Автор: hotsnail
Дата: 10-07-11 12:07
ами потърси time lapse във форумите за съответната марка и модел апарат с който разполагаш.
За повечето има дистанционни, които цъкат снимка през някакъв интервал.
В примерчето ми мисля, че 4 секунди бях дал и сега е пуснато на 24 кадъра в секунда т.е. 1 секунда видео е равна на 4 * 24 реални скунди 96 реални секунди. Като цяло около 2 часа стоя телефона на статива.
Та със ДСЛР-ка настроиваш дистанционното, цъкаш на ръчно мерене и ръчен фокус. Фокусираш, гласиш експозицията да е подходяща (бленда и скорост). Пскаш дистанционното да цъка. После хилядите кадри ги сглабяш в подходящ софтуер т.е. няма нужда да снимаш на пълна резолюция (Full HD видеото е 2 мегапиксела - повечето фотоапрати са над 10).
При андроида хубавото е, че сам си прави филмче. Накрая сваляш филмчето, прекодираш го щото е с някакъв идиотски кодек, редактираш малко и готово. Проблема е кофти сензора на андроида, липсата на възможност да заключиш експозицията и фокуса - двоен проблем хем може да ти варира експозицията и да мига неприятно видеото, хем максималната скорост е ограничена на около 4 секунди.
С ДСЛР пък ще се озвериш от хиляди файлове. Обаче сензора е супер готин на ДСЛР, имаш ръчен режим и голям контрол на скоростта от примерно 5 кадъра в секунда надолу колкото искаш.
ПП Мисля че някои никони имат подобни режими вградени т.е. не ти трябва дистанционно. Абе Никон са яки машини.
Публикацията е редактирана (10-07-11 12:08)
|
|