Автор: alex.d76
Дата: 11-11-24 20:51
Здравейте!
Наскоро се сдобих с втора ръка тяло Fuji X-T3 (и обектив 18-55, но това не е важно...), защото ме изкушаваше идеята да си имам и приятно тяло с ретро-дизайн освен динозавърските DSLR-и.
Първо се бяха насочил към Nikon Z-Fc, но след три дена гледане на ревюта в тубата, се отказах.
Та, обратно по същество...
Всичко с тялото и обектива си е супер на първо четене, докато не започнах да го тествам малко по-подробно. И какво видях...
В режим на точков фокус апарата от време на време (понякога и по-често), без значение къде е била поставена точката за фокусиране, си я мести сам най-горе по средата.
Първо мислех, че джойстика за избор на тази точка нещо заяжда, но не - движи си се нормално, реагира както трябва на всички команди.
Така или иначе се оказа, че вече има версия 5.11 на фърмуера (взех го с 4.12) и ъпдейтнах с някаква лекинка надежда, че нещо може да се промени - еми НЕ...
Някой от по-техничарски насочените колеги дали би имал някакво предположение какъв може да е проблема, и какво мога аз да направя по въпроса?
Също така, ако проблема е нерешим любителски - къде в БГ мога да го дам за ревизия/ремонт ?
Благодаря предварително на всички отзовали се !
|
|