Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Fuji X-T3 - своенравен автофокус, помощ !!!
Автор: alex.d76   
Дата:   11-11-24 20:51

Здравейте!
Наскоро се сдобих с втора ръка тяло Fuji X-T3 (и обектив 18-55, но това не е важно...), защото ме изкушаваше идеята да си имам и приятно тяло с ретро-дизайн освен динозавърските DSLR-и.
Първо се бяха насочил към Nikon Z-Fc, но след три дена гледане на ревюта в тубата, се отказах.
Та, обратно по същество...
Всичко с тялото и обектива си е супер на първо четене, докато не започнах да го тествам малко по-подробно. И какво видях...
В режим на точков фокус апарата от време на време (понякога и по-често), без значение къде е била поставена точката за фокусиране, си я мести сам най-горе по средата.
Първо мислех, че джойстика за избор на тази точка нещо заяжда, но не - движи си се нормално, реагира както трябва на всички команди.
Така или иначе се оказа, че вече има версия 5.11 на фърмуера (взех го с 4.12) и ъпдейтнах с някаква лекинка надежда, че нещо може да се промени - еми НЕ...
Някой от по-техничарски насочените колеги дали би имал някакво предположение какъв може да е проблема, и какво мога аз да направя по въпроса?
Също така, ако проблема е нерешим любителски - къде в БГ мога да го дам за ревизия/ремонт ?
Благодаря предварително на всички отзовали се ! [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Fuji X-T3 - своенравен автофокус, помощ !!!
Автор: IShoot4Fun   
Дата:   11-11-24 22:05

alex.d76 написа:

> Също така, ако проблема е нерешим
> любителски - къде в БГ мога да го
> дам за ревизия/ремонт ?

Официален оторизиран сервиз на Fujifilm в България

Бях чел неособено добри отзиви за сервиза, но беше отдавна. Не знам как са нещата сега.

Публикацията е редактирана (11-11-24 22:11)

Автор: farushko   
Дата:   13-11-24 13:13

Виж да не си активирал тъчскрийна и да го докосваш с нос.

Автор: alex.d76   
Дата:   13-11-24 19:04

farushko написа:

> Виж да не си активирал тъчскрийна
> и да го докосваш с нос.

Активен е, но не би ли трябвало като е изключен екрана да не е активен тъча?
С D850 нямам такъв проблем... Това е все едно да ми е изключен дисплея на телефона, и аз да си набирам някакви номера ?!?!?!?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »