Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Подреждане на снимки
Автор: kollev3   
Дата:   21-07-14 23:44

Здравейте,ползвам Windows 7 за съжаление не мога да подреждам снимките в една папка така както искам аз[smilie11] Има ли програма или някакъв начин това да стане[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Подреждане на снимки
Автор: nsirakov   
Дата:   22-07-14 08:05

а ти как искаш?

Автор: J0R0   
Дата:   22-07-14 08:42

прекръсти ги с поредни номера и ще са ти по ред на номерата :)

Дата:   22-07-14 09:00

искам ако имам 50 снимки в последователност на заснемане да мога да ги подредя както аз искам...[smilie11]

Автор: Bess_bg   
Дата:   22-07-14 09:00

Системата, която се ползва вкъщи (предполагам, че и други я ползват) е - папка "фото", следва подпапка "година", подпапка "година.месец.ден_кратко описание". Не зависи от ОС.

Автор: nsirakov   
Дата:   22-07-14 09:37

Bess_bg написа:

> Системата, която се ползва вкъщи
> (предполагам, че и други я ползват)
> е - папка "фото", следва подпапка
> "година", подпапка
> "година.месец.ден_кратко описание".
> Не зависи от ОС.

ИНТЕРЕСНО :)

и моята система е същата ;)

Автор: rapesco   
Дата:   22-07-14 10:23

Моята е почти същата, но спира само с папки по години, а файловете вътре са преименувани в следния формат:
ггггммдд-001-kalofer
и така до 999 снимки на ден + дума за подсказка.
Така не ми е нужно да ги сортирам в подпапки, но и не архивирам повече от 6000-7000 снимки на година. А мога да задам после търсене с фраза или дума и да ми сортира само тях.

Публикацията е редактирана (22-07-14 10:28)

Автор: vAnko0   
Дата:   22-07-14 12:21

Най-лесно е да си ги преименуваш по номера, иначе за автоматична подредба може да си сложиш горе в дясно изгледа на "details" и след това си наместваш таговете горе. Вече вариантите там са много, по дата на заснемане, рейтинг, скорост, бленда и т.н има десетки варианти. След като си направиш точните настройки на една папка, даваш горе в ляво -> organize -> folder options -> view -> apply to folders, така дадените опции си остават за всички папки с такива файлове (.JPG примерно). Насочих те горе долу за идеята, с малко въображение и помощ от Google може да си ги направиш както на теб ти е удобно :)

ПП: Аз съм си подредил музиката така, примерно в една папка ако имам 100 файла на всеки един му слагам ръчно стил, рейтинг, темпо и след това като отворя папката мога доста по-бързо да се ориентирам за търсения от мен трак. Така като се съберат хиляди песни, пръснати по години, месеци и десетки други папки, доста по-лесно мога да подбера определен стил (чрез търсачката) за слушане , миксиране, записване...

Автор: ctpahho   
Дата:   22-07-14 14:08

Това е хубава тема.
Особено за мързеливци като мен в това отношение.
[smilie5]

Дата:   22-07-14 14:44

ще дам пример да ме разберете...в една папка от 50 снимки искам 2рата снимка да е на мястото на 7,10та на мястото на 5та,така след преглед албума да е подреден в правилен ред-поне според мен[beer] може да стане като албум[smile]

Автор: harvester_vn   
Дата:   22-07-14 14:57

Ще ти дам пример за да разбереш- Преименувай снимка 2, като я направиш 7. 10 я направи 5. И така нататък.

Публикацията е редактирана (22-07-14 14:57)

Автор: rapesco   
Дата:   22-07-14 16:36

Ами като си готов с обработката на всички снимки от албума /папката/, преименувай файловете по възходящ ред, по който искаш да са, например 001, 002, 003 ... 010 и тн.
Хубаво е да се слагат нули отпред на малките числа, защото съм виждал файлове подредени по следния начин:
1
10
11
12
2
20
21 .. и т.н.

не знам коя операционна система ги беше подредила така

Публикацията е редактирана (22-07-14 16:37)

Автор: nyamago   
Дата:   22-07-14 17:48

На необработените файлове не пипам дадените от камерата имена и номерация. На бработените слагам имена, значещи нещо разбираемо (напр. Червена_кола)

Цялата навигация и порядък ми дават папките, които при мене са на първо ниво по география (страни и градове, защото много пътувам) и вътре в тях - по години. В редки случаи в някоя годишна папка имам и месеци (ако в някое място съм ходил твърде много пъти и прекарвал много време).

Във всяка папка от последното ниво си подреждам според нуждите на момента файловете с опциите на ОС: възходящо или низходящо по дата на заснемане или по дата на последна модификация, по-рядко - по азбучен ред.

Тоя порядък (формирал се за 10-15 години) стои и в архивите на други компютри и външни дискове. Всеки, на когото НЕ СЪМ го обяснявал, го разбира мигновено и интуитивно без никакво упътване.

Разбират го добре и разните организиращи програми като Лайтрум, който ми върши много добра работа и с подреждането, освен с конвертирането и корекциите.

[shtrak]

Автор: compur   
Дата:   22-07-14 17:52

с Adobe Bridge може да си ги разместваш както искаш да са по ред и след това да ги преименуваш.... и други работи може, но... не ми се обяснява. Същото става и със СветлаСтая...

Автор: dinkomg   
Дата:   24-07-14 23:02

Интересното в случая е как ги наименува камерата, че да не могат да се подредят по име. Все пак от нея започва целия порядък на нареждане на файловете

Автор: stoychev   
Дата:   25-07-14 22:29

Не виждам смисъл да си губиш времето с преименуване на файловите имена. Изтегли си безплатната програмка FastStone и нареждай снимките с мишката. Тя прави .ini файл във всяка папка с пренаредени снимки, който файл, ако не греша, може да се разпознава и от други програми. [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »