Автор: Umbra
Дата: 04-10-17 14:24
Виждам, че от тук писалите, никой не е изпробвал метода и няма пряк контакт с него.
Разбирам, че в България този метод не се практикува особено, докато на запад, това е един от най-препоръчваните методи, който се практикува от доста време.
Мой приятел е правил изложба преди 10 години с печати 1x1м директно върху алуминий. Печатите изглеждат невероятно, без забележка, но не са правени в България, а във Швейцария.
Тъй като една от изложбите ще е там и предимно се консултирах с хора от там, всички ми препоръчаха този метод с алуминий. А и бих желала да продавам нещата, затова искам да заложа на един печат на снимката, без да правя друго копие от нея и без да се налага да правя повторно копие, заради повреди в материала. Любител фотограф съм, не професионалист и не бих казала, че нивото на нещата ми е на високо ниво, но съм вложила чувства и емоции в самият процес на работа и се радвам, че някой оценява това и споделя същите чувства и емоции, когато иска да си купи нещо мое. Затова искам да има само едно копие от снимката, която ще притежава само един човек и да е не е просто върху хартия, а някак по-специално.
Разбира се, че качеството е важно и от това, което видях при алуминиевият процес ( чрез UV технология) за мен изглежда като перфектният вариант.
За жалост нямам възможност да направя печатите в друга страна, тъй като ще ми трябват първо тук, в България и транспортирането, ще отнеме много време, с което не разполагам.
Печатите, които искам да направя са в размери 50х50 и 50х70см.
За сега ще продължавам да търся място, където имат опит с този тип печат и надявам се да намеря най-подходящото място... ако ли не, ще се подготвя с резервен вариант, което означава, че нямам нищо против вашите предложение. Благодаря ви за интереса към темата и предложенията ви!
Ще се радвам, ако някой, който е изпробвал UV технологията върху алуминий, тук в България да сподели информация. :)
|
|