Автор: krizt
Дата: 08-03-16 05:30
Имам канона от повече от година. Не го хвалят много, но пак бих си взел такъв. Носи се в джоба и с него съм хващал отдалечени обекти, които е немислимо да се уловят DSLR без обектив за хиляди левове. Недостатък е по-бавното фокусиране на дългите разстояния, което е обяснимо,все пак увеличението е 120 пъти. Казвам бавно, но е в разумни граници. С това увеличение Луната често е по-голяма от кадъра :) При по-слаба светлина и прекалено далечни обекти, за да е рязка снимката не използвам повече от 60 -80 пъти увеличение.Снимал съм и при максимално, но не използвам опора и е късмет да се получи снимката, въпреки стабилизацията.
Фотото има и други предимства. Макар, че е суперзум, каноните правят страхотни снимки от близо или макро. Успявал съм да снимам пеперуда и от 1 см и от 2м с отлично качество. Става и за пейзажи, а ако разучиш ефектите се получават интересни неща.
Видях, че има критики за малките сензори. Всъщност, ако не печатиш снимките на плакати 16мегапиксела са много. Аз съм ги ограничил на 8 и съм сигурен, че на компютърен екран 19-22 инча, няма разлика.
|
|