Автор: Airborne
Дата: 20-09-05 19:48
лумикс, ако се замислиш, ще видиш какви глупости си написал
ИСО: за по-простичко исото е число, което свързва количеството светлина (Лукс), минаващо през бленда ф/х и със определена скорост, за да експонира лентата. според теб, ако си отвориш очите и пак ги затвориш за 1/10та примерно, ще видиш ли нещо на тъмно? няма! окото компенсира с дълга експонация, ако щеш. "исо"-то му е все пак е несравнимо ниско като става дума за апарати.
по същия начин и матрицата: ако отвориш за секунда и затвориш, колко информация си побрал? окото по-скоро би могло да се сравни с видео камера в това отношение.
скорост на фокусиране- при мен е по-бързо от ЕФ 50/1,8 сложено на 20Д. не знам дали всички са така. фокусирам и на тъмно, впрочем (ако успея да видя нещо).
и това, което виждаш се обработва от мозъка, така че зависи колко ти е добро това устроиство. бих казал, че се нареждам някъде м/у Пентиум 233 ММХ и ДиГиК 2.
динамика: по това отнешение окото размазва и най-доброто устройство за момента. ако се не лъжа, из луминъс-ландскейп.ком бях попаднал да физическото изражение на този неравен двубой. мисля, че апарата виждаше контраст 1:1,000, а окото 1:1,000,000 или нещо подобно.
друго не се сещам, но все пак говорим за различни устройства- системи. я ти ми кажи кое е по-сладко : най-сладката ябълка или ягодата?
|
|