Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Камера->CD
Автор: bluemoonn   
Дата:   09-10-05 16:53

Здравейте,нуждая се от помощ и мисля,че съм попаднала на правилното място.Налага ми се да прехвърля запис от дигитална камера-Панасоник на CD,но не мога да се справя.Инсталирах софтуера на камерата,но след това какво следва?Камерата е:Panasonic NV-GS11EG,и работя на XP.Имат ли тези неща значение?На други компютри,след като се стартира камерата,записът тръгва автоматично,а при мен само шотове могат да се получат.Моля ви,кажете ми какво да направя!?Много ще съм ви благодарна!

Отговори на това съобщение
 Re: Камера->CD
Автор: Pantelei   
Дата:   10-10-05 11:06

За да правиш кепчъринг от МиниДВ касетата си на хард диска си без да копресираш видеопотока ще ти трябва огромно дисково пространство. Затова по разумното е да си намериш някаква програма от типа на "Юлиид Видео студио","Пинакъл Студио".Не е необходимо да е чак "Адобе Премиере".След като ти сложат подходяща кепчър карта със унифицираният стандартен порт на Макинтош IEEE 1394 или наречен още "Файър уайър" си купи и достатьчно дълъг двустранен "Файър уайър" кабел - ако не е включен в комплектацията на камерата или капчьр картата. 1.5метра е достатъчна дължина.За настолен компютър ти трябва кабела да е с 4 пинов накрайник към камерата и 6 пинов към компютъра.За лаптоп може да се ползва ПиСиеМСиАй разширителният му слот и на него да се закачи такава лаптоп карта, която отваря "файър уайър" порт.По новите и скъпи лаптопи си имат мини файър уайър портове -
4пинови.Т.е. отваряй си очите и тьрси капчьр карта сьс кабел и инсталационна програма, с която да можеш да прихващаш видеопотока и да го конвертираш вьв формат какьвто ще ти вьрши работа.Тьй като
споменаваш СД това озна4ава за мен,4е искаш да правиш запис вьв някькьв формат различен от ДВД.
"Файър уайър"кабел само струва поне 20лв.
Ю ЕС Би-портовете при по старите камери не можеха да се ползват за видео трансфер.Не знам как стои вьпроса сьс по новите камери като твоята,която подьржа USB2 стандарта за пренос на данни т.е. теоретично би трябвало и по този кабел да може да се прехвьрля видео потока,но трябва и компютьра ти да подьржа USB2. Tьй като виждам,че на камерата си имаш изведен стандартизирания порт 1394 най вероятно USB-to ти е само за трансфер на снимки от камерата.Преди половин година изпробвахме точно Панасоник камерата на един познат на лаптоп сьс инсталиран "Уиндоус ХП хоум едишьн" и трансфера на видео поток през "Файър уайър" порта не трьгна, докато не инсталирах и "DirectX 9C".Това е допьлнението кьм Уиндоуса,което нормално се инсталира за да вьрвят игрите.
Когато закачиш камерата през IEEI 1394 ("Файър уайър-a")- можеш да я управляваш чрез софтуера от компютъра.Отваряш програмата да речем "Юлиид Видео Студио" и трябва да избереш в какъв формат да
ти компресира прихванатия видео поток МПЕГ1 ,ако ще правиш ВиСиДи или МПЕГ2,ако ще правиш ДВД после.МПЕГовете си имат две или три степени за качество на прихванатия и компресиран поток. Ако компютъра ти е по нов може да се окаже,че имаш вграден "файър уайър" порт на дънната му платка, във видео картата му,а дори някои модели звукови карти на "Креатив" например го имат.Разбира се гореописаните решения са стандартните за аматъйори,а хубавите капчър карти са от няколкостотин долара нагоре,защото там плащаш и за сериозен софтуер в комплектацията. Истината обаче е ,че дори
да си обръщаш записите на ДВД дискове качеството пада доста и ще ти се наложи ценните си записи
да си ги пазиш на касетите.Дано да не съм прав,но със средната ръка МиниДВ камери трудно може да
се изкара запис,който след като се копресира до МПЕГ и после кодира в ДВД да не си е загубил доста от качеството.Не случайно напоследьк се преминава кьм HDDV формата на запис с камери и сьответно HDDVD и HDTV ( high definition- DVD,TV).Това просто казано е картина с много по голяма
резолюция на екрана от досегашните при VCD, SuperVCD,DVD и т.н.
За по непретенциозна употреба може да ползваш Майкрософтската програмка "Уиндоус муви мейкър", с която да обръщаш ДВ записа във Уиндоус Медиа Аудио стандарта, който прави много сериозна компресия и дава много прилично качество на картината,но само за ползване на компютър.Много от по старите плеьри не поддьржаха този формат.Разбира се повечето нови го подьржат."Уиндоус муви
мейкър-а" си е вградена в WindowsXP програма и на пьрво време може да ползваш нея вероятно.Една добра сьщо програма за капчъринг на видео поток е Nero Vision Express.
Дано да сьм бил полезен с тази информация.

Автор: Han_Solo   
Дата:   10-10-05 11:45

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=226935&t=226935 чети тук че ми омръзна да повтарям... [smilie5] Има доста неща дето Pantelei очевидно не е съвсем доразбрал по прехвърлянето

Дата:   10-10-05 12:58

Не знам точно с коя част от моето обяснение не си съгласен.Всичко написано по горе е на базата на опита ми,който съм натрупал след работа с няколко марки камери и разнообразен софтуер от най елементарен до най скъпи пакети на по два диска.
Опитвам се да обясня по елементарен начин на човек,който очевидно е съвсем начинаещ нещо,което е доста сложно за обяснение,ако не си се сблъсквал теоретично или практически.А иначе работя, прехвърлям
и си конвертирам записи във всевъзможни формати от МиниДВ камера повече от 2 години.
По онова време не бяха много аматйорите като мен мисля,защото камерата ми беше с матрица 1.5МегаПиксела , оптика на Карл Цайс, софт тъч контрол на дисплея и т.н. Когато обаче записа обърнат дори във ДВД формат се пусне на над 30 инча екран на какъвто си ги гледам се вижда,че каквито и кодеци да съм ползвал има чувствителна загуба на качество спрямо касетата.
Като имам предвид,че модела на колежката е със почти два пъти по малка матрица от моята
няма как да не стигне до същият проблем с качеството,когато премине първоначалната еуфория. При това тя говори за запис на СД,което предполага голяма компресия.
Е разбира се може да си прави и некомпресирани или слабо компресирани записи,но си губи смисъла.Преди година поработих и със два Панасоника-единият подобен на нейният,така,че знам за какво става дума.Другият беше от по добрите: 2,3МегаПикселова тричипова матрица и при нея
нещата вече бяха по добре.И въпреки това фирмите започват да преминават към производството на "Хай Дефинишън" моделите
камери,почти се отказаха от моделите, които записват директно върху ДВД дискове.
Съответно навлизат хай дефинишън ДВД дисковете и Хай дефинишън телевизията,тъи като хората много отдавна са стигнали до същите заключения.

Дата:   10-10-05 23:27

[smilie5] [smilie5] [smilie5] Аз пък снимам и свалям на компютър и монтирам в стандартите DVCPro50 BETACAM SP, DVCAM, Digital BETACAM и доста други и за сега работя във стандарта на нормаланта телевизия 720х576 ама съм се занимавал и с 16:9 картинка...

Автор: mario   
Дата:   10-10-05 23:47

Колегите са дали подробни обяснения.
Аз предлагам следното. Който иска да се занимава сам, трябва да прочете няколко гайда, да се посвети на целта, да пробва, да похаби известен брой дискове.

Който иска наготово професионална изработка,
нека се свърже с мен. Крайният носител може да е CD, а още по-добре -- DVD.
Цена -- 22 лева на час филмов материал.
Филмът може да се направи с 2 или повече аудио трака, например единия е оригиналния звук, а другия е музика.
Менютата може да са с музика и фон (снимки) предоставени от клиента.

адрес за връзка babayaga2002 @ yahoo . com
(без празните позиции)

Дата:   11-10-05 13:31

На повечето хора им се иска да не плащат "излишни" пари за подобни услуги. Това не е само,защото никога нямаме достатъчно пари,а и защото си мислим,че и сами можем да се оправим,щом като много тийнейджъри и дори деца се оправят.Само че те си помагат и обменят постоянно голямо количество полезна информация, до която всеки се е добрал по един или друг начин. За тях това обикновено не е бизнес и затова са склонни да споделят опит,който по зрелите
биха споделили само с по близки.
Тъй като съм започнал напълно самостоятелно и без никаква външна помощ не съветвам никого да следва подобен път точно в тази сфера,защото може да потроши много време средства и да не стигне до задоволителни резултати. Съвета ми е,който е решил да се занимава по сериозно да намери кой да му даде наготово основата.Не всеки би успял да се справи сам с инструкциите,без да има технически познания,да разбира достатъчно добре английски,компютърна терминология..
Нужно е и много време.Ако парите не са ви най големият проблем най добре си платете на някой, който като колегата се занимава професионално с тази услуга поне веднъж,най малкото за да видите към какво да се стремите да постигнете по нататък, докато се самообучавате.
Напълно съзнавам обаче,че много хора не обичат да им се ровят външни хора по този начин в личният живот,или пък записаq който искат да си прехвърлят на диск не е толкова ценен,че да платят такава сума за обработката му.А и едва ли са съвсем наясно
какво точно ще получат в замяна.Че дори едно слайдшоу миксирано с музика променя съвсем удоволствието от разглеждането на същите тези снимки без любимата музика миксирана вътре.
Мога да кажа само,че имам познати, които си плащат за такива услуги на професионалисти и са доволни,че не им се налага да навлизат в тази доста сериозна материя.
Това е и цената ,които те плащат, доколкото знам-22лв.
А това,което аз си позволих е да дам някакви
практически съвети на човек,който започва от нулата,защото съм започнал преди време по същият начин.Не ползвам професионални "капчър" платки,въпреки,че можех и мога да си го позволя.Работя с "Pinnacle" платка на настолния компютър и една по неизвестна марка в БГ за лаптоп и съм доволен като аматйор.
Нямам претенции и намерение да споря с професионалисти.
Опитвам се да помогна на някой на базата на моя изстрадан опит,а не да го препращам из английски сайтове със стара информация без да се заинтересувам даже дали ползва свободно езика.
Не бъдете толкова претенциозни към публиката в сайта ви.Все пак много от посещаващите го се обръщат с нужното уважение с въпроси към вас очаквайки,че ще получат същото,а не досада.

Автор: ivantt   
Дата:   12-10-05 18:35

Имам Premiere pro 1.5 пробвах да правя кепчеринг от miniDV камера, но не успях. Връзката бе със IEEE, камерата се управляваше без проблем от програмата, но кепчеринг не ставаше. Изписваше ми, че не може да се включи рекордера и да ресетна камерата си/ което естествено не помогна/.
Window Movie Maker се справи и кепчеринга стана, но все пак имаше проблем; няколко пъти кепчеринга спираше, а камерата въртеше касетката, та се наложи да пробвам няколко пъти докато успея да сваля всичко.

Къде според Вас е проблема ма Premiera и защо забиваше Win Movie Maker?

Дата:   12-10-05 20:33

Понякога проблемите може да са от това,че не е инсталиран точният драйвер за конкретната камера,въпреки,че във ХР-то с каквото предполагам работиш има вкарани стандартни драйвери,в общият случай компютъра разпознова камерата и уж всичко си е наред.Само че драйверите по дисковете със софтуер са за ползване на USB портовете, а не за IEEE 1394, за който говориш. И въпреки това понякога се прави грешка при инсталацията на драйверите и софтуера на камерите и това влияе на всички портове.За няколкото основни марки,които са ми минавали през ръцете изрично се казва преди да се включи камерата с кабел към компютъра да се инсталира драйвера им,после да се рестартира компютъра и едва тогава да се включи камерата за да бъде разпозната по правилният начин.Ако се допусне тази грешка
трябва да се влезе в Device Manager-a на Уиндоуса и да се деинсталира като устройство и после пак да се инсталира по правилният начин.
Ако случаят не е такъв опираме до капчър картата,която ползваш на този компютър.
Подозирам,че ползваш някоя евтина карта и искаш да подкараш през нея една от най сериозните програми за видеоредактиране.
Най вероятно Адобето изобщо не поддържа картата ти.Може да се окаже,че проблема ти ще може да се реши,ако прехвърляш видеоматериала си със някоя по слаба и стара програма и после да го импортираш в Адобе за по нататъшни опити за обработка.
Трудно е да се дават съвети без да съм наясно със компютърната ти конфигурация и най вече тактовата честота на процесора ти и модела му,откъде прекарваш видеосигнала:
капчър карта,комбинирана видеокарта с такъв порт или вграден порт на дънната платка.При по новите модели го има,но от опита ми на лаптопи още не са го изпипали за тази цел и се налага да ползвам разширителните им слотове с допълнителни платки.
Не винаги по новите програми са достатъчно добри при по старите компютърни конфигурации. Например при мен имам подобен проблем с Nero Vision Express 4 докато с третата версия нямах тези проблеми.
Добре би било да имаш 512МБ РАМ и дори повече макар да не е толкова решаваща,а и за конкретният случай няма връзка.

Дата:   12-10-05 20:51

за да му работи премиер про не трябваше ли доста бързичък процесор и доста оперативна памет[smilie3] и поправи ме ако бъркам, едно е кепчър карта а друго е файъруайър карта , която е интерфейсна и през нея може примерно да се прехвърля инфо към външен диск... Аз лчино съм пробвал с един упорит DV касетофон който не искаше да тръгне с професионалната видеомонтажна карта дето я имаме в работата... закачих го на една машина която имаше файъруайър и процесор 3GHz 1GB Ram и premiere pro и той взе че тръгна безпроблемно, но на професионалната система Matrox Digisuite MAX заработи чак след като го занесохме в сервиз и мо обновиха фирмуайъра /на магнетофона/ Просто ситуацията е дявол на магаре, ако имаш възможност вземи си файъруайър картата и камерата и пробвай на друг комп, ако не пробвай да пишеш сваления материал не на системния а на друг /физически/ харддискдиск ... а имай предвид че много неща може да се объркат ако си инсталирал някави видеокодеци след премиера

Дата:   13-10-05 12:37

Разбира се ,че най добре е човек да е млад красив и богат, и ако и процесора му е случайно 3MHz и нагоре какво по добре и дай боже всекиму.
Но колко са хората,които като са купували компютъра си дори да са имали камера са мислили, че ще се пробват да правят филми на
тях?Колко са асемблаторите,които ще изтърват потенциалният си клиент, като вземат да му обясняват,че ако се спре на по бюджетна конфигурация няма да може да я ползват успешно за подобни приложения. Бърз процесор-разбира се,ако непременно искаш процеса да тече в реално време.То и за какво да си инсталираш мощни програми, които поддържат такива опции,ако системата ти не е в състояние хардуерно да го осъществи.Това щеше да е логичен въпрос,ако си купиш редовна версия на споменатите програми.Естествено тогава щеше да си купиш и подходящия хардуер.Но ако програмата ти я е дал приятел или си платил за нея 100пъти под себестойността и надали ще си промениш стила и ще тръгнеш да се ръсиш за скъп хардуер,ако не можеш да си избиеш парите после. Говорим за начинаещи, а не зарибени вече маниаци.Процесора може да не е толкова бърз,ако кешовата му памет от второ ниво е по голяма.Разбира се, че РАМ паметта трябва да е поне 256МБ за да става изобщо,
512МБ за да е прилично и колкото повече за да си спокоен, че можеш да ползваш компютъра си едновременно и за други приложения без опасения,че ще блокира.Но не и за първоначалният проблем,за който човека говори.
Съгласен съм,че ако си е наблъскал компютъра с няколко различни кодека,плеъра и програми те ще си пречат.Важен е и реда за инсталиране на драйвери програми.
Добре е компютъра му да има втори хард диск,
ако дънната му платка и кутията позволяват да си го сложи и там да си праща и редактира видеото и нищо друго. Още по добре, ако е външен както казваш.
Ако обаче човека не може да си позволи в момента подобни ъпгрейди или не иска, защото още не е изкушен най малкото трябва да си раздели хард диска така,че да има едно празно пространство минимум от 20GB.
Иначе няма смисъл да си говорим.
Ъпгрейд на firmware на камерата в случая също е някаква опция,но част от мейкърите
на масовият хардуер пускат един максимум два пъти официален ъпгрейд и после срамежливо си затрайват.
Бих препоръчал и форматиране на хард диска му после чиста нова инсталация на най необходимото и то от човек,който е наясно с материята.А пък такъв ще може и да прецени дали работата си заслужаваусилията виждайки камерата,компютъра, да изтегли ако има такива налични пачове,ъпдейти и т.н.
Не знам защо толкова се вглеждаш в термините
Capture card или FireWire card.
За мен са едно и също нещо само,че ценовият им диапазон може да е от 20 до 2000 долара и нагоре в зависимост от възможностите им и софтуера, с който са комплектовани и за който са сертифицирани и гарантирани да се разпознават и взаимодействат.
Говоря за вътрешните карти ,които са по масовите и по евтини съответно по приложими при нас за масовия домашен потребител.
Може би трябва да уточним,че капчър картите освен Файър Уайър порта може да имат и аналогови портове за връзка не само с ДВкамери,а и с всевъзможни други по стари устройства.Аз имам предвид точно капчър картите, които имат само стандартния/те IEEE 1394 порт/ове наречени от години още FireWire портове. Ако някой влага различно съдържание в двете наименования едва ли е прав.Както видео или звуковите карти които имат такъв порт не е прието да се наричат капчър карти въпреки,че могат да се ползват
за "капчъринг" или преведено "прихващане на видеосигнал".
Споря за терминологията,защото когато си купувах първата си интерфейсна капчър карта преди няколко години от Сингапур хората там използваха двата термина за обозначаване на едно и също нещо.И това беше навсякъде във огромните им центрове за търговия със хардуер и софтуер.Така си върви терминологията и във специализираните сайтове-FireWire за карта е винаги в кавички като масовото наименование на IEEE 1394 порта измислен и наложен от APPLE и Макинтош.

Автор: aazaa   
Дата:   13-10-05 13:25

Ет ти най-лесния начинhttp://www.electron.bg/product_info.php?cPath=43&products_id=860&DDMid=ead9f455fffc05ecfe0e91e7b26ac9eb (примерна марка има и други)и без кой знае каква философия.Свръзваш и забравяш!Докато ти си пиеш [beer] то [shtrak] на диска без теб!!!
( П Р И М Е Р Н О )[smilie5] [smilie5] [smilie5] [shtrak]

Публикацията е редактирана (13-10-05 13:28)

Дата:   13-10-05 13:27

[beer] [beer] [beer]

Публикацията е редактирана (13-10-05 13:29)

Дата:   13-10-05 15:46

Pantelei , само не разбирам тази негативна еможия дето струи от думите ти... без да искам да те обиждам , ама не се изказвай неподготвен... картите за обработка на видео може и да имат файъруайър, може и да нямат , но имат задължително хардуерен кодек в отделно чипче на платката /нали знаеш що е туй кодек [smilie3] / IEEE 1394 е стандарт за трансфер на данни в цифров вид и там такъв чип няма, просто тази платка е интерфейс - посредник - между касетофона и компютъра / предполагам че знаеш какво е интерфейс [smilie3] / и ти повтарям че към таква карта може да бъдат закачвани не само магнетофони а и всякакви други съвместими устройства с IEEE 1394 порт а за да не си говорим глупости ето ти една извадка от страницата на Адоб за изискванията за системата
http://www.adobe.com/products/premiere/systemreqs.html
System requirements

Windows

Intel® Pentium® III 800MHz processor (Pentium 4 3GHz recommended)
Microsoft® Windows XP
256MB of RAM (1GB or more recommended)
800MB of available hard-disk space for installation
Microsoft DirectX-compatible sound card (multichannel ASIO-compatible sound card for surround sound support recommended)
CD-ROM drive, CD recorder (CD-R/-RW) required for CD creation
DVD recorder (DVD-R/RW+R/RW) required for export to DVD
1,280x1,024 32-bit color video display adapter (OpenGL card recommended)
For DV: OHCI-compatible IEEE 1394 interface and dedicated 7200rpm UDMA 66 IDE or SCSI hard disk
For third-party capture cards: Adobe Premiere Pro certified capture card
Internet or phone connection required for product activation

