Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Първи стъпки във фотографията
Автор: antonio2013   
Дата:   03-12-13 19:18

Здравейте!
Притежавам Sony RX10О,след около 1000 направени снимки установих,че хич неме бива в правенето на снимки и започнах да чета блогове,статии и т.н. След което започнах да се ровя в менюто и да променям разни настройки,като резултат така го бях настройл че се наложи да връщам фабричните настройки. Та въпроса ми е от къде и как да започна,от къде да намеря литература която по подробно обяснява всички тези адски много,поне за мен,параметри стойности,зависимости между тях,съкращения изписани с главни букви и т.н. Как да настроя апарата,предполагам,че всичко става по метода проба грешка,но е малко кофти да правя само грешки. Знам че ми е много рано да питам в какъв формат да снимам,но все пак кое ще е по добре за мен. Ако е в ROW то какъв конвертор или фотошоп да ползвам.

Отговори на това съобщение
 Re: Първи стъпки във фотографията
Автор: Houngan   
Дата:   03-12-13 19:44

https://photo-forum.net/ebook/page1.htm

Автор: myphotos   
Дата:   04-12-13 13:31

Като за начало е добре да си прочетеш упътването от-до, да разбереш тези параметри,съкращения и т.н какво Оозначават, кое копче за какво служи, коя настройка за какво е, след това малко литература, клипчета в ютуб може на B&H и да започнеш чак тогава да щракаш докато се научиш да правиш задоволителни снимки. Относно РОУ (RAW) формата би трябвало като си си купил фотоапарата с него да върви и софтуерен диск/дискове с програма с която можеш да сваляш РОУ (поне при Никон е така). Най-добре е да понаучиш малко за този формат и чак тогава да снимаш в него, защото аз от 6 г си щракам и все още не се наемам и си карам в JPEG. Успех [beer]

Публикацията е редактирана (04-12-13 13:32)

Автор: didive   
Дата:   04-12-13 13:44

Първи стъпки
За мен е написано доста разбираемо, ако не ти харесва, търси в youtube.
Дано да съм била полезна.[smile]

Автор: Marillion   
Дата:   04-12-13 17:16

Не снимай хаотично каквото видиш. Постави си цели.

Прочети това, което Houngan ти е дал. Там са обяснени много неща.

За начало разбери как работи техниката ти и какви са и възможностите. Това е основата на правенето на снимки. Като усвоиш това ще можеш да ползваш техниката си пълноценно.

След това започни с определен жанр. Примерно пейзаж.

Започваш да гледаш снимки по сайтове и да гледаш клипчета в youtube. След като схванеш основните неща започни да ги прилагаш докато правиш снимките си.

След това портрет, макро, сток... и т.н.

Иска много четене и много практика.

успех!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »