прашинки в обектива (също наблюдавано и от други притежатели на А620), но това така или иначе не оказва никакво значение на направените снимки. Вратичката за SD картата е добре направена. Някои много се оплакват от вратичката за USB порта (гумена), но за мен тя е също достатъчно добре направена и не мисля, че е много лесно счупваема. Апаратът ми е закупен от Южна Корея. Относно конверторите незнам. Аз никога не съм ги ползвал. Очаква се и излизането на алтернативни конвертори на тези на Canon (http://www.lensmateonline.com/).
Относно снимките мога да кажа само хубави впечатления с изключение на червените очи от светкавицата.

Публикацията е редактирана (01-12-05 10:33)

Автор: Стоев   
Дата:   01-12-05 09:07

Червени очи при добро желание с всеки фотощрак може да се докарат [smilie3]

Тук например съм надскочил себе си в експериментирането с 20Д с вградената гръмотевичка [smilie18] [smilie18] [smilie18]

[beer]

Автор: hostage   
Дата:   01-12-05 09:24

solo2002
покажи някои от кадрите, които си правил с а620

Дата:   01-12-05 10:01

Качих малко примерни снимки на адрес:
http://www.usa101.com/en/gallery/showalbum.php?aid=2463&uuid=7821

Автор: simbon4o   
Дата:   01-12-05 10:37

като гледам ревюто на dpreview е много добра камерка!

Дата:   01-12-05 11:22

Оф Solo2002 !
да му се не види! [smilie9]

Точно от такива неща се притеснявах. Видях го това ревю в DPREVIEW вчера вечерта. То не са хвалби, то не е преклонение пред всяка кутийка с надпис Canon. Бил здраво и солидно направен според тях.

Аз имах А80 доскоро, но ми го тафнаха. Беше Made in Japan, и даже след добро изпускане (върху паркет за щастие) с отворен обектив - нямаше никакви последствия - изработката беше перфектна!

За съжаление качеството на снимките не зависи от корпуса - и японците го научиха това. [smilie18]

Дано да извадя късмет да го е правила някоя сръчна китайка! [thankyou] <- е това е китайката.

Иначе бях мераклия още на стария да му взема един конвертор - в щатите продавали на разни "трети производители" - на доста по-ниски цени от канонските, но нещо ме разубедиха. Иначе винаги се оказвам по-близо до хората които снимам, отколкото трябва, и все трябва да ходя назад за да ги събера в снимката - А ТОВА, КАЗВАТ ПРЕПАТИЛИТЕ, Е ОПАСНО ! [smilie21]

Solo2002, можеш ли да направиш две такива снимки:
1. Закриваш обектива на апарата с нещо, така че да не влиза светлина (или пък снимаш на много тъмно - черно);
2. Снимаш нещо много светло - примерно небето (което сега хич не е светло).

Едното трябвало да покаже дали има кофти пиксели, и колко, а другото пък това, но и дали има някакъв прах, който да се отразява на снимките. Това от един руски сайт го научих - дали е верно - няма как да проверя, че сега съм без апаратче.

Дата:   01-12-05 12:40

Качих 2-те снимки, които искаш на линка по-горе. Нищо съществено няма на тях [smile] Не се притеснявай за апарата си. Дори с описаните от мен недостатъци това си е един страхотен фотоапарат. Всички недостатъци, които съм описал са абсолютно незначителни!Ще се радваш на един Canon G6 за 1/3 от цената му [smilie24]

Автор: giiv   
Дата:   01-12-05 14:04

solo2002 искам да те попитам тези недостатъци(дефекти) които си описал за А620 предполагам важат и за А610. Аз се бях насочил към този модел но сега май ще си помисля отново............. Дали да не е Сони все пак там със сигурност е Made in Japan[smilie11] [smilie8]

Автор: garry   
Дата:   01-12-05 14:21

hahaha, докато се взирах в черната снимка и разбрах колко много прах имам по дисплея на лаптопа [smilie5]

Дата:   01-12-05 14:26

Даммм... видях ги снимките.
Не знам как си го постигнал чисто черно, и чисто бяло (нещо не се оправих в EXIF-а? Браузъра ли нещо.. както и да е).

Та, МНОГО ДОБРЕ СА! Исках дакажа "перфектно". На руския сайт се виждаше направо "звездно небе" от щарени пиксели.

Гледах и снимките. Сега съм спокоен. А и тъкмо повод да го разглобя да видя "къде му е пружинката", хаха. https://photo-forum.net/joro/emoticons/EmoticonJackBox.gif

За A610
Дата:   01-12-05 14:46

Забравих да кажа:
Понеже се рових доста по разни форуми, нали пари ще давам, реших да проуча, та...

A610 е точно около 100 долара по-евтин (350 срещу 250). Според много от първоначалните "мнения" на хора, които не са ги пробвали, се мислеше, че А620, заради 7-те мегапиксела, и същият размер на матрицата, трябва да е много по-шумен. На попаднах на някакво мнение от един, който беше направил сравнение - беше снимал някакви гардероби на тъмно - за да се хване шума. Там фрапантното беше, че е обратното - А620 имаше по-малко шум. Според мен нещо не правилно беше обработил кадрите, защото и двата бяха с еднакъв мащаб, а между 5 и 7 МР все трябва да има разлика. [smilie18]

Бах прочел пък някъде, че А610 нямал възможност за управление от компютър по кабела, което няма как да го подтвърдя - трябва да се види в manual-ите. Според мен няма логика, тази възможност я имаше на А80.

Не мисля че трябва да има разлика в качеството на изпълнението. Или ако има, надявам се да е в полза на по-скъпия. Всички се чудят защо разликата от 3 МР е цели 100 долара - според мен има много силна търговска логика, ама е дълго за обяснение. Категорично по-изгодно е да се вземе А610, особено ако нямаме претенции към пикселите.

А цените са доста добри, демек ниски. И естествено не може да се очаква кой-знае колко скъп труд да е вложен в това, а частите и компонентите - определено трябв ада са добри.

Значи, аз се надявам някой японец, да е отишъл в китай, и да дава инструктаж как се сглобява.. и като дойде нов работник, японеца да сяда на емна маса до китаеца и да му казва "уто това го слагаш тук, ония там, тези винчета в дупките".. и сглобява един апарат пред него. Е, дано да ми се падне "показното" сглобяване от японеца..

(възможно еи обратното: идва нов китаец, и най-некадърния, който са го наказали 1 час да не сглобява, и да си почине, за да не му треперят ръцете, той да му показва как се пави това. хаха)[smilie18]

Автор: Sikov   
Дата:   01-12-05 14:48

Аз съм с А610 и мога да кажа че е много добър фотоапарат!

Дата:   01-12-05 15:17

Ами тези проблеми не са никакви проблеми. Качеството на снимките е супер. Апаратът е страхотен. Изобщо не изпадайте в крайности. Най-добре се поразходете из някои от магазините в София, където се предлага А610 и го разгледайте как е направен. На мен лично много ми харесва външния вид, както и материалите, от които е направен. Виждам, че го има в ценовата листа на PLESIO (www.plesio.bg).
Относно спора за сравнението на А610 и А620. Ами проследих я отблизо тази тема и ми се стори адски субективна преценката. Налагаше се мнението, че при А620 се наблюдавало по-силно изразено вътрекамерно подтискане на шума при ИСО 400, което водило до по-добра детайлност при А610 при слаба свтлина и използване на висока светлочувствителност. От друга страна се налагаше и мнението, че А620 предлага по-добра детайлност при ИСО50. Като цяло снимките на А620 изглеждаха по-експонирани от тези на А610. Нещо не останах особено убеден, че изобщо има смисъл от този спор и че изобщо целият експеримент е проведен коректно. Истината е, че и двата апарата си струват парите и предлагат много добро качество и функционалност като за нисък клас апарат и на практика се доближават до характеристиките на G серията като в някои области ги превъзхожда (http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1010&message=16086234)

Публикацията е редактирана (01-12-05 15:46)

първа  назад  1     всички  напред  последна