Автор: randreev
Дата: 20-05-14 16:11
@автора Обектива си заслужава, но преди да го вземеш обмисли процедура по тестване на бройката, която ще ти се "падне". Знам, че звучи тъпо и въпреки, че производителя се напъва да вдигне качеството специално този Самйанг е много проблемен от към калибрация на предметната скала - приблизително половината са със значима грешка, а някой бройки с критична, много често има недобре сглобени бройки - буквално с недозатегнати оптични елементи и това ги децентрира до някаква степен, някой партиди са добре сглобени, но въпреки това децентрирани и естествено мнението за и реалните тестове на резолюцията са с невероятно вариращи резултати - от "не става за нищо" до "най-добрия обектив евър".
Ако ме питаш мен намери го от някой за тестове и ако ти хареса пробвай го с някакъв ако не истински поне домашно напечатан тестчарт и срам не срам носи си тестчарта в магазина, когато го купуваш за да сравниш представянето му. А безкрайност и 1м се тестват лесно.
Нали разбираш, че това всичкото малко изключва онлайн покупка, а на такава ми намирисва щом питаш за Рокинон, а не Самйанг.
|
|