Дата:   13-10-05 19:38

H.Solo,не знам защо се опитваш да ме препращаш по сайтовете.Първо не аз питам защо не ми тръгва Адоуба.Ти да не би да вярваш,че някой, който си е купил някоя Matrox карта с вградени декодери в комплект с Премиер няма да знае как да я подкара. Или не ти е ясно,че човека иска да си сложи на гол корем чифте пищови с този Премиер, защото не е платил няколкостотин долара за него,а в най добрия случай няколко лева. Или просто търсиш причина да покажеш, че никой не ти разбира от занаята.
Тук става дума за тривиални проблеми ,с които се сблъскват повечето хора,които са си купили нов любителски цифров камкордер, имат си стария или не толкова стар домашен компютър купен в друго време и по друг повод, и започват да се чудят как изведнаж да започнат да си правят филми в къщи без да дават повече никакви излишни пари.Много по късно ще стигнат (или не) до по сериозните неща и суми,ако се увлекат.
Затова е добре да се приземиш към въпроса и случая,ако искаш да помогнеш на човека.
Сайта на Адоуб разбира се,че е полезен,ако някой те пита: Купих си камкордер и се чудя какъв компютър да взема,че да мога..?
А за мен не се притеснявай.Аз преди да си купя каквато и да е техника си правя съответните проучвания и си планирам нещата 2 -3 години напред.Затова и любителската ми камера купена преди 2,5 год. си снима и в 16:9 ,и телевизора ми си го има формата, и настолният ми компютър на 4 години все още става и за тези цели за които говорим.
А нещата,които ти ги разглиждаш по сайтовете
извън снабденото ти оборудване в офиса
аз от време на време ги разглеждам на живо
в Далечния изток,Щатите и другаде и мога да събера 2 + 2,когато ми се налага.Пък и хората ти демонстрират,ако си толкова любознателен или недоверчив.
И все пак, както аз така и питащите по тази тема сме любители и си обясняваме като такива от практическа гледна точка,а не да си четем лекции.
А като стана дума за лекции -в сферата на фотографията бях шокиран,когато тези дни на книжният пазар ми предложиха някъкъв български учебнек за 20лв от "69 година,по който се четяли лекции на няколко места.
Все едно да отида при инструктор да ме учи да карам на стар москвич.
Aaza даваш добра идея,но ако човек не е работил с такъв рекордер, няма приятел дето да го има и да го убеди ,трудно ще се бръкне за тази сума, ако има приличен компютър и не знае къде се набутва.
Все пак се учудих,че цените на тези играчки са паднали толкова.
И все пак това е цената на 50 цифрови касети за камерата или част от цената на един добър домашен компютър, който ще може и да се ъпгрейдва и известно време, ако подбереш достатъчно добро дъно и процесор.

Дата:   13-10-05 20:13

Нали това казвам, по-лесно е от който и да е друг начин!!! И аз не вярвах,ама ми демонстрираха и се уверих сам![smilie24]Има две три стандартни настройки (за панасоник говоря)и се отдаваш на[beer]Сега го взимам на заем и само черпя като си врътна дискчето![beer] [beer] [shtrak] Има и други предимства - взимаш го под мишница и на вилата пак си гледаш, записваш и музика си слушаш, но това е въпрос на избор![beer] [shtrak]

Дата:   13-10-05 22:08

Pantelei написа:

.............
> А за мен не се притеснявай.Аз преди да си купя каквато и да е
> техника си правя съответните проучвания и ....................
> А нещата,които ти ги разглиждаш по сайтовете
> извън снабденото ти оборудване в офиса
> аз от време на време ги разглеждам на живо
...............

[smilie5] [smilie5] [smilie5] просто в случая исках да ти поясня нещо, но нейсе.... щом казваш че пипаш това за което аз чета ще почакам тези илюзии дето бърничкам да ми изчезнат между пръстите като дим и да се събудя ... [smilie18] опс не искат... [smilie19]
Просто посочих тази страница, за да прочетат желаещите че има минимални и препоръчителни изисквания за системата и има списък на съвместимите кепчър карти и на съвместимите интерфейсни файъруайър карти които май-малкото трябва да отговарят на определени стандарти , за да работи безпроблемно системата... а да знаеш колко изгорели компютри и касетофони съм виждал, даже веднъж един многознайко го направи почти пред мен - получи се едно приятно токово ударче и от компа започна да понамирисва на изгоряло, добре че човека се отърва с уплаха и леко опърляне на пръстите

Дата:   14-10-05 17:58

Компютъра ми е със:
1. Р4 2.8 GHz 1MB L2 HT
2. 512 MB RAM Dual chanal
3. SATA 160GB Seagate
4.ASUS P800.....865PE chipset
5.Video ATI 9600XT with IEEE1394
6. Win XP with SP2

Камерата не беше моя и ми я дадоха без диск с драйвъри, затова не съм ги инсталирал. Просто я включих към компютъра, той я разпозна като нов хардуер и това е.
При опит да импортна файловете свалени с Window Movie Maker в Premiera ми излиза следното съобщение:"Adobe premiere pro has encountered an error." и отдолу
"[\dev\starsky\MediaLayer\Src\Audio\AudioPreviewFile.cpp-301]" Като му дам "continue" се вижда прозорец за импортване на файловете, но не се импортват.

Автор: ivassev   
Дата:   14-10-05 20:59

Аз ще си кажа като обикновен любител как действам. Включвам си камерата в 1394 порта на ПС-то, инсталирал съм си Улеад ДВД Муви фактори и програмата си прави кепчър и след това това го пече/ако искаш/ директно на избрания формат. Резултата за техниката с която разполагам е идеален.
Камерата е ПАНАСОНИК ЕН ВИ ДЖИ ЕС 75, ПС-то АМД 2200, хард 80гб сата, 512 рам!
[beer] [smile] [smile]

Публикацията е редактирана (14-10-05 21:26)

Дата:   14-10-05 22:58

Според мен конфигурацията си е прилична за ползване за любителски видео обработки.
Има две неща,които подозирам,че може да ти създават проблеми за ползването точно на Премиера: 1)Че имаш инсталиран Сервизен пакет 2 към Уиндоуса.На сайта на Майкрософт има качени специални кръпки за оправяне на проблемите на Премиера при наличие на СП2. Само дето можеш да теглиш ако Уиндоуса ти е редовен.
2)Би трябвало да деинсталираш софтуера който ти е даден с АТИ картата ти за да не си пречат с Премиера.
3)Конкретното съобщение излиза, когато се опитваш да импортираш много големи файлове
в Премиера-няколко гигабайта.Не знам да има решение на този проблем-просто трябва да се импортират по малки клипове,докато ги приеме.
Друго в момента не ми идва на ум пък и от разстояние такива неща да се преценят е загубена работа.
Пък и има по подготвени със сигурност по темата из аудиторията.Обаче никой не иска да прави безплатни онлайн курсове особено по такива програми като Премиера.
Успех!

Дата:   16-10-05 23:16

Благодаря все пак. Как да импортирам по-малки файлове, като касетката е 13GB? Кои са кръпките за SP2 ако ги знаеш?

Дата:   17-10-05 16:34

Ето няколко линка откъдето може да си изтеглиш: 1)една книга със включени обяснения за Премиера,ако ползваш руски;
2)Сайт от който можеш да четеш за Премиера,
ако ползваш свободно английски;
3)Сайта на Майкрософт със кръпка за СП2

http://www.natahaus.ru/2005/09/15/sozdanie_filma_na_kompyutere.html

http://ppro.wikicities.com/wiki/Main_Page

http://support.microsoft.com/?kbid=886716&SD=tech

Програмата е доста сериозна за да се разучава сам без помощ от някой който да ти е под ръка,но ти си решаваш.
Успех!

Дата:   19-10-05 00:49

Благодаря за препратките Pantelei, утре ще ги разгледам на спокойствие.

Дата:   20-10-05 22:56

Някой нама ли го този ъпдейт:
http://support.microsoft.com/?kbid=886716&SD=tech, че ми иска валидация, а не съм решил този проблем?

първа  назад  1     всички  напред  последна