Автор: Char
Дата: 20-07-12 13:11
Дечица, кучета и всяка живинка се снима като човек слезе на и под тяхното ниво. Т. е. клякане, залягане. Може и отгоре, но ако се търси специфичен ефект.
В църква - широка бленда, високо исо и без светкавица (дано помещението все пак да го позволява).
Добре е винаги светкавицата да се отразява, ако има къде - таван, стени и т.н., а ако не може поне да работи като запълваща.
В пейзажите освен общ план е много важно да има и нещо в преден план. (Аз много харесвам пейзажи, но снимам по същия абсурден начин - каквото виждам надалеч, без да се замисля за преден план и после си виждам, какви са ми смотани и тъпи снимките). Също е важна и светлината. В разгара на деня - не. По-добре да не се показват после тези снимки, а да си стоят за спомен в личното пространство някъде. Зимата в това отношение е по-благоприятна.
За сватби - не мога да говоря - за мен има не повече от трима виртуози в БГ в тази сфера.
Но щом имате желание ще се получи с времето. Един два курса ще са ви в незаменима полза. Дори да чуете неща, които вече знаете е много полезно да се дообяснят, практикуват и разгледат грешките.
Аз също постоянно виждам грешки и глупости в своите снимки. Търсете снимки в областта, която ви вълнува и се опитвайте да откривате, какво ги прави пленителни за вас и как и вашите да се доближат до това качество. Ако харесате даден автор потърсете повече за него - сайт, блог, изяви, за да се учите по малко от неговото творчество или поне да черпите идеи, които да опитвате да постигнете сами.
|
|