Автор: hhumpff
Дата: 15-11-12 00:14
Здравейте!
Това е първият ми пост в форум и се надявам да не досаждам с въпросите си (към момента мога само да питам за фотография :)), и в същият момент да получа съвети от хора с опит, познания и желание да помогнат. Последния мецес се запознавам с пазара и с възможностите на различните класове апарати, като се съобразявам и с финансовите и технически си възможности, както и целите ми. И, както винаги се получава, колкото повече научавам, толкова по-несигурен ставам в избора си. Към момента се колебая основно между Канон 60D и Nikon D7000(дори до вчера бях избрал D7000, но множеството оплаквания от различни форуми и ревюта относно проблеми в механизма на затвора и огледалото, както и "ерор" съобщения, донякъде охладиха ентусиазма ми). Съобщенията за проблеми и грешки при Канон 60D, като че ли,субективно погледнато, са по-малко. Другата причина везните да накланят към 60D, е и факта, че обектива, който съм си избрал за първа покупка, е с 400лв. по-евтин при Канон(18-200 със стабилизация). Като алтернативи на горните тела, мога да посоча Sony Alpha 65 и Pentax K5. Лично аз мисля, че технологията на Сони е бъдещето или поне в часта си на липса на подвижни части, но дали наистина към момента са достатъчно добри за да са конкуренти на никон и канон, нямам познания за да преценя сам.
Апарата ще използвам основно за да снимам пейзажи, забележителности, флора, фауна, спортни събития и навсякъде другаде където се сещате, непрофесионално, като любител ентусиаст (включително видео). Основната ми цел е да науча да използвам възможностите на апарата... да кажем на 85% за две години експерименти, като поне 1 година ще ползвам обектива 18-200 или подобен, и в крайна сметка да мога да направя снимката, която искам - както искам, ако ме разбирате и да съм доволен от резултата.
Насочил съм се към този клас, защото не искам след няколко месеца да се ядосвам, че съм спестил няколко лева за сметка на функции или възможности.
Очаквам Вашите коментари и съвети относно качеството и надежността на посочените модели и кой според Вас ще ми е най-добра основа за развитие. Ще Ви бъда благодарен, ако не ми предлагате техника втора употреба, защото като първа покупка държа да има дълга и сигурна гаранция.
Благодаря на всички, които се отзоват на молбата ми!
|
|